|  | |
|  | 
|  06-05-2012, 11:11 | #1 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 27-10-2011 Şehir: Tayland 
				 | Arkadaslar benim yavru adeniumlarimin buyuk hali  Uploaded with ImageShack.us Cicekci aldigim yavru adeniumlarin fotograftaki oldugunu soyledi, bu bitki somalense mi ? Tesekkurler. | 
|   |     | 
|  06-05-2012, 11:57 | #2 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 27-12-2006 Şehir: İstanbul 
				 | Büyük ihtimalle değil... A.somalense, şişman gövde (caudex) hiç oluşturmaz veya çok az oluşturur. 2-3 metre boy yapar. Çiçek rengi, pembeden kırmızıya değişir. Çiçekleneme süresi kısadır. Çiçek sayısı nispeten azdır. Soğuğa en dayanaksızlardan biridir. Serada bir A.somalense örneği. (tucsoncactus.org'tan alıntıdır)  Fotoğrafındaki bitkiler aşılanmış (turuncu daire içindekiler düz aşı, yeşil daire içindeki V aşı).  Bonsai için tercih edilmez... Çiçekleri sıradan... Dayanıksız... Böyle bir bitkiyi ancak bir kolleksiyoner ister. Onu da kendi kökleri üzerinde tercih eder, aşılı olarak almaz...   | 
|   |     | 
|  06-05-2012, 13:10 | #3 | |
				 | Alıntı: 
   Uzmani yakalamisken sorayim  Peki fotograflarini ekledigim adeniumlar hangi tur olabilir ? Bitki boylari 10-12 cm dir..  Uploaded with ImageShack.us  Uploaded with ImageShack.us  Uploaded with ImageShack.us Saygilar | |
|   |     | 
|  06-05-2012, 14:10 | #4 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 27-12-2006 Şehir: İstanbul 
				 |   Kedidir o, kedi...  Bu yaşta, bu boyda türünü, cinsini bilmek zor... DNA çözer ancak... Biraz bekleyelim büyüsün, miyavlarsa kedidir...  | 
|   |     | 
|  06-05-2012, 14:35 | #5 | |
				 | Alıntı: 
  Benim bir komsumda cok guzel cicekli bir adenium var, yaklasik 7-8 yasinda olmali, biraz once yine bahcesine gidip baktim dikkatlice, bitki asili heryeri cicek dolu ustelik bitki tohuma girmis, merak ettigim acikcasi ana govdeye asilanmis bitkinin tohumlari kendi tohumlarimidir yoksa asilandigi ve ne oldugunu ve ne renk cicek verdigini bilmedigimiz bir adenium mu olacak o tohumlar ? ozellikle soruyorum hocam cunku tohumlari komsu bana verecek sozu var  tohumlardan o guzel cicekleri olan bitkinin fidelerini elde etmek istiyorum  Saygilar | |
|   |     | 
|  | 
| 
 |  |