Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi memet
Benim de Tayland dikkatimden kaçmış, ne komuşu bu böyle orada adenium burada adenium diyorum.
Tayland'da sentetik olarak tozlaşma da yapıyor üreticiler.
|
Memet hocam haklisiniz, ben yasadigim yer itibari ile bu ve benzeri bitkilere asina olunca ister istemez olaylari dogal akisinda anlatiyorum

Bugun carsiya ciktim ve ozellikle hasan hocamin asilanmis adenium tespitlerinden sonra adenium satan bir hanimin tezgahina yaklastim, masallah adeniumlar bitki boyu 25cm ve uzerlerinde onlarca kocaman cicek var, yanimda da arkadasim, abi bak ne guzel cicekler fiyatlarda ucuz dedi, dikkatli bakinca bircok cicekli olan asiliydi, asili olmayan 3 adet vardi ve ciceksizdi, bu ciceksiz olanlarin bana gore en onemli ozellikleri sac orgusu seklinde 3 ya da 4 farkli adenium fidani ile orulmus olmalariydi.
Cicekli olanlardan 2 tane alinacak fiyata asisiz olanlarin 1 tanesi ayni fiyata satiliyordu.
Bunun disinda konudan farkli olacak ama diger bitkilerin saksilarinda gordugum icin soyluyorum, daha once forumda bu konu islendimi bilmiyorum, saksilarda kucuk sari yuvarlak ( top seklinde ) geko ( bır cesit kertenkele ) yumurtalari var.
Daha once bu yumurtalari bir gubre cesidi olan osmocute olarak tahmin etmistim, ama elimle bu kucuk toplari sıkınca birer geko yumurtasi oldugunu kesfettim.
Bu yumurtalarin bitki besini olarak kullanilmasi oldukca ilginc geldi bana, olayin teknik boyutunu, nedenini, faydalarini bilen bir arkadas varsa lutfen beni ( bizi ) bilgilendirsin.
Saygilar