![]() |
|
![]() |
#271 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 16-01-2009
|
Teşekkürler verdogue 2. fotoğraftaki her nekadar fotoğraftan anlaşılmasada kabuğunu çıkardığımda sanırım biraz zarar görmüştü. Yani yeni çıkan yaprakların bir tanesinin rengi biraz farklı sarımsı gibi. Keşke ellemeseydim hiç. Umarım düzelir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#273 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Bu şekilde bitkiler kaybettim. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#274 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Sayın cybl http://www.agaclar.net/forum/showthr...t=12175&page=3 89.meajda peçete ile çimlendirme fotoları var. böylece daha kolay büyüyorlar.Siz yine kürdanla yapmışsınız ben ilkinde falçatanın ucuyla bitkiyi de kestim ama sonra düzeldi .Yara belli oluyor ama dayanıklı olduğundan sonra kapandı.Peçete ile çimlendirenler aralarında 2 ay olmasına rağmen önce ekilenleri geçtiler.Çünkü tohum kabuğunu atıncaya kadar en az 1 hafta geçiyor.İlk çıkan yapraklarda biçinsiz olduğundan geriden gelenlerede engel oluyor. Sonuç nemlendirerek zedelemeden çıkarırsanız daha hızlı büyürler.Kendi tecrübem saygılarımla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#275 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Karınca70'ten aldığım tohumların 10 tanesini 14 Nisanda;15 tanesini 28 Nisanda plastik bardaklara adenium topragına ekmiştim. 1. gruptakiler streç altında, 2. ler açıkta çimlendiler.Ama aralarında pek fark yok galiba.20 tanesi filizlendi ama derine ektiklerim yeni çıkıyor(Her iki gruptanda).Çok şirinler.Suyu artık azaltacağım.Resim ekleyeceğim.Bütün adenium severlere Adana'dan sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#276 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler İzzeterisen ve Johnny guitar Bende tohum kapsülünün bitkinin büyümesini yavaşlattığını düşünüyorum. Adeniumların yanında aynı viyolde unutma beni çiçeğinin tohumları da çimlenmeye başladılar. Ve kapsülünü atamadan çıkanlar diğerlerine göre çok küçük kaldılar ve kapsüllerini atacakmış gibi de durmuyorlar. Beni unutmaların çimlenen gövdeleri adeniumlara göre daha küçük ve incecik olduklarından elleyemiyorum da. Ben yine de tohum kapsülünü atmayan adeniumu ellememeye karar verdim. Böylece diğerleri ile arasındaki farkı görebilirim. Geçen akşam ektiğim diğer adenium cinsleri de çimlendiklerinde ona göre davranırım diye düşünüyorum. Paylaşımlarınız için tekrar saolun. Mesajlarınızı takip ediyorum geçmiş tecrübelerinizden çok faydalandım. Benim adeniumlarla ilgili gelişmeleri de burdan paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#277 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Sanki bu taş ya da kayalık ortamda daha iyi büyüyor.Baksanıza resimlerde taş ve kaya üzerinde baya güzel gelişmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#278 |
Ağaç Dostu
|
Adeniumcular, gözlemlerime göre bu bitkiden suyu esirgemeyin, suladığım günün ertesi baktığımda hep daha canlı ve gelişmiş buluyorum adeniumlarımı. Tabi her gün sulayın demiyorum ama haftada, hava sıcaklığının durumuna göre en az iki sulama yapıyorum ve inanılmaz keyifliler. Onbeş günde bir sıvı gübre veriyorum, sulama için de içme suyu kullanıyorum, yapraklar ve bitkinin gövdesi çok canlı pırıl pırıl. Sulama yaptığınızın ertesi günü yapraklardaki gelişmeyi farkedeceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#279 |
Ağaç Dostu
|
Adalet hanım, bugün ben de adeniumcu olmaya karar verdim. Eğer Bulik'e göndermek istediğiniz ve onun almadığı tohumlar hala fazla ise ben alabilir miyim? Çeşitli renkteler mi? En kolay bonsai bundan olur herhalde. Bugün Ali Hasan Ali Bey İzmir'deydi. O kadar uzaklardan gelip bizleri mutlu ettiler. Sağolsunlar bonsai ile ilgili bilgilerini de bize aktardılar. Ben şimdiye kadar bosai ile uğraşmaya cesaret edememiştim. Bu akşam bonsai başlığına şöyle bir bakayım dedim. Bonsai yapamasam bile adenium yetiştirmeye değer görülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#280 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar arkadaşlar 305 nolu mesajımdaki adenium pinklerimin son hallerinin fotoğraflarını ekliyorum aşağıya. Fotoğraflardan da görebileceğiniz gibi 15.05.09 tarihinden beri pek de bir gelişme göstermediler. Gerçi bazıları ikinci çift yapraklarını çıkarmaya çalışıyorlar ama bana gelişimleri bayaa bir yavaşladı gibi geliyor. Bir de gövdelerinde renk değişimleri var. Bu değişimler sanki bitkinin güneş gören tarafında daha çok gibi. Acaba bu renk değişimleri güneştenmi yoksa bir sorun mu var. Sadece sabah güneşi alıyor bulundukları yer. Bu sabah bir kürdan yardımıyla toprağını eşeledim yavaşça, renk değişimi sadece bitkinin toprak üstünde kalan kısmında sanırım. Gelişimleri yavaşladı viyolden çıkarıp plastik bardaklara **** saksılarına geçirsem hızlanırmı yoksa ikinci çift yapraklarının tamamen çıkmasını beklemelimiyim şaşırtmak için? Elimde yeşil yapraklı bitkiler için sıvı gübre var spreyle arada bir versem bu aşamada zararı olurmu? Paylaşımlarınız için çok teşekkürler... ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#281 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cybl, gövdedeki rengin değişmesi normaldir, saksıya geçirmek için acele etmeyin, viyolde rahatı iyi görünüyor, bir ay sonra viyolle birlikte(eğer karton viyol ise)oniki cm. lik küçük saksılara alabilirsiniz. Viyolleriniz plastik ise, viyolden çıkartıp nazikçe toprağı ile birlikte saksıya geçirip etrafını ilave harç ile doldurunuz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#282 |
|
Benim bitkilerim bir ay kadar zamanda 4-6 yapraklı döneme gelmişlerdi. Keserek tekrar köklendirme için kömür tozuna batırarak diktim. Ardandan hava kapattı, Serin hava 5 gün devam etti. Çürüme son derece hızlı gidiyor. Yarıya indi bitkilerim. Bazı çeşitler tamamen yok oldu. Şans. Hepsi ölecek galiba. Bu nedenle çok sıkıntılıyım. Bir daha bu yöntemi uygulamayacağım. Bitki 6-7 yapraklı olunca alttan kazıp kazık kökü keseceğim. Altını 1-2 gün açık bırakıp kapatacağım. bir süre sonra da şaşırtacağım. Geçen yıldan kalan mini size pink'i böyle yaptım gayet güzel oldu. Bitki birkaç gün sıkıntıya girdi o kadar. Uygun şartları yaratmam zor. Bu işler balkonda olmuyor. Sn. cybl size de öneririm. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#283 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Sayın İzzeterisen yardımlarınız için Forumları takip ediyorum anladığım kadarıyla siz adeniumların köklerini bonsai yapmak için kesiyorsunuz değilmi. Benim şimdilik böyle bir niyetim daha doğrusu cesaretim yok bu adeniumlar benim ilk çimlenen tohumlarımdan bir kaçı, henüz çok tecrübesizim. Yalnız 6-7 yaprak olması yaklaşık olarak nekadar zaman alır acaba. Havalar güzel gidiyor evde bulundukları yerde de sabah güneşi alıyorlar. Acaba güneş azmı geliyor. Gerçi evimde tüm gün güneş alabilecekleri bir yer de yok. Sabah spreyliyorum akşam eve gittiğimde toprak yüzeyi kurumuş oluyor tekrar spreyliyorum. Gün içinde de ilgilenebilecek kimse yok. Yeşil yapraklı salon bitkileri için olan sıvı gübreden versem henüz çok mu erken acaba. Evde adeniumlardan çok sonra ektiğim plumeria tohumlarım büyüdüler ikinci yapraklarını da çıkardılar hemen hemen. İkinci parti ektiğim adeniumlarda nerdeyse ilklerin boyuna eriştiler. Acaba yalnış **** eksik birşeymi yapıyorum diye düşünüyorum. Gerçi sayın Adalet Hanım da sabırlı olun diyor ama bu kadar yavaş gelişmeleri bu sıcak havalarda bana normalmiş gibi gelmiyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#284 |
|
Bu yıl 4 nisanda ektiğim adeniumlar 40 günde 6 yapraklı döneme girdiler. Ama tüm çeşitler değil, bir kısmı geç gelişti. Çeşidinden kaynaklanıyor. Havalar ısındı. Açıkta güneşte yetiştirirseniz hızlanırlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#285 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-02-2009
|
Sn. izzeterisen benim bir kısım adeniumlarım yapraklardan sararmalar ve çürümeler başladı hiçbir işlem yapmadan böyle oldular bu dediklerim pinkler.Ama diger çok çeşitliler iyi gibi 2 tanesinin yapraklarında sararma var gibi ne yapayım?Çimlendirmesi dert şaşırtamadan sararmaları dert ne yapacagım bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#286 |
|
Alttan üste doğru komplu sararma varsa kökleri çürüyordur. O bitkiler bir işe yaramıyor. Eğer suyu çok azaltır ve çürüyen köklerin çürüyen yerlerinin yarasının kapanmasını sağlarsanız, bitki tekrar kök veriyor oralardan. Ondan sonra tekrar şaşırtabilirsiniz. bu bir öneri. ben böyle yaptım , bir kaç bitki kurtardım. Bitkilerinizde suyu azaltın. Karışımda sadece torf değil biraz torf, biraz toprak, bolca kum, biraz perlit yani suyu kolayca süzen bir karışım olsun. Kaba malzeme ne bulabiliyorsanız kullanın . Ben geçen sene ince, kuru ağaç dallarını budama makası ile ince parçalayıp, ambalaj köpüğünü ufalayıp kullanmıştım. çok iyi oldu. Haftada veya 15 günde bir gübreleyin. Ama yoğun bir gübreleme olmasın. Ben çok az gübre eritetek sulama yapıyprum 15 günde bir. Gübre 15.15.15. + Çinko (toros gübre) biraz da diplerine keçi gübresi koydum, dibine karıştırdım. Bitkiler gayet sağlıklı. Ama aniden gelen sıcaklar onları biraz hırpaladı. Pink ve süper noble concubine yeni çiçek salkımları çıkarıyorlar. Bu bitkiler çölde yaşıyor, onlarla fazla uğraşmayın. Bir yılda dev gibi bir bitki elde edemezsiniz. Bitki susuz kalınca da sararma gösteriyor. Başka diyeceğim birşey yok. Resimleme yaparsanız çok iyi olur . Böyle ezbere konuşmak boşa oluyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#287 |
Ağaç Dostu
|
Ben adeniumlarımı karıştırdım, hangisi pink hangisi süper noble diğerleri ne bilmiyorum, bu gün baktığımda iki bitkimin uç kısımlarında tomurcuk yapacakmış gibi bir hazırlık olduğunu görüyorum. Adeniumlarım daha 12 santimcik, bu kadar küçükken çiçek açabilirlermi acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#288 |
Ağaç Dostu
|
Adeniumlarım
Resim 1 deki köşedeki adenıum. Resim 2 dekide ortadaki adenıum.Sn.İzzeterisen |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#289 |
Ağaç Dostu
|
Bunlarda deneme maksatlı yaptıgım pinkler hemen hemen hepsinin yapraklarında sararmalar ve kurumalar var büyümede duruyor şaşırtamıyorum bile.Yaprakları tamamen kuruyor gövde canlı ama.Anlayamadım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#290 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Torf,perlit ve kum karışım oranları ne olacak? Herhangi bir kedi kumu olur mu? Teşekkürler Düzenleyen maki01 : 07-06-2009 saat 13:22 Neden: dzt |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#291 |
Ağaç Dostu
|
Sn.maki benimde edindigim bilgi ve uygulamalara göre çok fazla çimlenme topragı seçmiyor önemli olan sıcaklık daha önce bunu adenıum yetiştirenlerde belirtmişti herhalde geriye dönük okumadınız.Çimlenme topragı; Benim yaptıgım kaliteli bir torf ve sadece perlitti.Ama sıcaklık ne olursa olsun 24 c altına düşmesin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#293 | |
|
Alıntı:
Bu yıl adenium için hazırladığım karışım kum (beton eleklerinden aldığım dişli kırma kum), torf, biraz toprak, çam kabuğu, perlit. Kum+ torf yarı yarıya. biraz da keçi gübresi var. Suyu hemen süzüyor. Bunlar benim kendi fikrim. Ben elimde olan malzemeyi kullanıyorum. Ne varsa. Sukkulentlerde bence torf çok az olmalı. Sn.habibe'nin de toprağı çok ıslak. Daha kaba, havadar, süzek olmalı toprak. Sadece en azından 1/3-1/2 oraınında dişli kum eklese çok iyi olacağını düşünüyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#294 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
benim ektiğim adenium tohumları hepsi çürüdüüüüüü ![]() kısmet değil mi deseeem...acaba 3-cu defa deneyeyim mi yoksa olmuyorsa olmuyor mu ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#296 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-06-2008
|
Benim geçen yıl tohumlar.net'ten aldığım tohumlar -her ne kadar büyütemesem de- hala çok yüksek oranda çimleniyor. Sorun tohumlarınızda olmasın? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#297 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 07-11-2008
|
ben ilk defa kış sonu gibi çimlendirdim tohumları, çok çabuk çimlendiler ve iyi gelişiyordu (balkondan düşenler) , ikinici defa ya fazla suda beklettim **** bulduğu yer fazlasıyla serindi ,ama içi dediğiniz gibi "ayran gibi" olmuştu |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#298 |
Ağaç Dostu
|
320 nolu mesajdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpos...&postcount=320) adenıum pinklerim halaaa (aradan 17 gün geçmiş) hiç bir gelişme göstermediler. Viyollerden saksıya aldım hepsini ve alıştıra alıştıra balkona çıkardım onları bir haftadır balkondalar sabah akşam. Ama ne sararıp soldular nede birazcıkta olsa büyüdüler. Biryerlerde bir yalnış yapıyorum ama nerde. Önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar, şimdiden teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#300 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-07-2006
|
Alıntı:
Ablam Toprak çok çamurlu ve ıslak görünüyor.Komple toprağı değiştirin.Torf küçük taş ve kum karışımı hazırlayıp yeniden dikim yapınız. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|