Konu: Lithops
View Single Post
Eski 22-04-2009, 08:57   #448
nevsune
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Yeni gelişen gençler susuzluk emareleri vermeye başlamadan sulamayı düşünmüyorum ablam. Bana sorarsan sen de pek sulama. Zira bilgi ararken bulduğum interne sitelerinde de Kagan'ın dediği gibi, eski gövde zar gibi oluncaya dek su vermeyin, zira "bitki eski yapraktaki suyu ve solayısıyla besini alamaz" diyordu.
Su veriyorum dediysem, öyle foşur foşur sulamıyorum, suyu püskürtüyorum sadece İlk sulamaya başladığımda yavrulama yoktu daha. Hatta hala geçen yıldan kalan çiçeğin kalıntıları duruyordu. Sonra bir de baktım, yarılıp içinden yeniler çıktı. Demek suya bir itirazı yok diye düşündüm. Ben de şimdi haftada 1-2 kez püskürtüyorum.
Name:  S6304106.JPG
Views: 1165
Size:  61.4 KB

Aslında geçen yıl ben Nisan başında su vermeye başlamıştım (itiraf edeyim ki kışın su verilmeyeceğini geç bir zamanda öğrenmiş ve forumda görene dek bayağı bir zaman da sulamayı sürdürmüştüm). Gelişiminde ters bir şey olmadı. Yazın çok güzel bir çiçek açmıştı, kalıntısı hala duran o çiçek. Ondan da nasıl kurtulacak bilemiyorum. Yani sonuç olarak pek sudan korktuğunu sanmıyorum.

Ama siz bana uymayın, doğrusunu yapın

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön