agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni2767Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-03-2012, 11:12   #11
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 18-01-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mitat10 Mesajı Göster
Halil bey merhaba ben ceviz ağaçlarımda gülleci + etidot67 kullanmak istiyorum.
600 lt tarala 6 lt gülleçi + 3 kg etidot67 oranı doğrumudur?
Mart ayı sonunda gözler kabarmaya başladığında atmayı düşünüyorum uygunmudur acaba
Abi birde bu gülleçiyi yaparken bir hata yaptım herhalde 10lt sudan 3,5lt sıvı kaldı.
3kg toz kükürt+ 1,5 kg sönmemiş kireç 10 lt suyla kaynayana kadar devamlı karıştırdım.1saat 45 dakikada kaynadı.10 dakika daha kaynattıktan sonra ateşten indirip soğumaya bıraktım.geriye 3,5 lt sıvı kaldı,gerisi tortu.
Cevizde _ birkaç ağacım var_ bende kullanıyorum.

600 lt. tarala 6 lt. gülleci ve 300 gr. kullanlmalı. Etidot67 bine 5 oranında yani 1000 lt. ( 1 ton) suya 500 gr. (yarım kg.) kullanılıyor.

Mart ayı gözler kabarmadan, kabardığında da _ ama uyanmadan_ kullanılması daha iyi.

10 lt. sudan 7-8 lt. gülleci elde edilebilir. Ateş güçlü gelmiş ve buharlaşma fazla olmuş. Ateş güçlü ise 45 dakikada da olur.

Karışım kaynadığında ve kükürt kaybolup eridiğinde gülleci bulamacı olmuş demektir. Bu ateşin ısısına bağlı, 45 dakikada da olur 1 saat 45 dakikada da...

Yaptınız hatalı bir şey değil sadece güçlü ateşte fazla bekletmişsiniz.

Güllecinin bulamacının tortusunu bir az sulandırıp ceviz ağaçların gövdesine badana gibi _ya da bir fırca ile_ sürerseniz ağaç kabuklu kurdu olamaz. Zaten sadece kireç sürülüyordu, bu tortu daha etkili... Her ağacın gövdesine sürülebilir.

Gülleci tortusu sulandırılıp sulama suyu gibi tüm bitki ve ağaçlara verilebilir. Oranı kendiniz ayarlayabilirsiniz. 1 kg gülleci tortusunu isterseniz 100 lt suya isterseniz 1 ton suya koyabiliyorsunuz hiç bir zararı olmuyor.

Bu toprağa kükürt kireç verme gibi düşünülmeli. Fazla kullanımında toprak tahliline gözlenmeli. Nematotları baskıladığı azalttığı biliniyor.

Kolay gelsin Mihat bey...

Halil Önen Çevrimdışı   Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 04:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025