![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
Ama Etidot67+gülleci bulamacı + sirke karışımında oranı Etidot67'yi 300 gr a kadar düşürüyoruz. Gülleci bulamacı ana ürün ve Etidot67 takviye yapılan ürün durumunda oluyor. Bunu zeytinde _hastalık durumunda_ 5 defa kullandığımızı düşünüyoruz. Bu kadar _ her seferde 5 kg._ etidot67 çok gelir. Şimdi bu Gülleci karışımına 300 ml. deniz yosunu_ alg_ da ilave edildiğini düşünün. Ama tek başına deniz yosunu daha yüksek oranlarda kullanılıyor. Yani Tek başına 5 kg Etidot67 ile Karışımda kullanılan 300 gr. Etidot67 aynı sonuçları veriyor. Bu yıl bunu tekrar tecrübe edeceğiz. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Buradaki sirke ne sirkesi ve ne kadar kullanılıyor? Etkisi nedir? Biraz daha açıklama yapabilirmisiniz?. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
100 lt suya 1 lt kadar konuyor. 2 lt ye kadar koyanlarda varmış. Üzüm sirkesi bakteri hastalıklarını önlüyor. Zeytinde dal kanseri _ bakteri hastalığıdır_ için kullanıyoruz. Çok eskiden bordo bulamacı bulamadıklarında kullanıyorlarmış. Sadece sirke atıyorlarmış. Hala kullanan varmış. Bir üniversite öğrencileri sirkeli suda domates tohumlarını bekletmişler ve Domates Kök Bakteriyel hastalığını önlemişlerdi. Ben de bu yıl denedim. Eğer başarı sağlarsam bir başlık açıp anlatmayı düşünüyorum. Hanım alışkanlık yaptı salatada kullanılan sebzeleri sirkeli suda biraz bekletiyor. Onun savunmasına göre, bu sebzelerde kimyasal ilaçlar çok kullanılıyor ve temizliyor diyor. Sirkenin dezenfekte özelliği var mı bilemiyorum. Ama yok galiba. Ben denemek için bir parça eti sirkede bekletmiştim, çürütmüştü. ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() |