05-11-2013, 12:46 | #91 |
Ağaç Dostu
|
Quinoa'nın içerdiği besin ögeleri buradan görebiliriz Nutrition Facts and Analysis for Quinoa, uncooked Benim için önemli nokta - 170g pişmemiş tahıl - 24.0g Protein bu da günlük ihtiyacın 48%. |
06-11-2013, 22:05 | #94 |
Ağaç Dostu
|
Bu arada bunu buldum 500g. 22 TL yani kilogram fiyatı markette 44 TL. Olur şey değil. Yurtdışında aynı miktar EUR 4,19 kilo bazında 8,38 € http://www.ebay.de/itm/Quinoa-von-Bo...item27d9314bfd Bu ne çelişki anlamadım. Almanyada fiyat böyleyken biz neden taa Peru'dan ithal ediyoruz?! |
09-11-2013, 14:06 | #95 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-11-2013
Şehir: KONYA
Mesajlar: 1
|
merhaba kinoa nın ne kadar bir alana ne kadar tohum ekilecegi hakkında bilgisi olan varmı. |
16-11-2013, 22:52 | #96 | |
Moderatör
Giriş Tarihi: 08-05-2012
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1,772
|
Alıntı:
Pilav, salata, tabule, kısır vb yapıyorum, sabunsu tadını gidermek için bir saat suda ıslatıp iyice süzgeçte yıkamak lazım. |
|
25-11-2013, 11:20 | #97 |
Ağaç Dostu
|
Ektiğim tohumlar çimlendi, ancak bir sürü de yabancı ot tohumu çimlenmiş. Ayırt etmek hakikaten zor bir şey. Zamanla belli olur. Bu şekilde galişecek. Bildiğimiz sirken otu Chenopodium quinoa = Quinoa Chenopodium album = Sirken otu Şimdi biz bunları birbirinden nasıl ayıracağız?! |
26-11-2013, 09:51 | #98 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-03-2007
Şehir: akhisar/manisa
Mesajlar: 490
|
Ne çabuk çimlenmiş. Bereketli olsun. |
26-11-2013, 16:15 | #99 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Nasıl olsa büyüdükleri zaman belli olur. Keşke bir kısmını ilkbaharda ekseydiniz. İzmir'in iklimi sıcak ancak kışın muhtemelen çok soğuk zamanlar da olacaktır. Tohum yapacak kadar yaşayabilirler mi bilemiyorum. |
|
26-11-2013, 16:19 | #100 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
26-11-2013, 16:43 | #101 | |
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 8,965
|
Alıntı:
|
|
26-03-2014, 23:15 | #103 |
Ağaç Dostu
|
Migros ve Tansaşta satılan Quinoa' nın çimlenebilir olduğunu gördüm. Hafta sonu ıslak mutfak havlusuna koyduğum tohumların hepsi çimlendi. Tohumları nemli cocopeatla kaıştırdım. 3-4 gün sonra toprağa ekmeği planlıyorum. Bu kültür bitkisi olmadığına göre dayanıklı olmalı diye düşünüyorum. |
27-03-2014, 00:23 | #104 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Evde çimlendirmeniz daha iyi olmuş bence, ayırt edilecek boyuta geldiklerinde toprağa şaşırtırsınız ki bu sayede yabani otlarla özellikle de sirkenle karıştırma olasılığınız minimuma düşer diye düşünüyorum. Belirtmeden geçemeyeceğim, bir önceki arazi denemenizde, ısırgan otu dışındaki, sirken/yabani ot olduğunu düşündüğünüz bitkiler belki de hedef bitkilerdi |
27-03-2014, 11:07 | #105 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yabani otları çok iyi tanıyorum. Turuncu çiçekli yer örtücü bir bitkiydi. İzmirde normalde de sirken pek bulunmuyor. |
|
27-03-2014, 14:31 | #106 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
Şehir: istanbul
Mesajlar: 5,471
|
Alıntıladığınız kısım sadece sizi gülümsetmek içindi Sn. Jezebel Sevgiler.. |
28-03-2014, 15:35 | #108 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 9
|
Merhaba, Çok yeni bir ürün detaylı bilgi bulmak zor oluyor ancak Adana'da başarılı olan bir arkadaşımız varmış. Rakamlar epey bi şişirilmiş gibi geldi, yurtdışı kaynaklardan da teyit etmek gerekir. Tarıma Yönelik İş Modeli, Kinoa Yetiştiriciliği |
28-03-2014, 16:18 | #109 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 16-05-2013
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 9
|
Örneğin ekteki çalışma, kanada albertada yetiştirme şartlarını araştırmışlar, sayfa 20 ve 21'de güzel bi fizibilite ve rakip ürünlerle karşılaştırmaları var. Tabi bu fizibilitenin bölgeye göre değiştiğini unutmamak gerekir. http://www1.agric.gov.ab.ca/$department/deptdocs.nsf/all/afu9961/$FILE/quinoa_final_report_june_05.pdf Düzenleyen levents : 28-03-2014 saat 16:20 Neden: . |
28-03-2014, 18:08 | #110 |
Ağaç Dostu
|
Yurtdışında Quinoa bilinen ve kullanılan bir tahıl. Türkiye'de ilgi ve yararları konusunda bilgi bile yok. Hal böyleyken bu fiyatlara bu ürüne alıcı bulunmaz. Ucuza verseniz bile zor. Toplum... Neyse işte, vejetaryenlerden başka ilgilenecek kimse olmaz. İhracat için üreteceksek başka ... |
13-04-2014, 17:18 | #112 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-11-2006
Şehir: Nazilli
Mesajlar: 592
|
Teşekkürler sayın Jezebel, resimleri görmem iyi oldu. Birinci resimdeki gibi çimlenen bir şey var. Ot diye akibetine uğrayacaktı, biraz daha bekleyeyim. |
06-06-2014, 09:47 | #113 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
|
Değerli üyeler Konya ili Tuzlukçu ilçesinde mayıs ayı başlarında 5 dönümlük bir alana kinoa ekimi gerçekleştirdim. Kırmızı ve beyaz çeşitlerinden ekim yaptım. Ağustos sonu gibi hasadını yapmayı planlamaktayım. Ürünün her aşamasını kayıt altına alıyorum. Hasat sonrası daha ayrıntılı bilgilendirme yapabilirim. Birde forum da ürünün ekim dönemi olarak Ekim Kasım ayları diye görüyorum. Bu aylar güney yarım küre için geçerli olup, ülkemizde Nisan, Mayıs ayları ekim için uygun dönemlerdir. 2015 dönemi için ekim yapmak isteyenlere tohum konusunda yardımcı olmaya çalışırım. |
30-08-2014, 14:02 | #114 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-02-2014
Şehir: İSTANBUL
Mesajlar: 1
|
Kırmızı ve beyaz kinoa yanyana ekilince melezlenmez mi? |
09-09-2014, 13:51 | #115 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 7
|
tohum desteği yapılırsa güney doğu anadolu bölgesinde ekilebilir.bizim arazilerimiz şimdi arpa buğday tarımından kazanmadığı için boş duruyor belki bu kazandırırsa ekilebilir. Kimde nere de kaö liraya tohumu alıcısı kimler bu gibi sorulara cevap verebilecek varmı acaba? |
09-09-2014, 14:21 | #116 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 7
|
Kinoanın Faydaları Kinoa, İnkalar tarafından 7 bin yıl önce yetiştirilen bir tahıl. Son üç yıldır Amerika’da bir kinoa çılgınlığı yaşanıyor. NASA astronotlarının beslenmesinde kullanılıyor. Birleşmiş Milletler 2013 yılını kinoa yılı ilan ediyor. İşte kinoanın faydaları… New York’un yeni beslenme trendi olarak gösterilen ve ünü Türkiye’ye kadar gelen ‘kinoa’ (quinoa), Türkiye’de bulunmayan mucizevi bir tahıl türü. Bulgur ve pirincin en büyük alternatifi olan bu tahıl, asıl olarak Güney Amerika’da yetişiyor. Mazisi ise çok eski; İnkalar’a kadar uzanıyor. İnkalar kinoaya ‘tahıl ana’ diyormuş. Uzmanlar kinoanın açlık sorununa çare olabileceğini bile düşünüyor. Birleşmiş Milletler tarafından 2013 ‘Kinoa Yılı’ ilan edildi. Şimdilerde internet üzerinden kinoa satın alanların sayısı arttı. Ayrıca kimi büyük marketlerde de kinoa satılıyor ve kilosunun fiyatı 8.5 liradan başlıyor. ZENGİN PROTEİN İÇERİYOR NASA bu tahılı astronotların beslenmesinde kullanıyor. Protein açısından çok güçlü. Tüm aminoasitleri, A, B, C, D, E ve K vitaminlerini içeriyor. Lif oranı çok yüksek. Üstelik tadı da lezzetli… Bulgur kıvamında bir tahıl olduğu için aslında Türk mutfağına da çok uygun. Kullanımı hızla artan kinoayı beslenme uzmanları anlattı… (Yeni Aktüel) KİNOAYI NASIL PİŞİRECEKSİNİZ? Kinoadan; pilav, salata, kahvaltılık, hatta un haline getirirseniz tatlı bile yapabilirsiniz. İdeal olanı pişirmeden önce kinoayı birkaç saat suda bekletmek. Bu sayede içindeki enzimler harekete geçiyor. Kinoa, 15 dakika gibi kısa bir sürede pişiyor. Eğer suda bekletmek için vaktiniz yoksa pişirmeden önce bolca yıkamalısınız. Her koşulda pişme süresi 15 dakikayı geçmiyor. Kinoayı pirinç ve bulgurun kullanıldığı her yerde kullanabilirsiniz. TÜKETİMİ GİDEREK ARTACAK Kinoa, elzem amino asitleri içeren harika bir protein kaynağıdır. Yüksek demir içeriği nedeni ile vegan yaşayanlara, kansızlık problemi olanlara ve kabızlık problemiyle karşılaşanlara önerdiğim bir besin. Son üç yıldır Amerika’da büyük rağbet gören ve sağlık mağazalarında tonlarca satılan kinoa; Peru ve Bolivya gibi ülkelerden ABD’ye bol miktarda ithal ediliyor. Türkiye’de de kısa bir süre sonra çok yaygınlaşacağını düşünüyorum. Özellikle veganlar günde bir öğün, kinoayla yapılmış pilav, kısır veya dolmayı tercih edebilirler. Zayıflamak için de pişmişi yenebilir. Günlük kalsiyum ihtiyacını karşılamak amacıyla salataların içine eklenerek tüketilebilir. İçindeki kalsiyum ise bir bardak sütteki kalsiyumdan daha fazla. HER GÜN KİNOA YİYİN Kinoa, ilk denememden sonra mutfağımda yerini aldı. Şimdi pirinç, un, mercimek gibi temel gıdalarımın arasında. Çok baskın bir tadı ve kokusu olmadığı için çeşitli tariflerde kullanmak mümkün. Hiç şeker ve un kullanmadan kinoayla ve yulafla harika kurabiyeler yapıyorum. Et kadar proteinli, ayrıca vücutta sütten daha iyi kullanılabilen yüksek miktarda kalsiyuma sahip. Üstelik kolestrol içermediği, az yağlı ve sindirimi kolay olduğu için bebekler ve çocuklar için de çok besleyici bir tahıl. |
09-09-2014, 21:22 | #117 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 15-07-2012
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 7
|
Evimde üretmek istiyorum amatör olarak
Alıntı:
|
|
12-09-2014, 17:43 | #118 | |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-10-2013
Şehir: Antalya
Mesajlar: 17
|
Alıntı:
|
|
24-09-2014, 10:09 | #119 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 06-06-2014
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 5
|
Değerli üyeler Konya da ekmiş olduğum kinoanın hasatını henüz yapmadım. 1 haftaya kadar hasadı yapacağım. Mayıs ayının ortalarında ekim yapmamdan dolayı ürünün hasadı gecikti. Birde yüksek ihtimal tohum kaynaklı olmak üzere yeterli çimlenme sağlanmadığından verim beklentilerin altında gerçekleşecek. 2015 döneminde Peru ve Bolivyadan tohum tedarik edip o tohumları kullanacağım. Hasaddan sonra ürün verim miktarı ve yaptıracağım analiz sonuçlarını da bilgi amaçlı paylaşacağım. Tüm forum üyelerine saygılarımı sunarım. |
26-10-2014, 12:00 | #120 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-10-2014
Şehir: mersin
Mesajlar: 1
|
merhaba forum üyeleri ben yeni kayıt oldum ve kinoa yetiştiriciliği yapmayı düşünüyorum şuana kadar yazılanları okudum yararlı oldu sağolun ayrıca sayın harmancıhüseyin hasad ne durumda onu merak ediyorum analiz sonuçları,ürün alıcıları gibi konulardada bilgi verirseniz cok yardımcı olur teşekkürler |
Etiketler |
quinoa |
|
|