![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 05-01-2007
Şehir: tekirdağ
Mesajlar: 71
|
Pilav kapama yaparsak. 1- Bir " köy tavuğu (horozu )" alınıp, haşlanır. 2- Parmak kadar büyüklüğünde kemikli parçalara ayırılır.(1/2 tavuk yeterli) 3- Parçalanmış veya kısmen iri didilmiş tavuk " tepsiye " yayılır. 4- Piriç usulüne göre yıkanır, süzülür ve az kavurulur.(tavukların üzerini kapatacak kadar pirinç yeterli) 5-Tepsideki tavuk parçaları üzerine az kavrulmuş pirinçler dökülüp, yaydırılır. 6-Tavuk ve pirinçli tepsiye; tavuğun haşlama sıcak suyundan yeterince dökülür. 7-Kuşüzümü, Karabiber ve diğer baharatlardan yeterince serpilir. 8-Tepsinin üzeri büyükçe kapakla kapatılır, veya kapaksız fırına atılır. 9-Pilav yapma ısısında pişirilir. 10-"Kapama pilav" soğumadan (mümkünse tepsisinden) yenir. Not:Bağımlılık için bir defa yemek yeterlidir. Düzenleyen Polen : 20-01-2009 saat 01:43 Neden: kelime hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|