agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Tahıllar, Kuru Bakliyat, Pilav, Makarna
(https)




Beğeni Düzeni22Beğeniler
  • 1 Gönderen berduray
  • 1 Gönderen hozat
  • 1 Gönderen alanur
  • 1 Gönderen sevilgzm
  • 2 Gönderen alanur
  • 2 Gönderen pria
  • 1 Gönderen Muda
  • 3 Gönderen Güler
  • 3 Gönderen hozat
  • 2 Gönderen pria
  • 1 Gönderen alanur
  • 2 Gönderen Nevin Marangoz
  • 1 Gönderen pria
  • 1 Gönderen blondie68

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 14-07-2013, 11:58   #16
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,817
Galeri: 8
Kışlık yiyecekleri saklamak için her yörede usuller var. Benim bildiğim acı biber, tuz ile mercimek vs. saklamak. Kekik, defne yaprağı, adaçayı, ceviz yaprağı da kullanılan ve işe yarayan uygulamalar.

Giyeceklere lavanta çiçeği konabiliyor. Hem güzel kokuyorlar. Hem de güve gelmesinin önüne geçiliyor. Naftalin sevmeyenler için. Ancak bir kere güvelenme başladığı zaman önüne geçmek biraz zor. Güveli olanları komple tespit edip onları yoketmek çöpe atılmasındansa ben onların pişirilerek hayvanlara verilebileceğini düşünüyorum. Daha sonra diğerlerine geçmesinin önlenmesi gerekiyor.

Ardıç ağacından yapılan sandıklarda saklanan giyecek veya yiyeceklerin tam olarak hatırlamıyorum ama kolay kolay böceklenmediğini bir yerde duymuştum.

oobd beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 16:11.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025