agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni3810Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 15-05-2009, 10:40   #271
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Giriş Tarihi: 16-01-2009
Teşekkürler verdogue
2. fotoğraftaki her nekadar fotoğraftan anlaşılmasada kabuğunu çıkardığımda sanırım biraz zarar görmüştü. Yani yeni çıkan yaprakların bir tanesinin rengi biraz farklı sarımsı gibi. Keşke ellemeseydim hiç. Umarım düzelir.

cybl Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 10:53   #272
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Bence hiç ellemeyin, onlar taç yapraklar. Zaten bitki büyüdükçe o yaprakları dökecek. Siz ellerken köklere farkına varmadan zarar verebilirsiniz...

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 12:18   #273
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cybl Mesajı Göster
Merhabalar arkadaşlar
karınca 70'ten aldığım adenium tohumlarından 5 adet adenium pink tohumunu 06.05.09 tarihinde ekmiştim. 13.05.09 tarihinde çimlenmeye başladılar.Böylece bende sizin aranıza katılabildim .
5 adet tahumdan şimdilik 4 tanesi çimlendi. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Çimlenen tohumlardan 3 tanesi kafacıklarını topraktan çıkardıklarında hala tohum kabuğu üzerlerindeydi. Ben dayanamadım iki tanesininkini bu sabah bir kürdan yardımıyla çıkardım. 4. fotoğrafta bir tanesinin üzerinde hala tahum kabuğu duruyor. Forumunuzda daha önce böyle bişeyden bahsedilmemiş. Acaba ben biryerlerde hatamı yapıyorum yoksa bu normal bir durummudur ve ben kendim tohum kabuklarını çıkarmakla yalnışmı yaptım? Sulamalarını spreyle sabah akşam yapıyorum. Gün içinde işte olduğum için akşama kadar toprak yüzeyi biraz kuruyor.Acaba yeterince nemli olmadığı içinmi tohum kabukları kendileri çıkamıyorlar .Tohumlar sabah güneşi alan aydınlık bir odada duruyorlar.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eklenti 78609
Eklenti 78610
Eklenti 78611
Eklenti 78612
Eklenti 78613
Yeni çıkan bitkilere hiç dokunmayın derim. Çünki, toplu iğnesi ucu kadar bir yara sonradan bitkinin ölümüne neden olabiliyor. Zaten çok nemli bir ortamda bulunuyorlar.
Bu şekilde bitkiler kaybettim.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2009, 17:52   #274
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Sayın cybl
http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=12175&page=3
89.meajda peçete ile çimlendirme fotoları var.
böylece daha kolay büyüyorlar.Siz yine kürdanla yapmışsınız ben ilkinde falçatanın ucuyla bitkiyi de kestim ama sonra düzeldi .Yara belli oluyor ama dayanıklı olduğundan sonra kapandı.Peçete ile çimlendirenler aralarında 2 ay olmasına rağmen önce ekilenleri geçtiler.Çünkü tohum kabuğunu atıncaya kadar en az 1 hafta geçiyor.İlk çıkan yapraklarda biçinsiz olduğundan geriden gelenlerede engel oluyor.
Sonuç nemlendirerek zedelemeden çıkarırsanız daha hızlı büyürler.Kendi tecrübem
saygılarımla

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2009, 00:58   #275
Ağaç Dostu

hazan-z's Avatar

Giriş Tarihi: 17-04-2009
Karınca70'ten aldığım tohumların 10 tanesini 14 Nisanda;15 tanesini 28 Nisanda plastik bardaklara adenium topragına ekmiştim. 1. gruptakiler streç altında, 2. ler açıkta çimlendiler.Ama aralarında pek fark yok galiba.20 tanesi filizlendi ama derine ektiklerim yeni çıkıyor(Her iki gruptanda).Çok şirinler.Suyu artık azaltacağım.Resim ekleyeceğim.Bütün adenium severlere Adana'dan sevgiler.

hazan-z Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 16-05-2009, 10:38   #276
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Teşekkürler İzzeterisen ve Johnny guitar
Bende tohum kapsülünün bitkinin büyümesini yavaşlattığını düşünüyorum. Adeniumların yanında aynı viyolde unutma beni çiçeğinin tohumları da çimlenmeye başladılar. Ve kapsülünü atamadan çıkanlar diğerlerine göre çok küçük kaldılar ve kapsüllerini atacakmış gibi de durmuyorlar. Beni unutmaların çimlenen gövdeleri adeniumlara göre daha küçük ve incecik olduklarından elleyemiyorum da. Ben yine de tohum kapsülünü atmayan adeniumu ellememeye karar verdim. Böylece diğerleri ile arasındaki farkı görebilirim. Geçen akşam ektiğim diğer adenium cinsleri de çimlendiklerinde ona göre davranırım diye düşünüyorum.
Paylaşımlarınız için tekrar saolun. Mesajlarınızı takip ediyorum geçmiş tecrübelerinizden çok faydalandım. Benim adeniumlarla ilgili gelişmeleri de burdan paylaşırım.

Eski 16-05-2009, 22:13   #277
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Sanki bu taş ya da kayalık ortamda daha iyi büyüyor.Baksanıza resimlerde taş ve kaya üzerinde baya güzel gelişmiş.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-05-2009, 09:45   #278
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Adeniumcular, gözlemlerime göre bu bitkiden suyu esirgemeyin, suladığım günün ertesi baktığımda hep daha canlı ve gelişmiş buluyorum adeniumlarımı.
Tabi her gün sulayın demiyorum ama haftada, hava sıcaklığının durumuna göre en az iki sulama yapıyorum ve inanılmaz keyifliler.

Onbeş günde bir sıvı gübre veriyorum, sulama için de içme suyu kullanıyorum, yapraklar ve bitkinin gövdesi çok canlı pırıl pırıl.
Sulama yaptığınızın ertesi günü yapraklardaki gelişmeyi farkedeceksiniz.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2009, 22:00   #279
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Adalet hanım, bugün ben de adeniumcu olmaya karar verdim. Eğer Bulik'e göndermek istediğiniz ve onun almadığı tohumlar hala fazla ise ben alabilir miyim? Çeşitli renkteler mi?
En kolay bonsai bundan olur herhalde. Bugün Ali Hasan Ali Bey İzmir'deydi. O kadar uzaklardan gelip bizleri mutlu ettiler. Sağolsunlar bonsai ile ilgili bilgilerini de bize aktardılar.
Ben şimdiye kadar bosai ile uğraşmaya cesaret edememiştim. Bu akşam bonsai başlığına şöyle bir bakayım dedim. Bonsai yapamasam bile adenium yetiştirmeye değer görülüyor.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-05-2009, 10:26   #280
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Selamlar arkadaşlar
305 nolu mesajımdaki adenium pinklerimin son hallerinin fotoğraflarını ekliyorum aşağıya. Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi 15.05.09 tarihinden beri pek de bir gelişme göstermediler. Gerçi bazıları ikinci çift yapraklarını çıkarmaya çalışıyorlar ama bana gelişimleri bayaa bir yavaşladı gibi geliyor. Bir de gövdelerinde renk değişimleri var. Bu değişimler sanki bitkinin güneş gören tarafında daha çok gibi. Acaba bu renk değişimleri güneştenmi yoksa bir sorun mu var. Sadece sabah güneşi alıyor bulundukları yer. Bu sabah bir kürdan yardımıyla toprağını eşeledim yavaşça, renk değişimi sadece bitkinin toprak üstünde kalan kısmında sanırım. Gelişimleri yavaşladı viyolden çıkarıp plastik bardaklara **** saksılarına geçirsem hızlanırmı yoksa ikinci çift yapraklarının tamamen çıkmasını beklemelimiyim şaşırtmak için? Elimde yeşil yapraklı bitkiler için sıvı gübre var spreyle arada bir versem bu aşamada zararı olurmu?
Paylaşımlarınız için çok teşekkürler...

Name:  picture-1-23.05.09.jpg
Views: 1759
Size:  59.8 KB
Name:  picture-2-23.05.09.jpg
Views: 1632
Size:  64.3 KB

Eski 25-05-2009, 10:38   #281
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Cybl, gövdedeki rengin değişmesi normaldir, saksıya geçirmek için acele etmeyin, viyolde rahatı iyi görünüyor, bir ay sonra viyolle birlikte(eğer karton viyol ise)oniki cm. lik küçük saksılara alabilirsiniz.
Viyolleriniz plastik ise, viyolden çıkartıp nazikçe toprağı ile birlikte saksıya geçirip etrafını ilave harç ile doldurunuz.

Eski 25-05-2009, 20:07   #282

izzeterisen's Avatar

Benim bitkilerim bir ay kadar zamanda 4-6 yapraklı döneme gelmişlerdi. Keserek tekrar köklendirme için kömür tozuna batırarak diktim. Ardandan hava kapattı, Serin hava 5 gün devam etti. Çürüme son derece hızlı gidiyor. Yarıya indi bitkilerim. Bazı çeşitler tamamen yok oldu. Şans. Hepsi ölecek galiba. Bu nedenle çok sıkıntılıyım.
Bir daha bu yöntemi uygulamayacağım. Bitki 6-7 yapraklı olunca alttan kazıp kazık kökü keseceğim. Altını 1-2 gün açık bırakıp kapatacağım. bir süre sonra da şaşırtacağım. Geçen yıldan kalan mini size pink'i böyle yaptım gayet güzel oldu. Bitki birkaç gün sıkıntıya girdi o kadar.
Uygun şartları yaratmam zor. Bu işler balkonda olmuyor.
Sn. cybl size de öneririm.

Eski 26-05-2009, 10:28   #283
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

Teşekkür ederim Sayın İzzeterisen yardımlarınız için
Forumları takip ediyorum anladığım kadarıyla siz adeniumların köklerini bonsai yapmak için kesiyorsunuz değilmi. Benim şimdilik böyle bir niyetim daha doğrusu cesaretim yok bu adeniumlar benim ilk çimlenen tohumlarımdan bir kaçı, henüz çok tecrübesizim.
Yalnız 6-7 yaprak olması yaklaşık olarak nekadar zaman alır acaba. Havalar güzel gidiyor evde bulundukları yerde de sabah güneşi alıyorlar. Acaba güneş azmı geliyor. Gerçi evimde tüm gün güneş alabilecekleri bir yer de yok. Sabah spreyliyorum akşam eve gittiğimde toprak yüzeyi kurumuş oluyor tekrar spreyliyorum. Gün içinde de ilgilenebilecek kimse yok. Yeşil yapraklı salon bitkileri için olan sıvı gübreden versem henüz çok mu erken acaba. Evde adeniumlardan çok sonra ektiğim plumeria tohumlarım büyüdüler ikinci yapraklarını da çıkardılar hemen hemen. İkinci parti ektiğim adeniumlarda nerdeyse ilklerin boyuna eriştiler. Acaba yalnış **** eksik birşeymi yapıyorum diye düşünüyorum. Gerçi sayın Adalet Hanım da sabırlı olun diyor ama bu kadar yavaş gelişmeleri bu sıcak havalarda bana normalmiş gibi gelmiyor...

Eski 26-05-2009, 12:54   #284

izzeterisen's Avatar

Bu yıl 4 nisanda ektiğim adeniumlar 40 günde 6 yapraklı döneme girdiler. Ama tüm çeşitler değil, bir kısmı geç gelişti. Çeşidinden kaynaklanıyor.
Havalar ısındı. Açıkta güneşte yetiştirirseniz hızlanırlar.

Eski 05-06-2009, 13:59   #285
Ağaç Dostu

AyhanMoran's Avatar

Giriş Tarihi: 03-02-2009
Sn. izzeterisen benim bir kısım adeniumlarım yapraklardan sararmalar ve çürümeler başladı hiçbir işlem yapmadan böyle oldular bu dediklerim pinkler.Ama diger çok çeşitliler iyi gibi 2 tanesinin yapraklarında sararma var gibi ne yapayım?Çimlendirmesi dert şaşırtamadan sararmaları dert ne yapacagım bilmiyorum.

AyhanMoran Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 19:36   #286

izzeterisen's Avatar

Alttan üste doğru komplu sararma varsa kökleri çürüyordur.
O bitkiler bir işe yaramıyor. Eğer suyu çok azaltır ve çürüyen köklerin çürüyen yerlerinin yarasının kapanmasını sağlarsanız, bitki tekrar kök veriyor oralardan. Ondan sonra tekrar şaşırtabilirsiniz. bu bir öneri. ben böyle yaptım , bir kaç bitki kurtardım.
Bitkilerinizde suyu azaltın. Karışımda sadece torf değil biraz torf, biraz toprak, bolca kum, biraz perlit yani suyu kolayca süzen bir karışım olsun. Kaba malzeme ne bulabiliyorsanız kullanın . Ben geçen sene ince, kuru ağaç dallarını budama makası ile ince parçalayıp, ambalaj köpüğünü ufalayıp kullanmıştım. çok iyi oldu. Haftada veya 15 günde bir gübreleyin. Ama yoğun bir gübreleme olmasın. Ben çok az gübre eritetek sulama yapıyprum 15 günde bir. Gübre 15.15.15. + Çinko (toros gübre) biraz da diplerine keçi gübresi koydum, dibine karıştırdım. Bitkiler gayet sağlıklı. Ama aniden gelen sıcaklar onları biraz hırpaladı. Pink ve süper noble concubine yeni çiçek salkımları çıkarıyorlar.
Bu bitkiler çölde yaşıyor, onlarla fazla uğraşmayın.
Bir yılda dev gibi bir bitki elde edemezsiniz.
Bitki susuz kalınca da sararma gösteriyor.
Başka diyeceğim birşey yok.
Resimleme yaparsanız çok iyi olur .
Böyle ezbere konuşmak boşa oluyor.

Eski 05-06-2009, 19:51   #287
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Ben adeniumlarımı karıştırdım, hangisi pink hangisi süper noble diğerleri ne bilmiyorum, bu gün baktığımda iki bitkimin uç kısımlarında tomurcuk yapacakmış gibi bir hazırlık olduğunu görüyorum.
Adeniumlarım daha 12 santimcik, bu kadar küçükken çiçek açabilirlermi acaba?

Eski 07-06-2009, 11:48   #288
Ağaç Dostu

AyhanMoran's Avatar

Adeniumlarım

Resim 1 deki köşedeki adenıum.
Resim 2 dekide ortadaki adenıum.Sn.İzzeterisen

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2009, 11:59   #289
Ağaç Dostu

AyhanMoran's Avatar

Bunlarda deneme maksatlı yaptıgım pinkler hemen hemen hepsinin yapraklarında sararmalar ve kurumalar var büyümede duruyor şaşırtamıyorum bile.Yaprakları tamamen kuruyor gövde canlı ama.Anlayamadım.

Eklenen Resimler

Eski 07-06-2009, 13:20   #290
Ağaç Dostu

maki01's Avatar

Giriş Tarihi: 05-05-2008
Galeri: 73
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi İklimsiz Mesajı Göster
Tayvan'dan adenium siparişi başlığında karınca70 158 no.lu masajını buraya da taşımakta fayda var.

Adenium Çimlendirme ve Yetiştirme Bilgileri

--------------------------------------------------------------------------------

En kolay ve en kolay Bonsai türlerinden birisi olan Adenium ağacını tohumdan kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. %80 çimlenme oranına ulaşmak için aşağıdaki önerileri yerine getirmelisiniz:

1. Kaliteli torf, perlit ve kum karışımı bir toprak kullanılacak. Bu toprağın özelliği geçirgen olması.
2. Tohumlar ekilmeden önce 2-4 saat su içinde bekletilecek.
3. Tohumlar yatay şekilde 1 cm derinliğe ekilecek.
4. Tohumlar %50 gölge bir ortama yerleştirilecek (direkt güneş almayacak).
5. Çimlenmenin olması için gece ve gündüz 20 ile 3 derece arasında sıcaklık olacak.
6. İlk 10 gün boyunca bol miktarda ve aralıklarla spreyleme ile sulama yapılacak. İlk iki yaprak çıkıncaya kadar toprak sürekli nemli tutulacak. 3. günden itibaren çimlenme başlayacaktır.
7. İki yaprak olduktan sonra; her iki sulama arasında toprağın kuruması beklenecek.
8. Tohum ekildikten sonra iki ay sonunda 1-2 cm çapında minik Bonsai'ye sahip olacaksınız.
9. Toprağı gübrelemek yerine; 4-5 günde bir NPK karışımı gübreli su ile bitkiyi spreylemek tercih edilmelidir.
10. Ağaç gövdesi kalınlaşması ile birlikte üzerinde budama yapabilirsiniz. Hatta hibrit Adenium türlerini aşılayabilirsiniz.
11. Bonsai yapmayacak olanlar süs bitkisi olarak salonlarında veya camekanlı balkonlarında güzel çiçekleri için yetiştirebilirler. Adenium Pink, dona dayanıklı değil. Bahçede yetiştirilecekse, kışın içeri bir ortama taşınmalıdır.
Sayın İklimsiz,
Torf,perlit ve kum karışım oranları ne olacak? Herhangi bir kedi kumu olur mu?
Teşekkürler

Düzenleyen maki01 : 07-06-2009 saat 13:22 Neden: dzt
maki01 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 09:25   #291
Ağaç Dostu

AyhanMoran's Avatar

Sn.maki benimde edindigim bilgi ve uygulamalara göre çok fazla çimlenme topragı seçmiyor önemli olan sıcaklık daha önce bunu adenıum yetiştirenlerde belirtmişti herhalde geriye dönük okumadınız.Çimlenme topragı; Benim yaptıgım kaliteli bir torf ve sadece perlitti.Ama sıcaklık ne olursa olsun 24 c altına düşmesin.

Eski 08-06-2009, 11:29   #292
Ağaç Dostu

habibe's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2007
Galeri: 33
8 tane adeniumu kışın salonda tutmama rağmen kaybettim. Sağlam kalan tek adenium.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 21:52   #293

izzeterisen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AyhanMoran Mesajı Göster
Bunlarda deneme maksatlı yaptıgım pinkler hemen hemen hepsinin yapraklarında sararmalar ve kurumalar var büyümede duruyor şaşırtamıyorum bile.Yaprakları tamamen kuruyor gövde canlı ama.Anlayamadım.
Bitkileriniz aşırı ıslak ortamda yer alıyor bana göre. torf suyu çok fazla tutuyor. O nedenle sararıyorlar. Biraz toprak ve mevcut karışım kadar kum eklenmesiyle süzek bir karışım elde ederek hiç beklemeden bitkilerinizi şaşırtın. Bitkileriniz bir de gölgede galiba. Güneşe alıştırarak çıkarın. Hep güneşte olsunlar. Bitkilerin iyi gelişmeleri için uygun toprak ve çevre şartları olmalı.
Bu yıl adenium için hazırladığım karışım kum (beton eleklerinden aldığım dişli kırma kum), torf, biraz toprak, çam kabuğu, perlit. Kum+ torf yarı yarıya. biraz da keçi gübresi var. Suyu hemen süzüyor. Bunlar benim kendi fikrim. Ben elimde olan malzemeyi kullanıyorum. Ne varsa.
Sukkulentlerde bence torf çok az olmalı.
Sn.habibe'nin de toprağı çok ıslak. Daha kaba, havadar, süzek olmalı toprak. Sadece en azından 1/3-1/2 oraınında dişli kum eklese çok iyi olacağını düşünüyorum.

Eski 10-06-2009, 07:53   #294
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2008
benim ektiğim adenium tohumları hepsi çürüdüüüüüü (!! ,daha once ıslatmadan ektiklerim çimlenmişti,hatta 1 -1,5 sm boyuna ulaşmıştı - onların saksısını karga balkondan düşürdü, ikinci defa once ıslatıp sonra torf ve kum karışımına ekmiştim, ama 1 hafta geçmesine rağmen birşey olmadı, saksıcığı boşalttım ki - içindeki tohumların hepsi bozulmuş
kısmet değil mi deseeem...acaba 3-cu defa deneyeyim mi yoksa olmuyorsa olmuyor mu ?

callypso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-06-2009, 18:10   #295

izzeterisen's Avatar

Bu yıl ben de % 30 dolayında çimlenme elde edebildim. Tohumların içi ayran tuluğu gibi oluyordu.
Aşırı sudan ve düşük ısıdandır. Şartlarınız neydi?

Eski 10-06-2009, 22:22   #296
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Benim geçen yıl tohumlar.net'ten aldığım tohumlar -her ne kadar büyütemesem de- hala çok yüksek oranda çimleniyor. Sorun tohumlarınızda olmasın?

verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 12:04   #297
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-11-2008
ben ilk defa kış sonu gibi çimlendirdim tohumları, çok çabuk çimlendiler ve iyi gelişiyordu (balkondan düşenler) , ikinici defa ya fazla suda beklettim **** bulduğu yer fazlasıyla serindi ,ama içi dediğiniz gibi "ayran gibi" olmuştu

callypso Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-06-2009, 12:54   #298
Ağaç Dostu

cybl's Avatar

320 nolu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=320) adenıum pinklerim halaaa (aradan 17 gün geçmiş) hiç bir gelişme göstermediler. Viyollerden saksıya aldım hepsini ve alıştıra alıştıra balkona çıkardım onları bir haftadır balkondalar sabah akşam. Ama ne sararıp soldular nede birazcıkta olsa büyüdüler. Biryerlerde bir yalnış yapıyorum ama nerde. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler.

Eski 11-06-2009, 14:42   #299
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Sevgili Cybl, biraz sabırlı olun, ortama alıştıklarında serpilip büyüyeceklerdir.
Bitkiyi toprağı kurumadan sulamayın, güneşten hoşlanıyor, çok rüzgar alan bir yerde olmazsa daha iyi olur.

Eski 11-06-2009, 19:16   #300
Ağaç Dostu

Oğuzhan's Avatar

Giriş Tarihi: 23-07-2006
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
8 tane adeniumu kışın salonda tutmama rağmen kaybettim. Sağlam kalan tek adenium.

Ablam Toprak çok çamurlu ve ıslak görünüyor.Komple toprağı değiştirin.Torf küçük taş ve kum karışımı hazırlayıp yeniden dikim yapınız.

Oğuzhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025