![]() |
|
![]() |
#631 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-12-2009
|
Bu da yandan çekimleri |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#632 |
Ağaç Dostu
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#633 |
Ağaç Dostu
|
Sn. skaraca, tohumdan yetiştirmek bayağı bir zahmetli gördüğüm kadarıyla. Tohum almak da biraz zor sanırım. Aynı cins yanyana açacak da, tozlayacaksınız da vs.vs.. Hazır bitki düşünürseniz, buraya bakmanızı öneririm. Büyük yapımarketlere de genellikle Taner bey veriyor zaten. Sayın Nevsune, Tohumdan yetiştirmenin güçlüğünü biliyorum. Başlık altında bu konuda deneme yapan arkadaşların yazdıklarını da okudum. Hani tohumu ekersiniz, gider gelir bakarsınız, ha çıktı ha çıkacak beklersiniz ve sonunda ilk tohum çimi başını gösterir. Ben o duyguları yaşamak istiyorum. Belki çimlenen tohumlar yaşamayacak, üzülsemde o anları yaşamayı düşünüyorum. Taner beyin sitesini ise ziyaret ettim. Ayrıca Taner beyin serasını gezen arkadaşların ekledikleri fotoğraflarıda gördüm. Aslında bu yaz Taner beyin serasına 500 metre kadar yaklaşmışım ama o tarihte siteye üye olmadığım için Taner beyin ismini de bilmiyordum. Belki bu yaz sonu yine Antalya yapma durumum olursa serayı ziyaret ederim. 18-19 Ocak'ta Antalya'da olacağım ama mesleki seminer için gideceğimden zamanım olmaz sanırım. Teşekkürlerimle... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#634 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Sayın Lithopsella, lithopslarınızı başarılı bir şekilde büyütmenizi dilerim.Yanlış anlamazsanız kişisel tecrübelerimle sabit naçizane bir tavsiyem olacak; bu bitkiler güneye bakan pencere kenarı, kapalı balkonların en aydınlık kısmında ya da hava ve iklim koşulları uygunsa dış ortamda daha sağlıklı büyürler. Son ihtimal Türkiye şartları için gerçekten kısıtlı (eğer akdeniz veya egede seranız yoksa tabi). Bitkileriniz tahminen 2 ay içinde bulundukları ortamdaki ışığın yönüne göre hem eğilecek hemde boyları sağlıksız bir şekilde uzayacaktır. Dolayısıyla görünüşlerindeki form bozukluğu yaprak değişme dönemine giren bitkilerinizin ne yazık ki ölmesine sebep olacaktır. Bu bitkiler kenarda köşede inanın büyümüyorlar. Ne kadar dekoratif görünseler de ışığı çok seviyorlar. Bu arada pencere kenarına koysanız bile 3-4 günde bir kendi etrafında 180 derece döndürürmelisiniz ki herhengi bir tarafa doğru eğilmesin. Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#639 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Sevilay hanım bitkilerinizi güle güle büyütmenizi dilerim. Gerçekten çok hoş türler var. Aloinopsis ve titanopsisleriniz çok sağlıklı ve çiçekleri de tam formunda sizi tebrik ederim. Yalnız lithopslarınız için biraz endişeliyim çünkü ışık gelen pencereye uzaklar dolayısıyla hem uzamışlar hem de ışığa doğru eğilmişler. Size tavsiyem bir an önce ışık olan pencere önü veya balkonun en önüne almanız yoksa yaprak değişimi sırasında büyük kayıplar yaşayabilirsiniz. Bu durumlarında bile kaybedecekleriniz var gibi gözüküyor ama inşallah olmaz. Elimdeki yabancı kaynaklardan ve de kendi tecrübelerimden bunu iletmek istedim. Saygılar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#640 |
Ağaç Dostu
|
Lithopslar aslında yeteri kadar ışık alıyorlar. ![]() Böyle olmalarının nedeni, tamamen başka bir macera. ![]() Geçen sene, Eylül ayı gibi, çiçeklenmeden sonra sulamayı kesmiştim. Onlar da, yavaş yavaş benim deyimimle doğurmaya başladılar. Ve Mayıs başında, "hadi artık sulama zamanı başladı" diye spreylemeye ve arada sulamaya başladım. Ne büyük hata yaptığımı sonradan fark ettim. ![]() Bu durumdan azıcık daha ilerideydi doğurma halleri ve ben sprey yapmaya başlamıştım. Zamanla alttan yumuşayıp ölmeye başladılar. Sağ kalanlar ise dış kabuktan çıkmak için uzadıkça uzadılar. Hatam, bana göre şöyleydi; Dış yaprak tam kurumadan, içteki yavru, dış yaprağın suyunu tam kullanıp, onu kurutamadan sprey ve sulama yapmıştım. İçteki yavru su ihtiyacını benim spreylerden sağladığı için, dıştaki yaprak da kurumayınca, sprey yaptığımda, ikisinin arasından içe sızan su zamanla mantar yaptı. Bunu fark ettiğimde, hepsini doğurttum resmen. Ya batacağız, ya çıkacağız diyerek, gözümü kararttım ve tüm dış yaprakları içteki yavrudan ayırdım. Köke kadar sıyırıp kestim. İçte kalıp, o dış yapraktan kurtulmak için uzadıkça uzayanlar da şimdi bu halde. ![]() Tabii bir de kırmızı örümcekle mücadele ettiler. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#642 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-12-2008
|
Selamlar Geçen yıl mart ayında lithops tohumlarını çimlendirmeye başlamıştık.Bize katılan bir kaç arkadaş vardı ama kimse yaptıklarından hiç bahsetmediler.Şubat ve mart ayında ekilen tohumlar çok yavaş bir şekilde gelişmelerine devam ediyorlar.Hatta ilk kabuk değişimine başladılar bile.Diğer arkadaşlar ne durumdalar. Saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#643 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba
Elimdeki çok özel birkaç lithopsun bugünkü halleri.. Lithops Fulviceps C220 Lithops Verruculosa C198 Lithops Lesliei ssp. lesliei v. venteri (syn. maraisii) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#644 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#645 |
Ağaç Dostu
|
Devam... Lithops coleorum C196 Lithops lesliei ve türü belli olmayan lithopsum! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#646 |
Ağaç Dostu
|
1 yıllık tohumlarım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#647 |
Ağaç Dostu
|
Geçtiğimiz mart ayından itibaren birkaç hafta arayla ektiğim Lithops (onlarca farklı tür), conophytum (40 tür) ve diğer mesembler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#648 |
Ağaç Dostu
|
Devamı... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#649 |
Ağaç Dostu
|
Devam ediyor... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#650 |
Ağaç Dostu
|
Diğerleri.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#651 |
Ağaç Dostu
|
Devamı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#652 |
Ağaç Dostu
|
Ve son... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#653 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bu kadar bir kaktüsü bir arada görmemiştim, emeklerinize sağlik. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#655 |
Ağaç Dostu
|
Sayın sevim4 ilginize teşekkürler ama bunlar kaktüs değil tamamen farklı bir bitki familyası olan Mesembryanthemaceae (Aizoaceae) bitkileri ve tohumları. Kısacası Mesembs denilen bitkiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#656 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Aklımda bunu yapmak var ama biraz zaman alacak gibi hem masraflı hem zahmetli.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#657 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selam. Bu başlık haftalardır sessiz, kimse fotoğraflamıyor artık lithopslarını. Biraz canlandımak istedim.. Tabiri caizse dormancy dönemini yaşayan lithopslarım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#658 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç lithopsumun yakın çekimi.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#659 |
Ağaç Dostu
|
Bunlar da 2 ay önce resimlediğim fidelerimin bu günkü halleri... Lithops mix tohumları... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#660 |
Ağaç Dostu
|
Fenestraria, pleiospilos, avonia ve titanopsis türleri ( yaklaşık 8-9 aylıklar). |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|