![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Değerli Lithops dostları mart ayının 20.gününde tohumları çimlendirme kararı alamıştık.Ben tohumları bugün çimlendirme işlemini başlattım.Havada güneşli idi sanki baharın habercisi gibi. Aylardır yağmur yağıyordu ve ısı seviyesi düşüktü.Hava sanki bizim çimlendirme yapacağımızı haber almış gibiydi. Diğer çimlendirme yapan arkadaşlar notlarını ve düşüncelerini paylaşırlarsa birbirimize yardımcı oluruz diye düşünüyorum.Yarın fotoları çekip yüklerim.Saygı ve sevgilerimle. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Johnny guitar, ortak çimlendirme faaliyetine katılacağımı bildirmeme karşın, tohumlarımı kaybettiğim için katılamadım. Evet yanlış duymadınız; tohum pakedimi kaybettim. Çok üzgünüm. tohumlarımın yok olduğunu bu sabah farkettim ve yeni tohumlar sipariş ettim ama nereden baksanız bir ay falan geçer. Üzgünüm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#393 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Saygılarımla |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar Lithops çimlendirmede sayın malbman harici bir ses çıkmadı.Önemli değil ben çimlendirme işlemini yaptım ve fotolarını yüklüyorum. Sağlıcakla kalınız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Sayın Johnny Guitar,üzerlerine köpük mü koydunuz acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Hayır sayın Crocus Şen üzerine koyduğum akvaryum kumu(quartz) 2 mm kalınlığında.Sebebi ise tohumlar yüzeye yakın olduğundan büyümeye başladığında deforme olmammaları için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-09-2007
|
ilk aldığım günden bu yana litopslarım ![]() ama en alttaki ortada olacaktı beceremedim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#398 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
merhaba
Yeni üye oldum, formu uzun zamandır takip ediyorum.bende bir hobi olarak aizoaceae familyası bitkileriyle ilgileniyorum. forumda lithops dışında diğer türlere sahip olanları hiç göremedim varsa resimlerini paylaşırsanız sevinirim ( conophytum sp, frithia sp, fenesteria sp,faucaria sp, aloinopsis sp, gibbaeum sp... vb.) ayrıca tohumdan lithops yetiştiriciliği hakkında benimde amatör tecrübem var. iki ay önce ektiğim lithopslarımın resimlerini paylaşmak isterdim ama foruma eklenecek fotoğraflarda 70kb sınır var. resimlerimin çoğu 1MB üstünde.o yüzden yükleyemedim yardımcı olursanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
|
http://picasa.google.com/ Bu programı tavsiye ederim, resimlerin boyutunu rahatlıkla küçültebilirsiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
|
teşekkürler sayın ilkin verdiğiniz program işime yaradı.
resimleri beğenirsiniz umarım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
|
resimlerin devamı... dahasıda var beğenirseniz eklerim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaç Dostu
|
çok zamandır bir sürü yabancı siteden bilgi topluyordum karşılığını almak ****** sevindiriyor beni. hele Erzurum şartlarında ocak sonu ektiğim karışık lithops tohumlarından verim almam daha bi güzel. sağlıklı olarak büyüyecekler mi bekleyip göreceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
|
Sayın AizoaceaeFAN, tecrübelerinizi ilk günden başlayarak bizimle paylaşırsanız seviniriz. Örneğin toprak hazırlığı, ekim şekli, ekim sonrası bakım, sulama, gübre, kullandığınız agregat vs gibi konularda bilgi verebilirseniz, biz de kendi bildiklerimizle karşılaştırır/harmanlarız. Böylece geniş bir veri tabanı oluşturabiliriz sanırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#408 |
Ağaç Dostu
|
sağol inceefe burada asıl olan bu işi severek yapmak; özen ve itina göstermek ve tabi bir de tohumların kalitesi, iyi bir torf ve toprak karışımı, pencere önü(bol ışık) ve kalorifer peteği arasında olmaları(malum Erzurum soğuk olduğu için), sabah akşam havalandırılmaları ve de en az günde bir defa sulanmaları olarak özetleyebilirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 | |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 19-12-2007
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
sanırım topraklarında sorun olanlarda bu mantarlar oluyor. uygun ısı ve ışık altında mantar sporları olgunlaşıp bitkiyi bir anda sarıyor.küçük bir başlangıcını görseniz bile mantarlı kısmı bitkiden ayırsanızda pek umut yok gibi. hastalanmadan ilaçlamak lazım ama bitkiler için satılan spreyler lithopsların yapraklarını çürütüyor. daha iyi bir tavsiyesi olan bilgi verirse sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#415 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Arkadaşlar yeni aldığım lithopsları kum+ponza+hindistancevizi torfu karışımına ektim toprak karışımı ektiğimde biraz ıslaktı şimdi kuruyor.Su vermelimiyim acaba vereceksem nekadar vermeliyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#416 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
yakın zamanda son hallerinin de fotoğraflarını yollarım diğer tohum eken arkadaşların şu anda lithopsları ne halde merak ediyorum.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#417 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-12-2007
|
Öncelikle ben bahsedeyim,benim ilk tecrüben olduğu için henüz 2 tanesi dışarı çıktı,onun dışındakilerde bir faaliyet yok,umarım diğerleride çıkar..Tek sıkıntım toprağının ertesi gün kuruması!Bu konuda bir hata yapmak istemiyorum,siz hergün suluyorsunuz sanırım.Resimlerde oldukça ıslak görünüyorlardı.. Fotoğraf makinemde bir sorun olduğu için çekemiyorum ama tamirden sonra en kısa zamanda resimleri göndereceğim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#418 |
Ağaç Dostu
|
20 Mart tarihli ekimde çimlenen tohumları daha önce fotoğraflamıştım. Hafta sonu 4 günlüğüne evden ayrılırken, dönüşümde formlarının biraz bozulmuş olacağına kendimi alıştırmıştım. Gayet sağlıklılar hatta canavar gibiler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#420 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
İklimsiz Sen bu konuda oldukça tecrübe sahibisin.Ne kadar sürede bir ne kadar su veriyorsun?Çakıl koymak gelişimleri için şartmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|