![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
|
Alıntı:
Bu balın bu şekilde satışını yapmıyorum. Polenli peteğin muhafazası son derece zor. Bir kaç gün içinde güvelenme başlıyor. Bu nedenle hemen bal sağımını gerçekleştiriyorum. Bu peteğin güvelenmemesi için buzdolabında saklanması gerekir. Bir de bunlar temel petek kullanılarak elde edilmiş petekler. Süzme daha sağlıklıdır. Ayrıntılı bilgi için: http://www.agaclar.net/forum/aricilik/22485.htm Bu linkte de yazınız var. Okumuş olmalısınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu.
|
Nihayet arılar yıllık izinlerini bitirip görevlerine başladılar. Bu yıl geçmiş yıllarla kıyaslandığında 15-20 günlük bir gecikme oldu. Kış epeyce sert geçti. Dört kovan açlıktan ölmüş. Suç yine bende bakarsan arı, bakmazsan ölü oluyor. Her yıl kışa girmeden besleme yapardım. Bu yıl yapamadık, üzerine kış da uzun geçince sonuç bu... Arılarım şu an Yeniköy ile Ahmetli Köyü'nün arasında terkedilmiş bir şantiyede... Güzel bir beton buldum, üzerine yerleştim. Geçmiş yıllarda kovan önlerindeki otları yolmaktan gına gelirdi. Bu yıl ot yolma derdi yok ![]() Bu gün 3 kovanın polen tuzaklarını faaliyete geçirdim. Cumartesi günüde güçlü kovanların tamamını polene çalıştırmaya başlayacağım. Allah sonunu hayretsin, bu yıl bahar çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu.
|
Arılık çevresinde bulunan ballı bitkilerden biri... Burada buna "kiriş" diyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu.
|
Verim gayet güzel. Arı yeterli bal ve poleni buluyor. Bu gün 2012 yılının ilk polen hasadını gerçekleştirdim. Üç kovandan 220gr, bereket versin ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Alıntı:
arılar çıtada yer bulamadıkları için mi tavana petek yapmışlar acaba? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu.
|
Son çıtanın bitişiğinde yemlikler duruyor. Arı peteğe ihtiyaç duyduğunda son peteğin bitişiğindeki yemliğin altından petek örmeye devam ediyor. Bu arının nüfusunun arttığının işareti... Yemlik altındaki dalağı koparıp yerine çıtalı petek veriyoruz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
Alıntı:
kovan bu zamanda bu kadar dolu ise o zaman bu sene çok oğul alınır galiba.şimdi bölme mi yapmalıyız yoksa ana göz temizlemekle bu iş bitmez ne dersiniz?Yeni polen hasadınızda hayırlı olsun unutmuşum kusura bakmayın.Ben arıların yemediği ballardan dolu iki çıta bal aldım daha da var,zararı olurmu?Selamlar.(benim beş kovanım var) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|