agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üretim, Bakım, Düzenleme, Temel Malzemeler > Temel Konular (Toprak, Gübre, Tohum, Sulama)
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 01-09-2008, 10:21   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi dengetarim Mesajı Göster
Geçen sezon; Çukurova üniversitesi Yumurtalık meslek Y.O. domates ve salatalık seralarında kullandık. Domates serasında 5 yıldır aynı çeşit ekiliyor ve sertifikalı organik tarım yapılıyor. Natural bioplasmayı uygulamaya başladıktan sonra; bitki köklerinde, gövdesinde, çicek çaplarında ve meyve büyütmesinde çok büyük değişiklikler oldu.
Sezon boyunca bitkilerde hiç hastalık görülmedi.

Çanakkale de mısırlarda sıcaklık ve kuraklığa bağlı olarak döllenme sıkıntısı yaşanıyordu. Bu da aşırı verim kaybına neden oluyodu. Çanakkale Tarım il müdürlüğü; Mısırı 5 er gün aralarla 5 ayrı ekim yaparak Natural bioplasma uygulaması yaptı. Mısırda ki 5 ekimde de döllenme mükemmel oldu ve verim kaybı ortadan kalktı.

Tüm bitkilerde rahatlıkla kullanılabilir.
Uygulama sonuçlarının çok iyi olduğu anlaşılıyor, üstelik bireysel kullanıcılardan çok kamu kurumlarından alınan sonuçlarla ürünün tanıtılması referans açısından çok tatminkar.

Acaba belirttiğiniz kurumlar, bu sonuçları resimli veya yazılı olarak açıkladılar mı ,yoksa sizin gözlem sonuçlarınız mı?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-09-2008, 10:33   #2
Ağaçsever
 
dengetarim's Avatar
 
Giriş Tarihi: 31-07-2008
Şehir: MERSİN
Mesajlar: 31
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Uygulama sonuçlarının çok iyi olduğu anlaşılıyor, üstelik bireysel kullanıcılardan çok kamu kurumlarından alınan sonuçlarla ürünün tanıtılması referans açısından çok tatminkar.

Acaba belirttiğiniz kurumlar, bu sonuçları resimli veya yazılı olarak açıkladılar mı yoksa sizin gözlem sonuçlarınız mı?
Sayın denizakvaryumu;

Natural bioplasma mikrobiyal gübre; Türkiye de yaklaşık 5 yıldır kullanılıyor. ilgili kuruluşlar normal uygulama yaptıkları için bize resim veya yazı göndermediler. Çukurova ünversitesi seralarında ilgili hoca ile ben gözlemledim. Çanakkale Tarım il md.lüğünden de telefonla bilgi aldım. Resmi kurum olduğu için ilgili kişilerin isimlerini yazmadım. İstenirse ilgililerle görüşerek, uygun olursa isimlerini yazabilirim.

Natural bioplasmanın uygulandığı resimler www.dengetarim.com sitemizde mevcut.

dengetarim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:41.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025