View Single Post
Eski 08-06-2009, 21:52   #293
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi AyhanMoran Mesajı Göster
Bunlarda deneme maksatlı yaptıgım pinkler hemen hemen hepsinin yapraklarında sararmalar ve kurumalar var büyümede duruyor şaşırtamıyorum bile.Yaprakları tamamen kuruyor gövde canlı ama.Anlayamadım.
Bitkileriniz aşırı ıslak ortamda yer alıyor bana göre. torf suyu çok fazla tutuyor. O nedenle sararıyorlar. Biraz toprak ve mevcut karışım kadar kum eklenmesiyle süzek bir karışım elde ederek hiç beklemeden bitkilerinizi şaşırtın. Bitkileriniz bir de gölgede galiba. Güneşe alıştırarak çıkarın. Hep güneşte olsunlar. Bitkilerin iyi gelişmeleri için uygun toprak ve çevre şartları olmalı.
Bu yıl adenium için hazırladığım karışım kum (beton eleklerinden aldığım dişli kırma kum), torf, biraz toprak, çam kabuğu, perlit. Kum+ torf yarı yarıya. biraz da keçi gübresi var. Suyu hemen süzüyor. Bunlar benim kendi fikrim. Ben elimde olan malzemeyi kullanıyorum. Ne varsa.
Sukkulentlerde bence torf çok az olmalı.
Sn.habibe'nin de toprağı çok ıslak. Daha kaba, havadar, süzek olmalı toprak. Sadece en azından 1/3-1/2 oraınında dişli kum eklese çok iyi olacağını düşünüyorum.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön