View Single Post
Eski 15-05-2009, 12:18   #273
izzeterisen
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

izzeterisen's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi cybl Mesajı Göster
Merhabalar arkadaşlar
karınca 70'ten aldığım adenium tohumlarından 5 adet adenium pink tohumunu 06.05.09 tarihinde ekmiştim. 13.05.09 tarihinde çimlenmeye başladılar.Böylece bende sizin aranıza katılabildim .
5 adet tahumdan şimdilik 4 tanesi çimlendi. Aşağıya fotoğraflarını ekliyorum. Sizlere bir sorum olacak yardımcı olursanız çok sevinirim.
Çimlenen tohumlardan 3 tanesi kafacıklarını topraktan çıkardıklarında hala tohum kabuğu üzerlerindeydi. Ben dayanamadım iki tanesininkini bu sabah bir kürdan yardımıyla çıkardım. 4. fotoğrafta bir tanesinin üzerinde hala tahum kabuğu duruyor. Forumunuzda daha önce böyle bişeyden bahsedilmemiş. Acaba ben biryerlerde hatamı yapıyorum yoksa bu normal bir durummudur ve ben kendim tohum kabuklarını çıkarmakla yalnışmı yaptım? Sulamalarını spreyle sabah akşam yapıyorum. Gün içinde işte olduğum için akşama kadar toprak yüzeyi biraz kuruyor.Acaba yeterince nemli olmadığı içinmi tohum kabukları kendileri çıkamıyorlar .Tohumlar sabah güneşi alan aydınlık bir odada duruyorlar.

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Eklenti 78609
Eklenti 78610
Eklenti 78611
Eklenti 78612
Eklenti 78613
Yeni çıkan bitkilere hiç dokunmayın derim. Çünki, toplu iğnesi ucu kadar bir yara sonradan bitkinin ölümüne neden olabiliyor. Zaten çok nemli bir ortamda bulunuyorlar.
Bu şekilde bitkiler kaybettim.

izzeterisen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön