agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Üyelerin Balkonları, Bahçeleri > Sürdürülebilir Doğal Tarım Bahçeleri
(https)

Beğeni Düzeni1444Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 13-10-2011, 22:22   #1
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Giriş Tarihi: 11-09-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi orhan001 Mesajı Göster
sayın kamil bey, polenli peteğinizi çok beğendim.hangi yörenin balı acaba?ve üretilen yerin rakımını biliyor musunuz?son olarak bu haliyle satışı mevcut mu?
teşekkürler ilginize..
Petekteki bal, 50m rakımlı Torbalı Tulum Köyü ve Dağkızılca Köyü'ne 4-5km mesafede yaklaşık 400-500m rakımı olan çam ormanı içinde elde edilmiş bir baldır.
Bu balın bu şekilde satışını yapmıyorum. Polenli peteğin muhafazası son derece zor. Bir kaç gün içinde güvelenme başlıyor. Bu nedenle hemen bal sağımını gerçekleştiriyorum. Bu peteğin güvelenmemesi için buzdolabında saklanması gerekir. Bir de bunlar temel petek kullanılarak elde edilmiş petekler. Süzme daha sağlıklıdır. Ayrıntılı bilgi için: http://www.agaclar.net/forum/aricilik/22485.htm
Bu linkte de yazınız var. Okumuş olmalısınız.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-04-2012, 21:27   #2
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Nihayet arılar yıllık izinlerini bitirip görevlerine başladılar. Bu yıl geçmiş yıllarla kıyaslandığında 15-20 günlük bir gecikme oldu. Kış epeyce sert geçti.
Dört kovan açlıktan ölmüş. Suç yine bende bakarsan arı, bakmazsan ölü oluyor. Her yıl kışa girmeden besleme yapardım. Bu yıl yapamadık, üzerine kış da uzun geçince sonuç bu...
Arılarım şu an Yeniköy ile Ahmetli Köyü'nün arasında terkedilmiş bir şantiyede... Güzel bir beton buldum, üzerine yerleştim. Geçmiş yıllarda kovan önlerindeki otları yolmaktan gına gelirdi. Bu yıl ot yolma derdi yok
Bu gün 3 kovanın polen tuzaklarını faaliyete geçirdim. Cumartesi günüde güçlü kovanların tamamını polene çalıştırmaya başlayacağım. Allah sonunu hayretsin, bu yıl bahar çok güzel.

Eklenen Resimler

Eski 07-04-2012, 23:10   #3
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Arılık çevresinde bulunan ballı bitkilerden biri... Burada buna "kiriş" diyorlar.

Eklenen Resimler

Eski 07-04-2012, 23:20   #4
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Verim gayet güzel. Arı yeterli bal ve poleni buluyor. Bu gün 2012 yılının ilk polen hasadını gerçekleştirdim. Üç kovandan 220gr, bereket versin Devamı gelecek. İki kovanın daha polen tuzaklarını taktım. Her arılığa gidişimde polen toplayan kovan sayısı artacak. Tembel bir adamım galiba hepsini birden faaliyete sokamıyorum

Eklenen Resimler

Oğuzhan, aydın ve mrduran beğendi.
Eski 07-04-2012, 23:45   #5
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 Mesajı Göster
Verim gayet güzel. Arı yeterli bal ve poleni buluyor. Bu gün 2012 yılının ilk polen hasadını gerçekleştirdim. Üç kovandan 220gr, bereket versin Devamı gelecek. İki kovanın daha polen tuzaklarını taktım. Her arılığa gidişimde polen toplayan kovan sayısı artacak. Tembel bir adamım galiba hepsini birden faaliyete sokamıyorum
sayın kamil35
arılar çıtada yer bulamadıkları için mi tavana petek yapmışlar acaba?

mrduran beğendi.
Keyf Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2012, 07:52   #6
Ağaç Dostu.

kamil35's Avatar

Son çıtanın bitişiğinde yemlikler duruyor. Arı peteğe ihtiyaç duyduğunda son peteğin bitişiğindeki yemliğin altından petek örmeye devam ediyor. Bu arının nüfusunun arttığının işareti... Yemlik altındaki dalağı koparıp yerine çıtalı petek veriyoruz.

Eski 08-04-2012, 21:07   #7
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi kamil35 Mesajı Göster
Son çıtanın bitişiğinde yemlikler duruyor. Arı peteğe ihtiyaç duyduğunda son peteğin bitişiğindeki yemliğin altından petek örmeye devam ediyor. Bu arının nüfusunun arttığının işareti... Yemlik altındaki dalağı koparıp yerine çıtalı petek veriyoruz.
sn kamil35
kovan bu zamanda bu kadar dolu ise o zaman bu sene çok oğul alınır galiba.şimdi bölme mi yapmalıyız yoksa ana göz temizlemekle bu iş bitmez ne dersiniz?Yeni polen hasadınızda hayırlı olsun unutmuşum kusura bakmayın.Ben arıların yemediği ballardan dolu iki çıta bal aldım daha da var,zararı olurmu?Selamlar.(benim beş kovanım var)

Keyf Bahçesi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:16.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025