![]() |
|
![]() |
#1171 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-08-2011
|
Merhabalar cümleten, ....''Böyle şaşırtma görmedim. Bir fide etrafında dört delik; öğrenmenin yaşı olamaz deyip 'neden dört delik var'' dediğimde;.... Bakmayın siz gençlere lütfen. Kazara düşmüşlerdir yere, dört ayak üzeri değilde dört parmak üzeri. Elinin değdiği yerdeki hazır delikleri görünce de oraya şaşırtmışlardır. Kalan delikleri doldurmayı da sonraya bırakıp unuttular gibi.. Kök Kurtlarını şaşırtma işi de ''minarenin kılıfı'' ![]() Siz benden önce davrandınız, Karakuşi hüküm verilse dayağı biz yeriz ![]() Zıpçıktı ve zehirli bir bitki olan çiğdem konusunda siz de haklısınız sayın hocam. Şimcik deveyi bayıra salalım(yoksa düze miydi?) ve gönlümüz neleri görür/göremez/görmek istemez-ister bakalım bi. Müziğin organiği daha bi güzel oluyormuş. Cümleten sağlık içinde kalın inşallah. Felsefe karın doyurmuyor derler. Ama bu sayfada sizler sayesinde ne artıları olduğunu net olarak gözlemliyoruz. Gerek yıldızlar altında, gerek dam üstünde. Yanında mermi olsa da onlar gönüllere sıkılmak üzere kurusıkı mut dolu olanlardan, zararları yok. Sık bir felsefe hôş olalım. Gülü dikeni ile elmayı kurdu ile kabullenelim, saymadan ve tartmadan. Bizim olan saygın ve de en güzeli. Kâh yanlız iken yıldızlarda arayalım, kâh birlikte iken felsefeye dalalım. Size ve şahsınızda Emine hanım' a saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1172 |
Ağaç Dostu
|
Üzgünüm ama Çiğdemler sonbahar bitkisidir.. Şu an onların yeşil yaprakları bile kalmadı, hepsi kurudu.. Yazın ortasında ne çiğdemiymiş.. ![]() Halil Bey Keşke herkes birbirine çiçeklerle gönderme yapabilseydi.. Benim hiç zıpçıktım olmadı bu arada, hem de pembesi.. Umarım çoğalırlar ![]() Seveni olmazsa solarmış tüm çiçekler İnsanın ömrü çiçeklerinin açtığı günler kadarmış. Sevgiyle sarılmalı her çiçeğe (kaktüsler hariç) El ele tutmayan eller günahkarmış.. (şiiri de katlettim ![]() Düzenleyen selis : 15-08-2012 saat 11:57 |
![]() |
![]() |
![]() |
#1173 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-01-2009
|
Alıntı:
![]() Galiba şöyle olacaktı, en sevdiğim şiirlerden biridir... SEVGİ ÜSTÜNE Uzansa göklere güllerin dalı, Seveni olmazsa bir gün solarmış. Sevmeli, sarmalı, kucaklamalı, Hayat güldüğümüz günler kadarmış. XXX Derler ki, ömrümüz bir kısa rüya, Bizlerse, ölümsüz hükümdar güya. İncitip, kırmaya değmez ki dünya, Kalbi yaralayan diller yanarmış. XXX Sevgiye koşmalı yorulmuş iken, Sevgiyi seçmeli varılmış iken, Asmalara dutlar sarılmış iken El ele tutmayan eller günahkarmış. XXX Saatler geçse de, zaman bitse de, Bedenler tükense, solup gitse de, Bir adım ötesi ölüm ise de, Hayatı boş gören, boşa yaşarmış. Ahmet Yavaş (Not: Emine'den bir zıpcıktı alırım size...) ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1174 |
Ağaç Dostu
|
Üzgünüm, aklımda o kadar kalmış.. Kalanı da kendi içinde uyarlayıverdim. ![]() Yazmanız yerinde oldu.. Sayenizde kalıcı hale geldi, teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1175 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, Zıpçıktıyı toplu ekim yaparsanız, bir saksı veya dar bir alana, çok güzel görüntü veriyor çiçekleri. Aynı anda 10-15 çiçek ve de sezonunda 8-10 kere. Suladıkça patlar devamlı. Ama saksıda sanki daha verimli oluyor. Hem çiçek hemde üretkenliği yönünden. Kısıtlı alan diye mi ki nedir. Sağlıkla kalın inşallah. Saygılar herkese. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1177 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2007
|
Gökçeada Yıldız Koy Arkadia
Bayram için tatil yeri arayanlar olduğunu duydum. http://www.agaclar.net/forum/dogasev...tm#post1009549 Ramazan Bayramı için çadırlarımız rezerve fakat kendi çadırıyla gelenler için yerimiz her zaman var. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1178 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Pardon pardon pardon. Evet araştırdım bu çiçek zıpçıktıymış. Ama bizim köyde zıpçıktı ismi başka bir çiçeğe ait. Onu size fotoğraflıycam. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1179 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() Sormadık isimlerini, hepsi bizim gençlerimizdi, bu toprakların çocuklarıydı... ![]() bir kaç gün önce Menemen garajında görmüştüm ikisini, sırtlarında tüm eşyalarıyla (!) öğlenin sıcağında zamanı ağırlaştırmışlar gibiydiler... ![]() Sırtlarında taşıdıkları sanki tüm dünyaları gibiydi... ![]() aslında sormak isterdim... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1180 |
Ağaç Dostu
|
' hayatın anlamı nedir?' diye... ![]() burada konuşulan asmalarda salkım güvesi iken, günlük gailelerde... ![]() soru sormamak ya da hep soru sormak mıdır?... hayatın anlamı... ![]() başkalarıyla ve doğayla doğal olanla barış içinde yaşamak mı?... ![]() Birinin, birilerinin dünya'ya bakış açısın değiştirmek mi?... ![]() ya da... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1181 |
Ağaç Dostu
|
ya da aşık olmak mı; aşık ettirmek mi?... ![]() hayatın anlamı sınırların ötesini keşfet mi?.. ![]() (kahveci Mustafa' nın salatanın üzerine nar ekşisi dökerken...) ![]() hayatın anlamı; ![]() insanın inandığını yaşaması mıdır?... ![]() Yoksa Tolstoy ' un dediği gibi; hayatın anlamı 'mutlu olmak' mı? her şeyi mutlu olmak için yaparız... ![]() ya da Freud' un dediği gibi; hayatın anlamı anlamsızlık kuyusunda saklı duruyor ise... bu soruyu sormak delilik mi?.. Yoksa hepsi mi? ![]() Tamam hayatın anlamında 'anlam' (an_lam) aramak hayatın anlamı olmayacak kadar saçma mı? Tamam kafam karıştı; beni mutlu eden şeylerdir hayatın anlamı.... Yani en güzel ne basit şeylerde gizli duruyor... ( not şimdi bir abim geldi kapıma be' ben iyi değilim' diyor ışığını yanık gördüm beni hastaneye görür müsün?) ![]() Saygılar... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1182 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aslında Hasan abim benim bağ evine 400 m. köyün önünde benzinlikte gece görevlisi olarak çalışıyor...yaşı 65 e yakın. Ara sıra bazı geceleri çayı bahane eder sohbete gelir, biraz durur gider... Ben edebiyata sarılmışken_ ki bazen çaresizliğimi edebiyatla süslemeye çalışırım ve bunu hep yaparım ![]() birden bağ evinin açık kapısında görünce ödüm patladı... Müzik de dinliyordum seslendiğini duymamışım... Zaten av köpeğim 'beyaz' da iki kulağı ile tam bir sağır... ( neyse siz konuşmaya devam edin içinizden... ![]() Çatıya yatıp gök yüzüne bakacağım uyumadan önce; zaten gökyüne bakmak Spinoza'dan felsefe dersi almak gibi... ![]() Değişmemişliğin şekli olan yıldızlı gökyüzüne, duruyormuş gibi duran bir zamanın içine... bu gece nedense ya geçmişte yaşıyorum ya gelecekte; şimdiki 'an'a dokunamıyorum, teğek geçiyorum... ![]() herkese ''hayatın gerçek anlamını bulmasını ümit ediyorum''... ![]() (aslında hayatın anlamı herkese anlatılmayacak kadar özel miydi: yoksa...) ![]() En güzeli, hayatın öyle bir anlamı olmalı ki_ yaşamaya deysin... veeee... 'Anlamak sevmektir' demiş; shakespeare en güzeliyle... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1184 | |
Ağaç Dostu
|
Belen köyünde iftar...
Alıntı:
![]() 'o' nun için en güzel söz henüz söylenmemiştir... ![]() Akşam fellik fellik aradığımız 'hayatın anlamı'... ![]() güzel ameller yapmak.... ![]() iç huzuru yakalamak... ![]() Tanrıya hizmet etmekten geçiyordu... ... |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1185 |
Ağaç Dostu
|
Belen köyünde iftar...
![]() belkide başkaların hizmet etmekti _ arkana bile bakmadan_ hayatın anlamı... ![]() erdemli olaya çalışmaktı belki... ![]() adalet için çalışmaktı, savaşmaktı... ![]() ölümden sonrası için cennete ulaşmaktı... ![]() 'din'i kendine hiç sorun etmeden yaşamaktı dibine kadar... .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1186 |
Ağaç Dostu
|
Belen köyünde iftar...
![]() nietzsche 'tan kızıllığında' de ki; ![]() onların düşünce tarzı ciddi ve alabildiğince cesurdur... ![]() hatta kendilerine karşı çok acımasızdırlar, ama ayrıntılarda oldukca yumuşak ve uysaldırlar... ![]() bir konu etrafında on kez iyi niyetle, bir kararsızlıkla dönüp dolaşır ama sonunda ciddi yollarına devam ederler... ![]() ... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1187 |
Ağaç Dostu
|
Belen köyünde iftar...
![]() Onlar bir çok kıvrımları ve kimsenin uğramadığı izniva yerleri olan nehirlerdir... ![]() akıntılar boyunca nehrin kendi kendisiyle saklambaç oynadığı ve adalarla... ![]() ağaçlarla, mağaralarla ve şelalelerle kısa bir huzur yaşadığı yerleri vardır; ![]() ve tekrar kayalardan, en sert taşları zorlayarak... ![]() yoluna devam ederler... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1192 |
Ağaç Dostu
|
Belen köyünde iftar...
![]() 'En' sevdiğimiz insan, bizi Allahın yolunu açan Sevgili Peygamberimizin... ![]() 'Sakılı_Şerifi' ni getirmişler camiye koymuşlar; mendil de, zarflarda para toplamışlar... ![]() Biz hiç peygamberimizi ve dinimizi kendimize sorun etmedik ki... .... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1193 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2010
|
Hocam yüreğinize sağlık... Köyünüz ve köylünüzün ne kadar samimi ve içten olduğu yüzlerinden belli oluyor... Ramazan ayının güzelliği ile insanın güzelliği birleşmiş ... ve çok güzel gülen yüzler ve iç huzuru yakalamış.... sizlere ve bu güzel insanlara hürmetlerimi sunarım... Allah kabul etsin eksik olmayınız.... Düzenleyen Safranlı : 17-08-2012 saat 13:05 Neden: büyük harf |
![]() |
![]() |
![]() |
#1194 |
Ağaç Dostu
|
Belen köyünde iftar...
Biz hiç bir zaman giydirilmiş düşüncelerle bakmadık onlara... ![]() ...? ![]() ...? ![]() ...? ![]() baktık ama 'böyle' baktık... |
![]() |
![]() |
![]() |
#1195 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2007
|
Anlam
Basit yaşamakta, bir de yemeklere konan bir tutam kekikte... ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#1196 |
Ağaç Dostu
|
Yaşam bu işte. Kekik ile bile mutlu olabilen Belen 'lilere saygılar. Sorun yaratmadan,.. olanları da güzelliklerle sarmalayıp yen için de, yıldızlar altında,... ve de gizsiz ama Hasan amca 'ya kadar coşku ile yaşamak. Geçmişler olsun kendilerine. Sağ olun inşallah, birlikte nice iftarlara, Belen nesilleri ile. Belen Kahvehânesine ve tüm müdavimlerine saygılarımla lütfen. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1197 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-07-2008
|
Ne güzel anlatmışsın Beleni, Belen insanını, dinimizi sabahın köründe ruhum dinlendi. Valla o kahvenin su şıkırtıları altında birşeyler içmek lazım derim.Bu vesileyle Halil abim ve bu konuyu takip eden herkesin Mübarek Ramazan bayramını kutlarım. Büyüklerimin ellerinden küçüklerin gözlerinden öperim. |
![]() |
![]() |
![]() |
#1198 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Bu ara da kazara sizin objektife yakalanmamak lazım ![]() Zıpçıktı Tümü de penceremin önüne dizilmiş Tam yedi tane Arkaları bana dönük yüzleri sokağa El sallıyorlar gelene geçene. “Hey Ayşe, nereye? “Okula gidiyorum,zıpçıktı.. Nasılsınız, iyi misiniz? ” “İyiyiz.. iyiyiz… Hadi sana başarılar…” “Nereye böyle Ahmet abi, “ “İşe gidiyorum kızlar, Böyle sarkarsanız sokağa Sonra boynunuz sızlar..” “Çook şakacısın Ahmet abi Hadi sana da iyi işler..” “Hey, Oktay, yakışıklı.. Yukarıya baksana, Pencereye,pencereye.. Zıp çıktı çiçeklerine..” “Hay Allah siz miydiniz? Ben de Küçük Kedicik sanmıştım Aldanmışım.. Hadi hepinize öpücükler…” Haydi, günaydın dünya.. Biz, çiçekler Hepinize el eder Hepinize iyi günler diler.. Zıpçıktı, demeyin bize ne olur Antalyalı Lale, deseniz de olur Yoksa kalbimiz kırılır İnce belimiz sızlar. Erdal Ceyhan İzmir grubuna güzel bayramlar... Sağlıcakla... Not: Bana kekik ve diğer şifalı otları göndermediğinizi unutmuş değilim, bu böyle biline ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#1200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Geceleri Perseid'leri (bu gecelerde, bol bol kayan göktaşları) izlemeyi unutma Halil ağbi. Onlardan iyi felsefe üretirsin sen. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|