View Single Post
Eski 07-07-2011, 23:05   #31
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Atakan Bey
Her şeyden önce sorularımızın iyi niyetle sorulmuş olduğunu idrak ederek vermiş olduğunuz yanıtlar için çok teşekkür ederim. Ülkemizde kimyasal gübrelerin yerine geçecek mikrobiyal gübreler henüz başlangıç aşamasındadır. Bu yüzden, chlorella veya mikro alglerin piyasaya sayenizde çıkmasından ötürü memnuniyetimi bildirmek isterim. Buradaki tek amacımızın, ürünün etki mekanizmasını anlamak ve diğer forum üyelerine aktarmak olduğunu tüm samimiyetimle bilmenizi rica ederim.

Bu çerçevede, verdiğiniz yanıtlarda aklıma yatmayan noktaları aşağıda ele alacağım.

Alıntı:
Natural Bioplasma ürünü içerisindeki chlorella algler, kimyasal NPK ve kimyasal iz elementlerle çok güzel etkileşim (karışım) göstermektedirler.
Mikro algler bildiğimiz kadarıyla su içindeler. NPK gübre veya iz elementi ilave ettiğinizde bu elementler ne ile iyi karışıyor? Suyla mı yoksa mikroalglerle mi?

Alıntı:
“Bu canlı algleri üreticiler npk , iz element veya farklı bir besin maddesi ile karıştırdıklarında algler o karışım ile beslenebilmekte , beslendiği besin maddelerini bu algler bitkilere verildiklerinde iletim demetlerinden bitkilerin kök ve yaprakları arasında taşıyabilmektedirler.”
Bu paragraf bir çok soru işaretini de beraberinde getiriyor. NPK'nın ne ile karıştığı sorusuyla ilk sorumda ilgilenmiştik. "Beslendiği besin maddelerini bu algler bitkilere verdiklerinde iletim demetlerinden bitkilerin kök ve yaprakları arasında taşıyabilmektedirler” Burada birkaç soru sormak istiyorum: Algler beslendiklerinde o besini yok etmiyorlar mı? Yoksa bizim bilmediğimiz başka bir mekanizma mı var? Eğer başka bir şekle dönüştürüyorlarsa, hangi şekle dönüştürüyorlar? İletim demetleri arasında bu besinleri nasıl taşıyorlar? Bu taşımayı yapmaları için kendilerinin de iletim demetlerine girmesi gerekmez mi? Giriyorlar mı? Eğer algler iletim demetlerine giriyorsa, demetleri neden tıkamıyorlar? Burada da bilmediğimiz bir mekanizma mı söz konusu? Bu tümcenizi ben yanlış anladımsa özür dilerim.

Alıntı:
“Hayvan gübresi organik midir , değilmidir ?”
Eğer hayvanlar organik hayvancılık koşullarına uygun yetiştiriliyorsa, hayvan gübresi de organiktir. (Organik sertifikalı olabilir anlamında söyledim.)

Alıntı:
“Ambalaj kapağı açılıp suyla karıştırıldıklarında aktif hale geçip 20 dk'da bir bölünerek çoğalmaktadırlar. “
Suyun içinde besin elementi olmadığı halde de çoğalmakta mıdırlar?

Alıntı:
“Bu alglere siz kimyasal veya organik herhangi bir besin verdiğinizde algler onlarla beslenirler. Yani canlılıklarını yitirmezler. Aksine bitki üzerindeki yapmış olduğu etkiler böylelikle dahada artmaktadır.”
Toprağa attığımızda toprakta kimyasal ve organik besin maddeleri var diyelim. (Olmasa da çiftlik gübresi attık diyelim. Bunlarla besleniyorlar. Beslenirken, bu besinler için bitki ile rekabet etmiyorlar mı? Ediyorlarsa sorun yok ama etmiyorlarsa neden etmiyorlar?

Alıntı:
“Ayrıca Natural Bioplasma'yı toprağınıza uyguladığınızda toprağın organik madde miktarında , alınabilir N-P-K değerlerinde, toğragın su tutma kapasitesinde ciddi derecelerde etki yapmaktadırlar. “
Sulama yapılan suyun içinde besin yoksa, nasıl ürer ve topraktaki NPK değerlerini ve organik madde miktarını artırır? Deseniz ki, suyun içindeki besinlerle beslenerek ürer çoğalır ve bu çoğalma neticesinde topraktaki NPK ve organik madde miktarını artırır anlarım. Sulama suyuna özel bir besin konulyor mu konulmuyor mu? Web sitenizdeki toprak sulama deneyinde aşağıdaki not var:

“Sulama için kullanılan su: Sadece biyolojik kaynaklı ve doğal maddeler içerir.

- Gerektirdiği durumlarda -uygun olmayan bileşime sahip suyun iyileştirilmesi amacıyla- daha önce suyun işlenmesi için biyolojik bir yöntem uygulanır.(EUTROSTOP)

- Sulama için kullanılan su, bitki üretiminde kaçınılmaz bir gereklilik olan doğal toprak gelişimi ve humus oluşumu açısından önemli organik karbon bileşimlerini ve organik bağlı besin maddeleri içerir.”

EUTROSTOP biyolojik yönteminden kastınız nedir?
Bazı sular sulama için uygun değil mi?

Çok soru sorduğumun farkındayım ama inanın etkiyi anlamaya çalışıyorum. Umarım başınızı ağrıtmamışımdır. Yoğunluğunuz arasında vakit bulup yanıtlayabilirseniz memnun olurum.
Saygı ve sevgilerimle

Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön