![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
|
26 Nisan 2015' den Bundan böyle fidelerimiz kırılan saksılarda gelişip, büyüyecekler. Dikdörtgen yapısı, ideal boyutlarıyla (5 x 7 x 8 cm) daha verimli olacaklarını düşünüyoruz. ![]() 36 litrelik leğen saksılarımızın bir kısmına bu şekilde delik açtık. ![]() Toprak üzerine yerleştireceklerimiz birbirleriyle devamlı iletişim halinde olacaklar. ![]() Sebze adalarımıza yanmış, elenmiş koyun gübresi ilave edildi. ![]() Çilek yetiştirmek için dikey düzenek çalışmalarına başladık. ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-02-2015
|
Çok düzenli ve çok güzel görünüyor yaptıklarınıza hayran hayran bakıyorum aynılarını yapmak için uğraşıyorum herşey çok güzel görünüyor ellerinize sağlık... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2012
|
Söyliyecek söz bulamıyorum... mükemmel ötesi ellerinize emeklerinize sağlık sayın heyyamola. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2015
|
hocam elinize emeğinize sağlık. Hem bahçeye emek veriyorsunuz hemde an ve an paylaşımlarınızla bizlere emek vermiş oluyorsunuz. Foruma daha yeni katıldım ama eskileri çok karıştırıyorum. Eski yaralar deşilmez ama; sayfaları hızlıca karıştırmama rağmen gözüme çarpmadı. http://www.agaclar.net/forum/1117565-post456.htm Bu aşının akibetini merak ediyorum. O zamanın fotoğrafları var mı? Ve şimdiki son durumu merak ediyorum yardımcı olur musunuz? |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 4 Mayıs 2014' den ![]() |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 20-04-2015
|
Teşekkür Ederim.İlginize paylaşımlarınızın devamını diliyorum.... |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 17-07-2012
|
maşallah subhanallah emeğinize sağlık tekerleklere bayıldım güzel olmuş meyve fidanlarının çiçeklenme çılgınlıgıda şaheser nitelikte ![]() |
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola hep aynı şeyi tekrarlayıp duruyorum 'Maşallah maşallah emeklerinize, ellerinize sağlık, herşey o kadar güzel ki' demeden de duramıyorum, sanki sadece beğen butonunu tıklamak haksızlık olacakmış gibi geliyor bana. Onun için beğeneyim ama arada sırada da maşallah deyivereyim. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-05-2015
|
Bahçenizi ve yaptıklarınızı ne güzel anlatmışsınız tıpkı bir hikaye okur gibi okuyorum ellerinize emeğinize sağlık :-) |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
|
10 Mayıs 2015' den Açık havaya alışma talimindeki fideler, peyderpey asıl yerlerine dikilecek. ![]() Serada viyollerde bulunan fesleğen fideleri sıkışık konumda fazla boylanmışlar. Saksılara alıp ferahlattık. ![]() En yakışıklının saksısı da özel ![]() Balık kasalarına ekilen maydanozlar ![]() Dereotu ![]() |
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2014
|
@heyyamola, maydanoz ve tereler hep o kasalarda mı kalacak, yoksa toprağa geçirmesi zor olacaktır kasalardan. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
|
Hep kasalarda kalacaklar. Dereotu, tere ve rokayı iki sefer, maydanozu beş sefer biçmeyi planlıyoruz. |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-05-2015
|
Sn. heyyamola fotoğraflarınız çok başarılı.. Çiçekleriniz ise harika.. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Sayın heyyamola, yine herşey çook güzel çok, ellerinize, emeklerinize sağlık. Sayın heyyamola kuzey tarafı perdeleyen leylaklarınız valla çit gibi olmuşlar çok güzeller maşallah, hiç buduyor musunuz? Hepsi aynı boydalar... Maşallah!.. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçek sapları biraz uzunca kesilince, zaten uç kısımlar budanmış oluyor. Orta kısımlarda birbiri üstüne binen dalları şubat ayında buduyorum. Fazlaca dip sürgünü veriyor. Onları da tamamen çıkarıyorum. Köklü çıkarmaya çalışıp başka yerlere dikiyorum. Dip sürgünlerini bırakırsak çalılaşıyor, hoş olmuyor. |
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 21-03-2013
|
Sn Heyyomola soğanlıları hiç sökmediğinizi gördüm . Sulanma durumlarını merak ettim .Yazları hiç sulama yapılmayan bir yerde mi duruyorlar . Yoksa sulama olduğu halde çürümüyorlar mı ? Bu yıl ilk defa erengül ektim . Otomatik sulama olduğu için bahçede sürekli sulanan bölümdeler . Söküp veyahut toprakta bırakmak konusunda kararsız kaldım .Teşekkür ederim . |
|
|
|
|
|
#30 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Lale yaprakları sararınca (Temmuz ayı başları) sökülüp tekrar dikileceği zamana kadar (Kasım ayı) serin ve havadar bir yerde saklanıyor. Laleler hiç sökülmese de yeşerip çiçekleniyor ancak her sene daha derine kaçtığından verimli olmuyor. Zambaklar da hiç sökülmeseler daha güzel gelişiyor, ancak çok iyi drenaj ve dondan korumak gerekiyor. Geçen sene çiçekli halde alıp diktiğim erengüllerin bir kısmını hiç sökmedim. Kışa girerken toprağın üstünü öğütülmüş budama artıklarıyla 5 cm kalınlığında malçlamıştım. Mart ayı başlarında malç malzemesini kaldırdım. Pençeleri söküp saklasak (hafif nemli torf veya cocopeat içinde) Kasım ayında tekrar dikseydik, bu kadar güçlü çiçeklenmezlerdi herhalde... 17 Mayıs 2015' den ![]() ![]() |
|
|
|
|
![]() |
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
|
|