Teşekkür ederim Sayın İzzeterisen yardımlarınız için
Forumları takip ediyorum anladığım kadarıyla siz adeniumların köklerini bonsai yapmak için kesiyorsunuz değilmi. Benim şimdilik böyle bir niyetim daha doğrusu cesaretim yok bu adeniumlar benim ilk çimlenen tohumlarımdan bir kaçı, henüz çok tecrübesizim.
Yalnız 6-7 yaprak olması yaklaşık olarak nekadar zaman alır acaba. Havalar güzel gidiyor evde bulundukları yerde de sabah güneşi alıyorlar. Acaba güneş azmı geliyor. Gerçi evimde tüm gün güneş alabilecekleri bir yer de yok. Sabah spreyliyorum akşam eve gittiğimde toprak yüzeyi kurumuş oluyor tekrar spreyliyorum. Gün içinde de ilgilenebilecek kimse yok. Yeşil yapraklı salon bitkileri için olan sıvı gübreden versem henüz çok mu erken acaba. Evde adeniumlardan çok sonra ektiğim plumeria tohumlarım büyüdüler ikinci yapraklarını da çıkardılar hemen hemen. İkinci parti ektiğim adeniumlarda nerdeyse ilklerin boyuna eriştiler. Acaba yalnış **** eksik birşeymi yapıyorum diye düşünüyorum. Gerçi sayın Adalet Hanım da sabırlı olun diyor ama bu kadar yavaş gelişmeleri bu sıcak havalarda bana normalmiş gibi gelmiyor...
|