![]() |
|
![]() |
#362 |
Ağaç Dostu
|
Sanırım ben bu boya getiremeyeceğim, benimkiler yeşil tombişler şeklindeydi ama şu an renkleri açık yeşile dönüyor, cılız zayıf duruyor ve ertesi güne patlamış balon gibi pörsümüş bir halde saksıda buluyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#363 |
Ağaç Dostu
|
![]() Sevgili Berduray çok üzüldüm tohumdan çimlendirmeyi becerdim ama malesef benimde yaşatma şansım olmadı. Bu yüzden yaz gelene kadar yeni bir çimlendirme denemesi yapmayacağım. Tohumları kaybedince onların yaşam şansını ellerinden aldığım için çok üzülüyorum. Sanırım ben sulama konusunda hata yaptım. Sn. Cemboadan almış olduğum minikler. Cemboa'nın yönlendirmesi doğtultusunda yetiştirmeye çalışacağım. Dilerim sizinkilerde sağlık bir şekilde büyür. işte benim miniklerim Düzenleyen Mermaid : 22-02-2009 saat 16:34 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#364 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#367 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#368 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili dostum, küçük seranızın yanına basit bir nemlendirici koysanız nasıl olur? Bu linkteki aleti ben kullanıyorum ve çok da iyi geliyor. İstersen bir incele. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#369 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#370 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili uyar11 in yolladığı lithops tohumlarından çıkan 60 kadar filizcikten , maalesef 3 tane kaldı. Ama onlardan da umudu kestim ![]() Mehtap hanım dan aldığım ise, açık balkonda gayet sağlıklı. Sn johnny guitar, açelyalara yer yoksa, bana emanet edebilirsiniz ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#371 |
Ağaç Dostu
|
Acemi lithopscudan çimlendirme notları http://rapidshare.com/files/20721972...TLARI.htm.html Resimdekiler de yeni çimlenenler Bugün ektiğim tohularda yakında çimlenirler herhalde aşama aşama resimlerini yüklerim.Daha ekileceklerde mevcut.Onlarıda arkadaşlarla beraber ekeceğiz. Saygılarımla Düzenleyen johnny guitar : 09-03-2009 saat 18:17 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#372 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#373 |
Ağaç Dostu
|
Geçen sene sevgili uyar11'in yolladığı lithops tohumlarından çıkan bebek lithopslar 2-3 ay sonra 1 yaşına basacak . İyice dış kabukları kurudu yeni yapraklar oluştu. Olması gereken renkler belirginleşti. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#374 |
Ağaç Dostu
|
Minik Lithopslar
Selamlar sitedeki değerli bir hanımefendi ablamızdan hediye gelen lithops mix leri 27.02.2009 tarihinde ektim.4.günde çimlenme başladı ,bende şaşırdım saksının üst kısmında minik 4 ile 5 tane fideler vardı.6.Gün baktığımda 15 ile 20 adet kadardılar bugün itibari ile baktığımda 8. gün 50 ye kadar sayabildim dahada çıkıyorlar.Elimde kalan diğer tohumları haftaya cuma günü ekim yapmak isteyen arkadaşlarla beraber gerçekleştirmeyi düşünüyorum.Bu konuda çimlendirme yapmak isteyen arkadaşlar ne düşünüyorlar. Sayın İlkin hanım lithopslarınız mükemmel görünüyorlar.Darısı bizlerin başına Saygılarımla Düzenleyen johnny guitar : 06-03-2009 saat 16:57 Neden: fotoğraf eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#375 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili johnny guitar tebrikler. Ben 19 Ocak'ta ektiğim 60 kadar tohumdan hala daha 8 tanesini ancak çimlendirebildim. Bu yeni partide ne tür bir karışım kullandığını söyleyebilir misin? Mart'ın on beşi gibi elimdeki diğer tohumları da ekmek istiyorum. Bu defa senin karışımı deneyeyim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#376 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla. http://rapidshare.com/files/20721972...TLARI.htm.html Düzenleyen johnny guitar : 09-03-2009 saat 18:17 Neden: lik düzeltildi |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#377 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
gerçekten bu heberleri almak mutluluk veriyor, bende kendi litopslarımı inceliyorum inanın akşamdan sabaha değişikliği görebiliyorum. sizi tebrik ederim. 10-15 gün sonra da taşlardan çıkarıp kumlu karışıma alıp sulamaya başlayacağım, çünkü hiç su vermediğim halde ortadan çatlayıp yenileri içinden geldi ve 1.5 cm boy attılar sanırım bundan sonra suya ihtiyaçları olacak. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#378 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Sevgili lithops sevenler,bugün yaklaşık 25-30 adet farklı cinslerden lithops siparişi vedim,daha önce hiç yetiştirmedim daha ilk deneyimim olacak,nasıl toprak kullanacağım,burda okuduğum kadarıyla dere kumlu,çakıllı toprak deniliyor ,onları nerelerden temin edebilirim?Elimde bulunan torf perlit karışımlı toprak kullansam sonuç alırmıyım?Kısacası sağlıklı çimlendirme için ne yapalıyım? (Bu arada evim güneş görmüyor,bol ışık alıyor yetişmesinde sorun olabilir mi?) Teşekkürler,Sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#379 |
Ağaç Dostu
|
Praktikerde ya da akvaryumcularda minik boyasız taşlar oluyor, buna torf, toprak karıştırırsanız bence yeter. Tabii kum bulabilirseniz ondan da ekleyin. Sulamayı fazla kaçırmayasınız diye bu kadar geçirgen toprak hazırlatılıyor. Uyar Abi sadece taşların içine bile lithops ekiyordu. Çürüme sorunu en aza indirgenir diyordu. Ben şuanda toprak, torf ve o minik taşların olduğu bir karışımda bakıyorum lithopslarıma. Lithopslar geldikten sonra 1 hafta 10 gün kadar çok ışık almayan bir yerde tutun bence, kapalı kutuda gelecekleri için ışığa alıştırırsınız onları. Daha sonra bol ışık alan bir yere koyabilirsiniz. Bu arada sayın mkrz38 hani bu işte uzaman değilim ama yeni yavruları bence yerlerinden çok fazla kıpraştırmayın derim. Biraz daha kalsınlar bence yerlerinde... Şöyle 2 yaşına gelene kadar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#380 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Lithops tohumlarından sipariş verdim. Önümde uzun bir yol olmasına karşı lithopsların çiçeklenme sürelerini hakkında pek bilgi bulamadım. Yani açan bir çiçek kaç gün çiçekli kalıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#382 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dip not:Kaloriferli ortamda streç film altında olan lithopslar daha önce(1 ay)ekilenlerden daha çabuk büyüme gösteriyorlar. Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#383 |
Ağaç Dostu
|
Hediye gelen lithopslar daha çabuk büyüyor galiba.Abileri ve ablalarını geçtiler. En son 8.günlükken fotosunu yüklemiştim.Şimdi 13.gününde lithopslar. Bu arada Sayın Cemo hanımefendi açelyelarımın saksılarını ve meteryal değişimlerini yaparken bir kaçtane kök ayrımı yaptım sağlık durumlarına şu anda iyi.Hepsi çiçekteler çiçeklenme bittikten sonra budamasını ve gübrelemesini yaptıktan sonra bir tanesi yeni yuvasını bekliyor olacak. Saygı ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#384 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-09-2008
|
bnim lithopslarım biraz minkler .... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#385 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-01-2007
|
Tohumdan lithops yetiştiren arkadaşlar, tohum ektikten sonra üzerini örttünüzmü? Tohumlar çok ufak üzerine toprak serpmedim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#386 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
644 üncü mesajdaki linki açıp dosyayı indirirseniz tüm notlar yazılı.Orada size yardımcı olabilecek notlar olduğunu zannediyorum. Saygılar |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#387 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Merhaba. Ben mart ayının ilk haftasında lithops ve Pleiospilos almıştım. Pleiospilos in eski etli yaprakları çekildi orta kısım baya büyüdü. Fakat eski sol yaprağının içi dışı bembeyaz pamuk gibi oldu. O kısımda destek olmadığı için bitki sola doğru yattı. Ne yapabilirim acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#388 |
Ağaç Dostu
|
Lithops tohumlarım geldi,şimdi dikeceğim ve çok heyecanlıyım,umarım çimlendirme işlemini başarılı bir şekilde gerçekleştiririm... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#389 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılar Düzenleyen johnny guitar : 15-03-2009 saat 13:40 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#390 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Verdiğiniz tavsiye için çok teşekkür ederim..Ama ben dayanamayarak yarısını ektim ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|