agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-09-2008, 15:39   #13
Ağaçsever
 
dengetarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ephesos Mesajı Göster
Sayın Hocam , verdiğiniz örneklerdeki kütle , hacim kavramlarının kullanıldığı yerler biraz karışık geldi umarımsadece bana öyle gelmiştir .Örneklerinizi birazdaha somutlaştırırsanız hepimiz için faydalı olacaktır kanısındayım.

Ayrıca sayın hocam süsbitkileri içinde kullanılabilinir mi ( sulama suyu ve yapraktan ) , diğerbir organik gübrenin kullanımında olduğu gibi farklı gübrelerle birlikte kullanılmasında sakınca var mı ?
Sayın ephesos;

Ormancılıkta ki ve beyaz lanadaki sonuçlar; Macaristan da resmi kurumların yapmış olduğu denemeler ait raporlardı. Ancak; Ben sonuçları tablo olarak vermek istedim. Mesajı göndedikten sonra tablo dağıldı.

Ormancılıktaki sonuçlar :
http://www.dengetarim.com/s/54-orman...ygulamasi.html

Beyaz Lahana deneme sonuçları:
http://www.dengetarim.com/s/24-Lahana.html

Toprak uygulamaları :
http://www.dengetarim.com/s/22-toprak-uygulama.html

Verdiğim bu linklerden sonucu tablo olarak görebilirsiniz.

Süsübitkileri içinde kullanabilirsiniz. Yapraktan ve topraktan uygulama yapılablir.
Doz aşımında herhangi bir yan etkisi (yakma vb.) yoktur. Çok kısa sürede bitkilerde ki değişikliği görürsünüz.

Diğer kimyasal gübrelerle beraber kullanabilirsiniz. İsterseniz; natural bioplasma kullandığınız yerlerde, diğer gübreleri %50 azaltabilirsiniz. Natural Bioplasma çok iyi bir köklendiricidir. Başka köklendirici kullanmanıza gerek yok.

Bitkideki auxins ve cytokinins gibi doğal hormanları çalıştırız. Torakta %20 nemi muhafaza eder. Bitkilerde sera etkisi yaparak (sıcakta ve soğukta) bitkileri korur. Bitkilerin kuraklığa ve hastalığa karşı direncini arttırır.

dengetarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:27.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026