agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)

Beğeni Düzeni9Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-07-2009, 16:34   #1231
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-12-2008
Sn.akcan67;

Bu kervan doğru kervan !!!

Hiç endişelenmenize gerek yok.Verdiğim bilgilere açıklamalara dikkat etmeniz yeterli.

Oğuz Alper Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2009, 16:37   #1232
Ağaç Dostu

Bu ülkede Sn. Remzi Sarıoğlunun 1215 nolu mesajında alıntı yaptığı Mühendisler olduğunca ve bunların sayıları da fazla ise ; Halil Bey ne yapsın ? Bu konuyu düşünsenize yanlış bilgilendirme ve yanlış uygulamalar ve üreticilerimizin durumları .Türkiye den İNSAN MANZARALARI !!!

Eski 17-07-2009, 16:54   #1233
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Giriş Tarihi: 20-03-2008
Sn oğuz bey, oldukça güzel bir belgesel hazırlamışsınız tebrikler. Kısıtlı süre içerisinde bir kaç hastalığa değinilmesine rağmen, bunları baz alarak diğer hastalık ve zararlıların toprak içerisinde kışladığı ve zamanı geldiğinde ortaya çıktığı aşikar. Burada bir soru aklıma geliyor, ürünlerinize toprakta mücadele edebilecek yeni bir ürün katmayı düşünüyor musunuz? Bitkinin dinlenme döneminden uyanma dönemine kadar ki süreç içerisinde kullanılabilecek bir ürün. Toprak içerisine karışmış hastalıklı yaprak, meyve vb. ile mücadele edebilecek türde. Bu tip bir ürünü sonbahardan kış sonuna kadar belli periyodlarda kullanıldığımızda, sezon başladığında daha az sorunla karşılaşabiliriz kanısındayım. Umarım bu şekilde bir araştırmanız da olur. Selamlar.

Lonicera Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2009, 17:04   #1234
Ağaç Dostu

Sn.Lonicera ; İlginize ve yorumunuza çok teşekkür ederim. Sorunuzu uygulama periyotlarımızla açıklamaya çalışacağım..

1-Uygulama Sonbaharda budamadan sonra, tüm dallar ve gövde ıslanacak şekilde uygulanması.

2. Uygulama Kış sonu-erken ilkbaharda ağaç taç izdüşümüne uygulanması

3. Uygulama Pembe çiçek tomurcuğu döneminde tüm dallar ıslanacak şekilde

4. Uygulama Çiçek taç yaprakları dökülünce, tüm dallar ıslanacak şekilde uygulanır.

5. Uygulama 15 gün ara ile tüm dallar ıslanacak şekilde uygulanır. Hasat sonuna kadar

Bu periyotlara uyulduğunda kesin sonuç alabilirsiniz.

Sizin bahsettiğiniz ürün geliştirmesi ile ilgili bağlarda veya elma , armut bağçelerinde tüm araziye uygulanması maliyetleri çok arttıracağından çifçilerimiz malesef kullanmazlar. 2 sefer taç iz düşümlerine kök uygulamasını pahalı bulduklarını ve gereksiz bulduklarını düşündükten sonra ne diyebilirimki !!! Sevgilerimle

Eski 17-07-2009, 17:15   #1235
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Tabii işin ekonomi tarafını da gözetmek gerekiyor. Böyle bir ürün olsa şahsen ben küçük bahçeme uygulayabilirdim. Ama dönümlerce yere maliyet biraz fazlaca olacaktır. O zaman ben de ne yaparım, sezon bittiğinde tüm saksı toprak harçlarını bir yerde toplar, solarizasyon uygulaması yapar gibi alırım yarım litre bionem dökerim bu yığına. Bir güzel alt üst edip sonra havalandırmaya bırakırım. Sonra da yeni sezona başlarım)

Eski 17-07-2009, 17:18   #1236
Ağaç Dostu

Sn.Lonicera ; Konuya vakıf olan kişilerle sohbet inanılmaz keyifli olduğunu belitmek isterim. Sizi konu başlığımızda olumlu ve olumsuz yorumlarınızla mutlaka tekrar görmek isterim . Çok teşekkür ederim. Sevgiler

Eski 17-07-2009, 17:26   #1237
Ağaç Dostu

Lonicera's Avatar

Başlığı tümüyle taradım ama gözden kaçırmış olabilirim. Oğuz bey, bionem' in
kullanma süresi üretiminden itibaren ne kadar sürüyordu acaba?

Eski 17-07-2009, 17:28   #1238
Ağaç Dostu

Ürünün raf ömrü saklama koşullarına uyulduğunda 2 yıldır. Birazı kullanıldığında da aynı süre geçerlidir.

Eski 17-07-2009, 20:53   #1239
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
oğuz bey emeğinize sağlık çok güzel vidoo olmuş
ayrıca rao sayfası harika düzenlenmiş

rao gerçekten olağan üstü faliyet gösteren dost bakteri)
tam aklımdan geçen diş fırçılamada bile kullanılacak derken
turşu yapımı,mayın aramai ciltlerde oluşan mantari hastalıkların tedavisi vs beni sonderece etkiledi
size sorum şu oğuz bey

bionem mikrobil gübre
aynı zamanda diyer gübrelerle kullanılabilir(20.20 ,üre.. hayvansal gübre. gib, bir zararı yok...doğrumu?

rao : faydalı bir bakteri(insan vucudunda milyarlarca faydalı bakterliler barsaklarda enzim yapıp besinleri faydalı hale aldırıyor ...gib,)
benim küçük bir bahçem var zebze ile uğraşıyorum ve aynı zamanda 3 dönüm kapama ceviz bahçem var
sizin öneriniz ne rao ile bionem farkı nedir birde rao nun fiaytı

Eklenen Resimler

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2009, 21:03   #1240
Ağaç Dostu

Sn.İdris Şenol;

Öncelikle bahçenizle uğraşırken aldığınız keyfi tahmin edebiliyorum. Yorumlarınız için de ayrıca teşekkür ederim.

Bionem i NPK larla ve diğer organik gübrelerle ,hayvansal gübrelerle kullanabilirsiniz.

Tek dikkat edeceğiniz husus aynı anda kullanmamanız. Dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz.

Bunların yanı sıra hayvan gübrelerinizi kullanmadan önce mutlaka bionemli su ile püskürtüp iyice nemlendirdikten sonra kullanırsanız ; Hem zararlı mikroorganizmaları , varsa nematodları , fungusları vb.. düşmanlara steril etmiş olursunuz.

Bionemin içerisindeki bakterinin de bu hayvan gübresindeki organik maddeleri işleyerek bitkinizin alınabilir seviyesine getirmiş olur.

Ayrıca Bitkilerinize kök bölgesinden Bionem i uyguladığınızda faydalı mikroorganizmayı toprağa aşılamış ve toprağınızda ki mevcut gübrelerinde alımını sağlatmış olduğunuz gibi zararlı mikroorganizmaları baskılamış ve bertaraf etmiş olursunuz.

Bu şekilde hazırladığınız hayvan gübresini bitkilerinize verdiğinizde bahçenizin keyfine doyum olmaz.

ROA tescil aşamasında olduğundan bu konuyu müsade ederseniz tescilden sonra açıklayayım. Sevgiler

Eski 17-07-2009, 21:25   #1241
Ağaç Dostu

idris şenol's Avatar

Giriş Tarihi: 07-05-2009
oğuz bey benim başka bir yerde 10 dönüm arazim var buraya yaklaşık dönümüne 3 ton yaklaşık olarak 30 ton hayvan gübresi getirecem
tarla şuan anız sürümü yapıldı yığın halde gübreyi bırakıp uygun zamanda süratle tarlaya yayıp toprak altı yapacam
bu esnada gübre yığınların vyea tüm gübreye bionem uygulaması yapalımmı veya nasıl gübre uygulaması yapalım bu konuda yardımcı olurmusunuz

idris şenol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2009, 21:27   #1242
Ağaç Dostu

İdris Bey ;

Bionemli suyu bol miktarda Yığına direk uygulamanızı ve yığının içlerine kadar işlemesini sağladığınızda muhteşem bir gübre elde edersiniz.

Bu işlemden sonra tarlanıza güvenle yayabilir, karıştırabilir toprak altı yapabilirsiniz.

Eski 17-07-2009, 23:26   #1243
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
Sn.akcan67 ;

Her zaman dediğim gibi [B]Tarım yeni başlıyor!!! [/B
Sn. Oğüz bey,

Neden bu cümleyi tekrarlayıp durduğunuzu şimdi daha iyi anlıyorum.

Biz yıllarca külleme hastalığını beyaz sinek yapıyor biliyorduk.

6/7/2009 da, 80 yaşına yakın kaybettiğimiz babam da öyle biliyordu.
Bana, 10 yaşıma geldiğimde bundan 40 yıl önce, sırt tulumbasını sırtıma verip,
bir asma yaprağını çevirdi '' bak oğlum bu külleme bunu beyaz sinek yapıyor, bu yaprakları ve salkımları iyice yıkayacaksın demişti.

O öyle biliyordu ve bana da öyle öğretti. Ben de öyle öğrendim.

Burada bütün çiftçiler böyle biliyordu, böyle öğrettiler. Yeni nesiler de böyle öğrendi.

İlgili uzmanlar ovada beyaz sinek tuzakları kurdular, ilaçlama periyotları oluşturdular, ilaçl gurupları yaptılar, bu bu ilaçları kullanacaksınız dediler.

100 yıldır, verdikleri sinek ilaçlarıyla bizleri sinek avlatmışlar.

Sizlere yüksek okullarınız da öğretmediler mi, bu külleme denen hastalık bir mantar hastalığıdır diye.

Bilimsel teknolojik devrimin yaşandığı çağımızda bile hala çıkıp bu bir bakteriyal hastalıktır diyor ve altına isminizi yazıyorsunuz.

Şimdi de bir yüz yıl daha bakteri hastalığı diye, bakteri ilaçlarımı satacaksınız?

Yetmedi mi bu milletin efendisi denen köylüğü iliklerine kadar sömürdüğünüz?

Sn.Meyveli tepe bir ilaç ismi veriyor. Bakır içerikli bir ilaç. Küllemeye karşı ruhsatı var.

Soruyor soruşturuyorum. Doktora yapmış, yüksek zıraat mühendisi, bu ilaç küllemeye karşı kullanılmaz diyor.

Biri elektrik-elektronik mühendisi ısrar ediyor, diğeri yüksek zıraat mühendisi
kullanmamam da ısrar ediyor. Bakıyorum ilaç kullanılırmış.

Bu ne yaman bir çelişkidir allahım.

Birileri bionem ve ROA diye bir gübre çıkarıyor. İlaç etkisi de yapıyor, bitki, insan ve toplum sağlığına çok faydalı, sadece küllemede başarısız oldum, diğer tüm denemelerimde çok başarılı oldum, diyorum.

Külleme konusunda ruhsatları da var diyorum.

Bak gördün mü işte başarısız olmuşsun, ben söylemedim mi bakteri makteri ile bu işler olmaz, diyebiliyorlar.

Külleme ruhsatı varsa sen bir yer de yanlış yapıyorsundur, getir şunu bir bakalım deseniz, dilinizde tüy mü bitecek?

Bu nasıl, kalıntı bırakan kimyasal ve zehirli ilaç kullanma sevdasıdır.

Babam 21 gün hastanede yattı, onu saklamadan önce.
Beyin damarlarıda tıkanma, alzheimer, hafif bunama,kronik astım, görme bozukluğu ve karaciğerinde kanser vardı.

Bionem ve delfin içindeki bakteriler beraber kullanıldığında birbirlerini etkiler mi, diye bir biyoloğa sormak için, doktorlar odasına girmiştim.

Öğle istirahatiydi. Tüm doktorlar ordaydı.

Bir çoğu babamın durumunu biliyordu. Önce garip baktılar, sonra bilemiyeceklerini söylediler.

Dışarı çıktığımda biraz yaşı ilerlemiş bir doktor kolumdan tuttu...

''Böyle ilaçları kullanmakla çok iyi yapıyorsun'' oğlum dedi.

Babama atıfta bulunarak, '' ben beldelerde çok görev yaptım, köylümüz zehirli ilacları kullanırken ne eldiven ne gözlük ne de maske kullanıyordu. İşte yıllar sonra bunlar insanlarımıza ıcılı bir ihtiyarlık yaşatıyor'' demişti.

Bunun için, böyle şeylerin peşinde olduğumu düşünmeyin. Ben zehirsiz kalıntı bırakmayan ilaçları kullanmayı çok önçe seçmiştim, ki babam 45 gün gibi kısa bir sürede hastalandı ve ....

Şimdi ben ne söyleyeyim...

Bir sigara için dünyayı başımıza yıkıyorsunuz da, neden binlerce ton zehir
üretenlere sesiniz çıkmıyor?

Neden, üretende tüketende zehirlenirken kılınız kıpırdamıyor?

Neden, toprak sağlığına, toplum sağlığına, insan sağlığına, su sağlığına, bitki sağlığına bu kadar duyarsız kalıyorsunuz.

Bütün bunların üstünü sigara yasağı ile mi örtmek istiyorsunuz?

O daha çok mu reyting yapıyor?

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-07-2009, 23:48   #1244
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-04-2007
Galeri: 266
Oğuz bey, aşağıdaki başlığın 250. mesajını okumalısınız diye düşünüyorum

http://www.agaclar.net/forum/showthr...e=9#post463868

k0900 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2009, 00:14   #1245
Ağaç Dostu

Halil Bey ;

Yüreğinize sağlık . Konuyu mükemmel şekilde açıklamışsınız. Tüm çifçi dostlarınızı da bilgilendireceğinizden hiçbir kuşkum yok .

EVET TARIM YENİ BAŞLIYOR !!!

ARTIK ALTERNATİFSİZ BIRAKAMAYACAKLAR , GÖZ ARDI EDEMEYECEKLER

Ürünüm hakkında yaptığınız uygulamalara , yorumlara çok teşekkür ederim.

Sizler sayesinde ZEHİRLERLE mücadelemi kazanacağımdan hiçbir şüphem yok .

Saygı ve Sevgilerimle

Eski 18-07-2009, 00:21   #1246
Ağaç Dostu

Oğuz bey, kirazlarımızda bir kaç gün içinde yapraklarında kırmızılaşma ve büzülmeler başladı.

Meyveleri tükenince ilgimizde azalmıştı

Öneriniz ne olur?

Eklenen Resimler

Eski 18-07-2009, 00:38   #1247
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Giriş Tarihi: 02-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Oğuz bey, kirazlarımızda bir kaç gün içinde yapraklarında kırmızılaşma ve büzülmeler başladı.

Meyveleri tükenince ilgimizde azalmıştı

Öneriniz ne olur?
Kiraz ağacınızda hasat sonrası kırmızı örümcek zaralısı mevcut olduğunu söyleyebilirim.Kurtarmak için geç kalındığını öğrenmiştim ama bir de oğuz bey i dinleyelim.

akcan67 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2009, 00:48   #1248
Ağaç Dostu

Kurtarmak için geç kalmaktan kastınızızı açarmısınız.

Sonuç kötümü

En az 10 ağaçta aynı durum var.

Eski 18-07-2009, 00:52   #1249
Ağaç Dostu

Teşekkürler.

Eski 18-07-2009, 01:00   #1250
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi k0900 Mesajı Göster
Kurtarmak için geç kalmaktan kastınızızı açarmısınız.

Sonuç kötümü

En az 10 ağaçta aynı durum var.
sn k0900
Bende daha önce bu durumu yaşamıştım.İlgili konuyu kiraz başlığına taşıyarak bir resim eklemiştim.Geç kalma işi oradaki arkadaşların sözüydü,gerekli açıklamaları orada bulabileceğini düşünüyorum.

Eski 18-07-2009, 01:06   #1251
Ağaç Dostu

Teşekkürler, şimdi okudum. Sn. Hizals'ın önerisinide gördüm.

Oğuz bey, başlığınızı meşğul ettim, hoşgörün

Eski 18-07-2009, 01:36   #1252
Ağaç Dostu

Sn.K0900 ;

Başlık benim değilki tüm üyelerimizin .

Olumlu ve olumsuz tüm yorumlarınızla iştirak edebilirsiniz. Sevgiler

Düzenleyen Oğuz Alper : 18-07-2009 saat 02:18
Eski 18-07-2009, 09:22   #1253
Ağaç Dostu

Konuyu topralamış olmak adına bilgilerimizi de tazelemiş oluruz.

Bionem Mikrobiyal Gübredir. İçeriği ( Pseudomonas Fluorescens ) dır.

Tüm tescil belgeleri , mikrobiyolojik analizli , Bionem in içerisinde bulunanBakterimizin ( Pseudomonas Fluorescens ) Pamak izi , DNA sı vee 1Lt ambalajda canlı sayısının raporları konu başlığımızın içerisinde bulunmaktadır.

Bionem ne işe yarar ?

Bionem içerisindeki faydalı bakteri sayesinde ve bu bakterinin çıkarmış olduğu enzimlerle Toprağınızdaki zararlıları baskılar aynı zamanda da mevcut olan besinlerin bitki tarafından alınabilirliğini sağladığı gibi , bağışıklık sisteminin kuvvetlenmesine ;bitkilerinizin hastalıklara ve zararlılara daha dirençli olmasını sağlar.

Bionem in bir özelliğide eğer kullanım kurallarına uyduğunuzda ,düzenli yaprak ve kök uygulama periyotlarına uyulduğunda Hiçbir Kimyasal ilaç , bakırlı ve kükürtlü preparat , bitki gelişim düzenleyicisi , köklendirici kullanılmasına ihtiyaç bırakmaz. Olmayan şeylerle mücadele etmenize gerek olmayacağı için .

Zararlı böcekler zarar eşiğinin altında kaldığından böcek ilaçları da kullanmanıza ihtiyaç bırakmayacaktır. Olmayan şeylerşle mücadele edilmeyeceği için.

Çünkü düzenli uyguladığınızda sizi zehirli ilaç kullanımına iten zararlı böcekler , mantarlar , zararlı mikroorganizmalara bitkilerinizde rastlamayacaksınız . Dolayısı ile de ürünlerinizi doğal olarak yetiştirmenizi sağlayacaktır.

Bionem kullanırken mutlaka ve mutlaka bitkilerinizi besleme yaparken dönüşümlü olarak NPK , organik gübre , hayvan gübreleri ile dönüşümlü kullanabilirsiniz.

Bionem bitkilerinizi mevcut olan toprakta eğer besin eksikliği var ise bunu tamamlayamaz. Yoktan hiçbir şeyi var edemeyeceğimiz gibi.

Konu başlığımızdaki ilk sayfa da kullanım kuralları ve Bionem in su haricinde hiç bir madde ile karıştırılmaz.Tüm bunlara ve uygulama periyotlarını aksatmadan uygularsanız yukarıda bahsettiğim yetiştiriciliği gerçekleştirebilirsiniz.

Sevgiler

Düzenleyen Oğuz Alper : 18-07-2009 saat 23:53
Eski 18-07-2009, 12:54   #1254
Ağaç Dostu

Herkese Merhaba !!!

Ürünümü kullanan Sevgili Forum Üyelerimizin ; Uygulamaları titizlikle ve karışım kurallarına uyduklarını kabul etmiş olan tüm kullanıcılarımızın olumlu , olumsuz yeni paylaşımlarını , yorumlarını yazmalarından dolayı mutluluk duyarım.

Eski 18-07-2009, 17:31   #1255
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Sn. Oğuz bey,

külleme hastalığnı gösteren cd den isteyenlere gönderiyorsanız, ben bir tane istiyorum.
Üçretini de ödemek şartıyla.

Köy kahvesinde tv/vido da çiftcilerle izlemek istiyoruz.

İyi çalışmalar.

Halil Önen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-07-2009, 19:37   #1256
Ağaç Dostu

Rica ederim Halil Bey ;
Kimlik ve adres bilgilerinizi mesajla yollarsanız ; hazırlatıp yollatabilirim. İnsanlarımız izlesinler , öğrensinler benim de katkım olmuş olur. Saygılar

Eski 20-07-2009, 22:51   #1257
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oğuz alper Mesajı Göster
İdris Bey ;

Bionemli suyu bol miktarda Yığına direk uygulamanızı ve yığının içlerine kadar işlemesini sağladığınızda muhteşem bir gübre elde edersiniz.

Bu işlemden sonra tarlanıza güvenle yayabilir, karıştırabilir toprak altı yapabilirsiniz.
Oğuz Bey

Muhteşem bir gübre elde edersinizde ki kastınızı tam olarak açıklarmısınız.

Bionem bu gübreye uygulandığında gübre nasıl bir fermantasyona uğrayacak.

Eski 20-07-2009, 22:56   #1258
Ağaç Dostu

akcan67's Avatar

Birde unutmadan
Biriktirdiğimiz yağmur suyu ile bionem uygulamalarımıza devam etsek nasıl olur.Yani Beklemiş bir yağmur suyunda bionemin içindeki bakterileri etkileyebilecek mikroorganizmalar oluşabilirmi ?

Eski 20-07-2009, 23:13   #1259
Ağaç Dostu

Sn .akcan67 ;

Muhteşem bir gübre elde edersiniz.

Bitkilerinizin ihtiyaçlarını karşılayabileceği organik maddelerce zengin olan hayvan gübrelerin de Bionemi uyguladığınızda ;

Bionemin içerisindeki bakteri bu organik maddeleri kullanarak bitkilerinizin alınabilir seviyesine düşürerek bununla beraber nematodları ,zararlı mikroorganizmaları da baskılayıp , ve bu gübrenin içerisinde Bionemin içerisindeki bakteri çoğalmaya devam eder.

Organik maddelerce oldukça zengin Biyolojik Gübre elde etmiş olursunuz . Bunun yanı sıra hayvan gübresindeki kötü kokuların da giderilmesini sağlarsınız.

Bu şekilde hazırlanmış bir gübre yi seranıza veya özellikle tarlalarınıza uyguladığınızda toprağınızın faydalı mikroorganizma sayısını arttırarak , zenginleştirmiş ve en önemlisi kimyevi maddeler , zehirler, bakırlarla kirletilmiş topraklarınızın geri kazanımını sağlamış olursunuz.

Yağmur suyuna bionemi uyguladığınızda Bionem içinde ki bakteri hiçbir zarar görmez .

Aksine yağmur suyunun içersinde biriktirdiğiniz ortamda herhangi bir zararlı mikroorganizma varsada onu steril etmiş olacaktır. Bionemin içerisinde ki bakteri klorlu sudan olumsuz olarak etkilenmektedir. Beklemiş yağmur suyu ile uygulamalarınıza devam edebilirsiniz.

Saygılar

Eski 21-07-2009, 08:47   #1260
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Oğuz Bey,
merak ettiğim bir husus var.

Duruma göre bionemi 3 gün - 1 hafta-15 gün arayla uyguluyoruz.

Bionemdeki bakteriler yaprak da veya kökte neden çoğalmıyor da biz bu sıklıklarda uygulama yapmak zorunda kalıyoruz ?

Hadi yaprakda güneş ışığı ile suyla bakterilerin gittiğini düşünelim ama en azından kök bölgesinde bir defa uyguladıktan sonra tekrar uygulama mantığını kavramış değilim.

Nereye gidiyor bu bakteriler, neden çoğalmıyorlar

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025