![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 26-11-2011
|
Merhaba Halil Abi, Tohum Takas Etkinliği esnasında Sn. Zeytinlibahçe bu mesajında Tohum Takas Etlinliği'nde bizlere hediye olarak gönderilen Sim Derma ve Mikoriza Mantarı kullanımını paylaşmıştı. Tohum Takas Etkinliği sayfası şu anda biraz pasif olduğundan ve sizin sayfanızın daha çok takip edildiğini düşündüğüm için sizin sayfanızı kullanmayı uygun gördüm izninizle. Konu şu ki; Sn. Zeytinlibahçe Mikoriza Mantarı için '' -1 çay kaşığı mikoriza mantarını yaklaşık 4.5 lt su içinde eritip kullanabiliriz. Aynı oranı koruyup daha az miktarda kullanabiliriz. Kalanı buz dolabında saklayalım. -T.H. bakterisini toz olarak doğrudan tohumların üzerine serperek kullanabiliriz.'' şeklinde bir paylaşımda bulunmuştu. Fakat ürünün paketi üzerindeki dozajı ve kullanımına baktığımda biraz farklılık olduğunu farkettim. Dikim Öncesi Daldırma İle Uygulama; - 250 gr.lık 1 paketi klor içermeyen temiz su içerisine tamamen boşaltınız. - 10 dakika boyunca temiz bir sopa ile karıştırarak, karışımın HOMOJEN karıştırarak bulamaç haline gelmesini sağlayınız. - Çıplak bitki köklerini veya sebze fidanlarını karışım içine daldırarak 1 dakika bekletin ve hemen dikim yapınız. - Orman ağaç fidanları, meyve fidanları, sebze fideleri, saksı veya kesme süs bitkileri olmak üzere çok geniş bitki gruplarında çok rahatlıkla kullanılabilir. Belki çok fazla fark etmeyecektir. Ama fark edebilme ihtimaline karşı paylaşmak istedim. Saygılarımla... |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
İster yapraktan toprağa, ister sulama suyu ile köke, ister direk fidanın köküne, ister tohum aşılama şeklinde her türlü yöntem kolaylığı uygulanabilir. Yeter ki mikoriza ve H.T bakterisi kökle buluşsun. Gerisi bence ayrıntı... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Halil bey, Salyangoz ve sümüklü böceklerin sonu gelmeyince gülleci bulamacını deneme amaçlı bir miktar yaptım. Ne kokudur o öyle mide felan kalmadı ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Kuruyan bulamacın üzerinde sürünüyor. Sürünürken kükürt ve kireç kaplaması üzerinde _ bu hoş olmasa gerek_ topluyor ve evinin kapısı bir tabaka ile kaplanıyor, kapanıyor. Bir süre sonra _ belki birkaç gün_ orada asılı kalıyor. Ama içinde hapis kalıyor dışarıya çıkamıyor. Tabii bu ağaçlara sürülen tortuda oluyor. Ama sık gülleci bulamacı atılırsa sebze yapraklarına gelmiyor gelirse eğer orada da yapışıp kalıyor. Hemen gözlenmiyor. Yani öldüreceğine süründür denir ya öyle bi şey... ![]() Gülleci bulamacı yapıldıktan sonra bir iki gün dinlenmeye alınır ve süzülürse pek keskin koku yapmıyor. Aslında iyi ilaçlar bir az fena kokarmış... ![]() Gülleci tortusu belli bir süre kapalı kalırsa fena kokar ama kullanıldıktan kısa süre sonra kokusu kalmaz. Genelde 1 e 1 sulandırarak kullanmak daha iyidir. Daha doğrusu ağaçlara kireç sürüyoruz ya _ badana gibi, antiseptik özelliğinden dolayı_ burada kükürtlü kireç sürmüş oluyoruz etkisi daha fazla olsun diye... Gülleci bulamacını bahçenin bir yanından giriyor öbür yanından çıkıyorum. Ucuz olduğundan 3 ya da 5 günde bir atıyorum. Elma, üzüm, limon, portakal, gül çiçekleri hariç, tüm sebzelerde çiçekte atabiliyorum... Geçen yıl zeytinde çiçekte attım çiçeğe hiç zararını görmedim... Yani zararlı gelmeden önce kaplama yapıyorum. Yaprak bitleri ve akarlar, tırtıllara pek etkili değil. Çok sık kullanılırsa azaltıyor ama... Devamlı kullandığımdana mı bilemiyorum ama meyveler tırtıla, yaprak delene, şeftalide yaprak kıvırçıklığına rastlamadım. ( bir sordum bin işittim buna denir) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Öldürmediğini bu sabah teyit ettim. Sanırım başka çözümler arayacağım. Bugün bahçeye uçup gelen toprak üstünde bir poşet buldum. Gece yağmur da yağmış. Poşeti bir kaldırdım. Altı sümüklü böcek kaynıyor. Çözüm olur mu bilmiyorum ama gölgeleme yaparak, kuytu güneş görmeyen yerleri ıslatıp poşet koyacağım. Sanırım toplu halde birikirler. Hatta yeşillik felan koyarsam kesin gelirler ![]() Birde gülleci bulamacı yapmadan direkt kireci ve kükürtü toprağın üstüne epelesek sorun olur mu? Deneme amaçlı küçük ölçekli yaptığım bile berbattı. Büyük ölçekli yaparsam bütün mahalle kokudan rahatsız olabilir. |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Gülleci bulamacı tortusu genelde bir kovada_ kapta;_ üstüne bir şey konarak bekletildiğinden hızla bozulur. Hava ile oksitlenir, siyahlaşır ve şidedli koku oluşturur. Gülleci tortusu bulamaç yapıldıktan sonra bir ay içinde kullanılmalı. Geçen yıldan tortu kalmış baktım gercekten kötü görünüyor ve kokuyor. Gülleci bulamacını süzüldükten sonra _ ki geçen yıl yaptığımı hala kullanıyorum_ pet olamayan plastik kapta ağzı kapalı, gölgede bekletiyorum. 1 lt. lik hümas kapları buna çok uygun. Ağazını açmadan önce güzelce çalkalıyıp kullanıyoruz. Yani Gülleci bulamacı hava ile temas ederse_ ağcı açık kalırsa_ dediğiniz gibi fena kokuyor(muş)... ![]() Aslında az az yapıp _bir mevsimde_ kullanmak daha iyi galiba... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-04-2012
|
Alıntı:
Boncuk gibi burda atiyorum atmadigim zaman marullarimi hep yiyorlar Tohum satilan yerlere bi sorun isterseniz etkisi buyuk |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Amacım toprağı zehirli ilaçlardan uzak tutmak. Doğal yollarla çözüm bulmak. |
![]() |
![]() |
![]() |
|