agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni833Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 21-02-2009, 09:56   #361
Ağaç Dostu

Minem's Avatar

Giriş Tarihi: 24-09-2008
Galeri: 12
Hiç su vermedim.
İki tanesi bu durum da; gayet memnun görünüyorlar
Name:  21022009408.jpg
Views: 1220
Size:  69.4 KB

Diğer ikisi bu halde,dokunamıyorum bile korkudan

Name:  21022009410.jpg
Views: 1809
Size:  68.3 KB

Minem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-02-2009, 12:21   #362
Ağaç Dostu

berduray's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2007
Galeri: 72
Sanırım ben bu boya getiremeyeceğim, benimkiler yeşil tombişler şeklindeydi ama şu an renkleri açık yeşile dönüyor, cılız zayıf duruyor ve ertesi güne patlamış balon gibi pörsümüş bir halde saksıda buluyorum.

berduray Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 15:28   #363
Ağaç Dostu

Mermaid's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Galeri: 4

Sevgili Berduray çok üzüldüm tohumdan çimlendirmeyi becerdim ama malesef benimde yaşatma şansım olmadı. Bu yüzden yaz gelene kadar yeni bir çimlendirme denemesi yapmayacağım. Tohumları kaybedince onların yaşam şansını ellerinden aldığım için çok üzülüyorum. Sanırım ben sulama konusunda hata yaptım.
Sn. Cemboadan almış olduğum minikler. Cemboa'nın yönlendirmesi doğtultusunda yetiştirmeye çalışacağım. Dilerim sizinkilerde sağlık bir şekilde büyür.
işte benim miniklerim

Düzenleyen Mermaid : 22-02-2009 saat 16:34
Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 15:45   #364
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Mermaid Mesajı Göster

Sevgili Berduray çok üzüldüm tohumdan çimlendirmeyi becerdim ama malesef benimde yaşatma şansım olmadı. Bu yüzden yaz gelene kadar yeni bir çimlendirme denemesi yapmayacağım. Tohumları kaybedince onların yaşam şansını ellerinden aldığım için çok üzülüyorum. Sanırım ben sulama konusunda hata yaptım.
Sn. Cemboadan almış olduğum minikler. Cemboa'nın yönlendirmesi doğtultusunda yetiştirmeye çalışacağım. Dilerim sizinkilerde sağlık bir şekilde büyür.
işte benim mimiklerim
Sayın mermaid lithopslarınız çok güzel .Sizden aldığım tohumları çimlendirdim minikler daha.Birde size bir önerim olacak(affınıza sığınarak) kullandığınız kum kırılmış kuartz çakıldan elde edilmiştir.Kuartz kumu filitreleme sistemlerinde kullanıyoruz doğal çaplarda olanları sorun yaratmaz ama kırılmış olanları bitkilerinize zarar verebilir.Bilindiği üzere kuartz (ben türkçesini yazıyorum)elmas tan daha keskin bir maddedir.Kendisi aşınmaz karşısındakini aşındıran bir meteryaldir.Dolayısı ile bitkinizi siz farkında olmadan kesikler meydana getirebilirsiniz.Genellikle kırılmış değilde doğal kalınlıkta olan kumlar(kırılmış olmayan) veya lavalit(lavtaşı) da kullanabilirsiniz.Lavalit suyun ph değerini ayarlayan bir maddedir biz akvaryumlarda kullanıyoruz.Hem birkinizin üzerinden spreyleme yaptığınızda torfa inen su ph oranı ayarlanmış ve yumuşatılmış şekilde olur.
Saygılarımla

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-02-2009, 16:39   #365
Ağaç Dostu

Mermaid's Avatar

Giriş Tarihi: 29-05-2008
Galeri: 4
Sevgili johnny guitar ben akvaryum kumu istedim ve bunu verdiler. yarın hemen değiştirim. onlara bişey olsun istemem. Umarım çok geç kalmamışımdır.
Çok teşekkürederim.

Mermaid Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 17:20   #366
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Giriş Tarihi: 25-04-2008
Galeri: 15
Bunlar da benim minikler. Toplam yedi tane oldular. Umarım başlarına bir iş getirmeden büyütebilirim.

Eklenen Resimler

malbman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2009, 20:45   #367
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi malbman Mesajı Göster
Bunlar da benim minikler. Toplam yedi tane oldular. Umarım başlarına bir iş getirmeden büyütebilirim.
Büyürler inşallah nede şirin gözüküyorlar.Benim küçük seram işyerinde bugün gidemedim tek sorunum nem aranının olmaması hemen karışımın üst kısımı aşırı kuruma yapıyor .Yarın fotolarını çekip buraya yüklerim.Buarada çimlendirme yapacağımız arkadaşlara acemi lithopscu notlarınıda bitirmiş olup buraya eklerim.Bu arada diğer lithops eken arkadaşlar tecrübelerini yazarlarsa daha çok fikir sahibi olmuş oluruz.Değerli bir arkadaşımızda lithops mix tohumları gönderdi bu haftada onları ekeceğim çıkarlarsa koyacak yer bulabilecekmiyim evde hepsine meçhul.
Saygılarımla

Eski 26-02-2009, 21:13   #368
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sevgili dostum, küçük seranızın yanına basit bir nemlendirici koysanız nasıl olur? Bu linkteki aleti ben kullanıyorum ve çok da iyi geliyor. İstersen bir incele.

Eski 26-02-2009, 21:31   #369
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Sevgili dostum, küçük seranızın yanına basit bir nemlendirici koysanız nasıl olur? Bu linkteki aleti ben kullanıyorum ve çok da iyi geliyor. İstersen bir incele.
İlginize teşekkürler bulunduğum ortama bundan 100 adet koysam bile nafile.Fabrika olduğu için yüksek basınçlı buharın yüksek sıcaklıkta sistemde dolaşmasısı ile ısınıyoruz (yüksek basınçlı buhar)peteğin üzerine akşamdan 5 lt su bırakıyorum sabah buharlaşmış olarak buluyorum.Zaten 1 ay sonra eve taşıyacağım tadilat varda sırf kaktüs ve succulent için cam balkon yaptırıyorum hastalık işte.Şimdiden nereye hangi bitkiyi yerleştirecek planı hazırladım bile.Menekşe ve açelyalarıma yer kalmadı şimdiden.
Saygılar

Eski 27-02-2009, 10:44   #370
Ağaç Dostu

cemo's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2008
Galeri: 13
Sevgili uyar11 in yolladığı lithops tohumlarından çıkan 60 kadar filizcikten , maalesef 3 tane kaldı. Ama onlardan da umudu kestim
Mehtap hanım dan aldığım ise, açık balkonda gayet sağlıklı.

Sn johnny guitar, açelyalara yer yoksa, bana emanet edebilirsiniz)

cemo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2009, 20:22   #371
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Acemi lithopscudan çimlendirme notları

http://rapidshare.com/files/20721972...TLARI.htm.html

Resimdekiler de yeni çimlenenler
Bugün ektiğim tohularda yakında çimlenirler herhalde aşama aşama resimlerini yüklerim.Daha ekileceklerde mevcut.Onlarıda arkadaşlarla beraber ekeceğiz.
Saygılarımla

Eklenen Resimler

Düzenleyen johnny guitar : 09-03-2009 saat 18:17
Eski 28-02-2009, 18:49   #372
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mkrz38 Mesajı Göster
bende de o kadar tecrübe oldu ki kulaktan duyma, ptt ye takılan tohumlarım gelse bakın neler yapacam ama sanırım kaynadı gitti
Sayın mkrz38 lithops çimlendirmek hazır yetişkin lithos bakmaya benzemez.Bende ilk çimlendirmede sizin gibi düşünmedim %20 yi hedefleyerek başladım.Kullandığım malzemeler kaliteli çimlendirme ortamı ise lithops şartlarına uyumlu idi.Sonuç fiyasko 20/1 aradan 2 ay geçti kendi tecrübelerimle şu anda %50 yi ancak buldum daha yolun başındayım bakalım yaz sonuna kadar bunun kaçını büyütebileceğim.Bu arada 8 değişik kişiden aldğım 200 kadar tohumun çoğu yöntem belirleme için heba oldu.Tohumları çimlenebilir özellikler en önemlisi bu sizin başarınızı artırır.Aysonu 250 kadar değişik formlarda tohum için hazırlıklarımı tamamladım .İsterseniz bu çimlendirmeye sizde katılın.Mart ayının son haftası diyelim.
Saygılar.

Eski 06-03-2009, 10:29   #373
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Geçen sene sevgili uyar11'in yolladığı lithops tohumlarından çıkan bebek lithopslar 2-3 ay sonra 1 yaşına basacak . İyice dış kabukları kurudu yeni yapraklar oluştu. Olması gereken renkler belirginleşti.

Eklenen Resimler

rainbowcolor beğendi.
İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-03-2009, 16:50   #374
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Minik Lithopslar

Selamlar sitedeki değerli bir hanımefendi ablamızdan hediye gelen lithops mix leri 27.02.2009 tarihinde ektim.4.günde çimlenme başladı ,bende şaşırdım saksının üst kısmında minik 4 ile 5 tane fideler vardı.6.Gün baktığımda 15 ile 20 adet kadardılar bugün itibari ile baktığımda 8. gün 50 ye kadar sayabildim dahada çıkıyorlar.Elimde kalan diğer tohumları haftaya cuma günü ekim yapmak isteyen arkadaşlarla beraber gerçekleştirmeyi düşünüyorum.Bu konuda çimlendirme yapmak isteyen arkadaşlar ne düşünüyorlar.
Sayın İlkin hanım lithopslarınız mükemmel görünüyorlar.Darısı bizlerin başına
Saygılarımla

Eklenen Resimler

Düzenleyen johnny guitar : 06-03-2009 saat 16:57 Neden: fotoğraf eklendi
Eski 06-03-2009, 17:07   #375
Ağaç Dostu

malbman's Avatar

Sevgili johnny guitar tebrikler. Ben 19 Ocak'ta ektiğim 60 kadar tohumdan hala daha 8 tanesini ancak çimlendirebildim.

Bu yeni partide ne tür bir karışım kullandığını söyleyebilir misin? Mart'ın on beşi gibi elimdeki diğer tohumları da ekmek istiyorum. Bu defa senin karışımı deneyeyim.

Eski 06-03-2009, 17:28   #376
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Sevgili johnny guitar tebrikler. Ben 19 Ocak'ta ektiğim 60 kadar tohumdan hala daha 8 tanesini ancak çimlendirebildim.

Bu yeni partide ne tür bir karışım kullandığını söyleyebilir misin? Mart'ın on beşi gibi elimdeki diğer tohumları da ekmek istiyorum. Bu defa senin karışımı deneyeyim.
Sayın malbman çimlendirmede en önemlisi tohum kalitesidir.Tohumların çimlenebilirlik yüzdesine göre sizinde başarınız aynı orantıda oluyor.Aşağıdaki linkte çimlendirme notlarım yazılı.Üst sayfalarda vardı gözünüzden kaçmış galiba.En son çimlendirme başarım %80 civarlarında çünkü tohum adedini bilmiyorum hediye gelmişti.Birde 5 adet tohumları çimlendirmek yerine en az 10 ar ve 20 şer adet ekmek gerekiyor.Dha sonraki dönemleride göz önüne alırsak bayağı bir fire veriri.Ben ilk başladığım çimlendirmede %20 ile başlamıştım.10 kadar değişik çimlendirme metodu ile başarımı artırdım.Çevirim yapılmış notlarıda pek kaale almadım.Şimdi ise çimlendirme sonrası araştırmalarım devam ediyor.Yardımcı olabildiysem ne mutlu
Saygılarımla.

http://rapidshare.com/files/20721972...TLARI.htm.html

Düzenleyen johnny guitar : 09-03-2009 saat 18:17 Neden: lik düzeltildi
Eski 07-03-2009, 23:18   #377
Yeni Üye

mkrz38's Avatar

Giriş Tarihi: 20-09-2007
gerçekten bu heberleri almak mutluluk veriyor, bende kendi litopslarımı inceliyorum inanın akşamdan sabaha değişikliği görebiliyorum. sizi tebrik ederim.

10-15 gün sonra da taşlardan çıkarıp kumlu karışıma alıp sulamaya başlayacağım, çünkü hiç su vermediğim halde ortadan çatlayıp yenileri içinden geldi ve 1.5 cm boy attılar sanırım bundan sonra suya ihtiyaçları olacak.

mkrz38 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-03-2009, 19:51   #378
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Giriş Tarihi: 08-12-2007
Sevgili lithops sevenler,bugün yaklaşık 25-30 adet farklı cinslerden lithops siparişi vedim,daha önce hiç yetiştirmedim daha ilk deneyimim olacak,nasıl toprak kullanacağım,burda okuduğum kadarıyla dere kumlu,çakıllı toprak deniliyor ,onları nerelerden temin edebilirim?Elimde bulunan torf perlit karışımlı toprak kullansam sonuç alırmıyım?Kısacası sağlıklı çimlendirme için ne yapalıyım?
(Bu arada evim güneş görmüyor,bol ışık alıyor yetişmesinde sorun olabilir mi?)
Teşekkürler,Sevgiler..

Crocus Şen Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 09:12   #379
Ağaç Dostu

İlkin's Avatar

Giriş Tarihi: 09-07-2007
Galeri: 51
Praktikerde ya da akvaryumcularda minik boyasız taşlar oluyor, buna torf, toprak karıştırırsanız bence yeter. Tabii kum bulabilirseniz ondan da ekleyin. Sulamayı fazla kaçırmayasınız diye bu kadar geçirgen toprak hazırlatılıyor. Uyar Abi sadece taşların içine bile lithops ekiyordu. Çürüme sorunu en aza indirgenir diyordu. Ben şuanda toprak, torf ve o minik taşların olduğu bir karışımda bakıyorum lithopslarıma. Lithopslar geldikten sonra 1 hafta 10 gün kadar çok ışık almayan bir yerde tutun bence, kapalı kutuda gelecekleri için ışığa alıştırırsınız onları. Daha sonra bol ışık alan bir yere koyabilirsiniz.

Bu arada sayın mkrz38 hani bu işte uzaman değilim ama yeni yavruları bence yerlerinden çok fazla kıpraştırmayın derim. Biraz daha kalsınlar bence yerlerinde... Şöyle 2 yaşına gelene kadar.

İlkin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 17:59   #380
Ağaç Dostu

egome's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Lithops tohumlarından sipariş verdim. Önümde uzun bir yol olmasına karşı lithopsların çiçeklenme sürelerini hakkında pek bilgi bulamadım. Yani açan bir çiçek kaç gün çiçekli kalıyor.

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 18:04   #381
Ağaç Dostu

İklimsiz's Avatar

Giriş Tarihi: 11-03-2007
Galeri: 53
Sayın egome, lithops çiçekleri öğlene doğru açıp, akşam kapanmak suretiyle bir hafta **** 10 gün kadar diri kalabiliyorlar.

İklimsiz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-03-2009, 18:13   #382
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi selenn Mesajı Göster
İlkinciğim bebek Lithopslara maşallah valla çıkmışlar meydana. Emeklerinin neticesi olan bu ufaklıklar ne kadar kıymetli değil mi? Çiçeklerini de görürüz inşallah.

Sevgili Johnny Guitar haftaya cuma günü başlıyor muyuz artık şu hummalı çimlendirme çalışmasına? Hadi arkadaşlar hep birlikte biz de Sevgili İlkin'in bebek Lithopslarını arkadaşsız bırakmayalım
Sayın Selen hanım 20 mart olarak belirliyoruz çimlendirme gününü.Sizin içinde müsait ise 20 mart cuma günü başlıyoruz.
Dip not:Kaloriferli ortamda streç film altında olan lithopslar daha önce(1 ay)ekilenlerden daha çabuk büyüme gösteriyorlar.
Saygılarımla

Eski 11-03-2009, 19:34   #383
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Hediye gelen lithopslar daha çabuk büyüyor galiba.Abileri ve ablalarını geçtiler.
En son 8.günlükken fotosunu yüklemiştim.Şimdi 13.gününde lithopslar.
Bu arada Sayın Cemo hanımefendi açelyelarımın saksılarını ve meteryal değişimlerini yaparken bir kaçtane kök ayrımı yaptım sağlık durumlarına şu anda iyi.Hepsi çiçekteler çiçeklenme bittikten sonra budamasını ve gübrelemesini yaptıktan sonra bir tanesi yeni yuvasını bekliyor olacak.
Saygı ve sevgilerimle.

Eklenen Resimler

Eski 14-03-2009, 13:14   #384
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-09-2008
bnim lithopslarım biraz minkler ....

Eklenen Resimler

sibelim beğendi.
kemut_kemut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2009, 16:55   #385
Ağaç Dostu

egome's Avatar

Giriş Tarihi: 23-01-2007
Tohumdan lithops yetiştiren arkadaşlar, tohum ektikten sonra üzerini örttünüzmü? Tohumlar çok ufak üzerine toprak serpmedim..

egome Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-03-2009, 20:34   #386
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi egome Mesajı Göster
Tohumdan lithops yetiştiren arkadaşlar, tohum ektikten sonra üzerini örttünüzmü? Tohumlar çok ufak üzerine toprak serpmedim..
Sayın egome
644 üncü mesajdaki linki açıp dosyayı indirirseniz tüm notlar yazılı.Orada size yardımcı olabilecek notlar olduğunu zannediyorum.
Saygılar

Eski 15-03-2009, 00:47   #387
Ağaçsever

binnazyagci's Avatar

Giriş Tarihi: 19-12-2007
Merhaba.
Ben mart ayının ilk haftasında lithops ve Pleiospilos almıştım. Pleiospilos in eski etli yaprakları çekildi orta kısım baya büyüdü. Fakat eski sol yaprağının içi dışı bembeyaz pamuk gibi oldu. O kısımda destek olmadığı için bitki sola doğru yattı. Ne yapabilirim acaba?

binnazyagci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-03-2009, 12:17   #388
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Lithops tohumlarım geldi,şimdi dikeceğim ve çok heyecanlıyım,umarım çimlendirme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştiririm...

Eski 15-03-2009, 12:21   #389
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Crocus Şen Mesajı Göster
Lithops tohumlarım geldi,şimdi dikeceğim ve çok heyecanlıyım,umarım çimlendirme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştiririm...
Sayın Crocus Şen ışık ve ısı yeterli ise ekim yapın biz diğer arkadaşlarla mart 20olarak tarih belirledik.O tarihte kocakarı soğukları bitmiş ve güneş ışığı daha uzun süreli olur.Yinede siz bilirsiniz.
Saygılar

Düzenleyen johnny guitar : 15-03-2009 saat 13:40
Eski 15-03-2009, 14:43   #390
Ağaç Dostu

Crocus Şen's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi johnny guitar Mesajı Göster
Sayın Crocus Şen ışık ve ısı yeterli ise ekim yapın biz diğer arkadaşlarla mart 20olarak tarih belirledik.O tarihte kocakarı soğukları bitmiş ve güneş ışığı daha uzun süreli olur.Yinede siz bilirsiniz.
Saygılar

Verdiğiniz tavsiye için çok teşekkür ederim..Ama ben dayanamayarak yarısını ektim Yarısınıda daha sonra düşünüyorum ama sizlerle aynı zamanda başlayabilirim..Umarım başarılı olurum,ilk denemem ve çok korkuyorum

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025