![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Geçen hafta taşotlarımı koymak için kale dibinde ki testiciden sırsız bir güveç almıştım içine koyarım diye ancak çok büyük geleceği için onu kaktüslerim için ayırıp elde ki başka bir saksı kullanıma girdi. Ancak altını delemedim. Bu sebeple altına iri çakıl taşları koydum. Taşların üzerine de çeviride ki dere kumu, vermikülit ve hindistan cevizi lifini bulamadığım için arkadaşların yaptıklarından esinlenerek (balık malzemeleri satan bir yerden) boyasız kırık beyaz taşlar ve kırık midye parçaları aldım. 3-5 seraya sordum dere kumu bulamadım, ancak biri bana mil kumu önerdi onuda aldım. Eve geldim göz kararı tüm malzemeden ve azıcıkda evde ki bitki toprağımdan koyup hepsini iyice karıştırdım. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yani denizden çıkan bu tür malzemelerin tuzdan tamamen arınmış olmasının söz konusu olmadığını duymuştum. umarım doğru değildir ![]() Bir de; bozulan yerini kestiğiniz bitki Lithops değil sanırım. Yine mesemb ailesinden ama cinsi farklı. Sanırım bir Conophytum olacak. Yine de bir araştırın isterseniz. Bu linkte geniş bilgi bulabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Keşke onu ayrı yere dikseydiniz. Ayrı türlerin birarada olmaması gerektiğini okumuştum önceki sayfalarda. Şimdi o mesajı aramaya aramaya üşendim, kusura bakmayın Zamanınız varsa geçmiş sayfalara bir bakın isterseniz. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
|
[QUOTE=nevsune;405051]Keşke onu ayrı yere dikseydiniz. Ayrı türlerin birarada olmaması gerektiğini okumuştum önceki sayfalarda. Ama o ayrı yerde zaten. Resimde ki dikdörtgen saksının yanında duran yuvarlak saksıda. |
|
|
|
![]() |
|
|