![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
2 Şubat 2014' den Kış uykusundaki bahçemiz ![]() Sebze adalarımızda kullanılmak üzere, killi toprak eleyip biriktirmeye devam ediyoruz. ![]() Koli ve çuvaldan oluşan kompostluğumuza, yanımızdaki hozan bahçeden topladığımız nispeten çürümüş bitki artıklarından ilave ettik. Malzeme fazla olunca, iki adet daha kompostluk yaptık. Hem de komşudan teşekkür aldık. ![]() 2012 yılı baharında tohumunu ektiğimiz lupin'in kök yapısı ![]() Üzerindeki patlamaya hazır gözlerle, çok yıllık olduğunu gösterdi. Yeri uygun olmadığından, söküp açıkta bekleteceğiz. Bakalım canlı kalabilecek mi? ![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
2 Şubat 2014' den Bahçe girişimizdeki nahoş görüntüyü kamufle edebilmek için, basit bir çalışma ![]() Font-baca tabir edilen yapı briketlerinden kullandık. Hem saksı vazifesi görecek, hem de arkalarında ki toprak için bariyer oluşturacak. Aynısafa, kirli hanım, top kadife ve hint yağı bitkisinden oluşan bir kombinasyon düşünüyorum. ![]() Olgunlaşan kompostu elemek için aldığımız plastik malzeme. Bir de daha büyük gözeneklisini bulsak iyi olacak.. ![]() Plastik bardaklardaki fideleri alttan sulama düşüncesiyle aldığımız küvet ![]() Nihayet çatal bel'imizi de aldık. ![]() |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın heyyamola, tek kök lupinim çapa makinasına kurban gittikten sonra sizdeki lupini takip etmekle yetineceğim, sanırım. Sebze adalarınızı da merakla takip edeceğim. Şimdiden bol hasatlar diliyorum. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Değişik malzemelerden yapılmış, farklı toprak karışımlarıyla hazırlanmış, sebze adalarının performanslarını, mukayeseli bir şekilde paylaşmaya çalışacağım. Size de, zahmeti az - hasadı bol bir sezon diliyorum. |
|
|
|
|
![]() |
|
|