![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2009
|
Gayet başarılı bir şekilde yetiştirirsiniz inşallah.. Çabuk büyüsün diye aman suya çok dikkat edin gerisi kendiliğinden büyür.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#572 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Taner beyin serasına giderseniz bu bitkileri ve toprağı rahatlıkla temin edebilirsiniz.. Toprak olarak ithal torf ve lava taşı karışımı var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 12-06-2009
|
verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim. odanızı hatırladım. merakla bakmıştım. zamanla bakımına alışırım diye düşünüyorum. gelen lithopslarım sağlıklı görünüyordu. diğer kaktüslerim balkonda fakat onları çıkartmayacağım. havalar soğuyor ama balkonum da 5 ya da 6 saat güneş alıyor. sizce ne yapmalıyım. malum zonguldak nemli bir havaya sahip. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#574 |
Ağaç Dostu
|
selam
Balkon kapalı ise sorun yok ama açık ise nemli havanın ayazı çok keskin olur bu duruma kaktüsler uyum sağlar mı bilemem. Ben koymaya cesaret edemezdim açıkçası.. Kışın soğukta olmaları iyi ama eksi sıcaklık onlara faydadan çok zarar getirir.. Saygılar.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Ağaçsever
|
balkonlarımın hepsi açık. lithopslarımı cam önüne koyarım odanın içine. *** sağlıklı bir biçimde büyürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#577 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar
Bunlar da işyerimdeki çiçek açan lithopslarımdan bazıları.. L. dorothea,L.hookeri. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#578 |
Ağaç Dostu
|
Almanya Grugapark'ta yılda 2 kere yapılan kaktüs fuarını malesef kaçırdım fakat eşim benim yerime fuara gitti ve birkaç kare fotoğraf çekip bana maille yollamıştı. Bu kareyi görünce bu fuarı kaçırmanın üzüntüsünü bir kez daha yaşadım. Şunların güzelliğine bakar mısınız; ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#579 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
İnternetten
Sanki abajur gibiler.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 |
Ağaç Dostu
|
AizoaceaeFAN yine yapmışsınız yapacağınızı ![]() Geçen yıl Ekim ayının 24'ünde benim ilk göz ağrım tomurcuğunu çıkartmıştı, bu yıl biraz erken davrandı. Kışın ikiz yavrulayan bu lithopsumun ikizlerinden biri diğerine nazaran daha iyi gelişti, diğerinde çiçek belirtisi yok. O da açabilecek mi meraktayım. ![]() Bu lithopsu da bu bahar almıştım. Boyutuna bakınca bu yıl çiçek verecek umudundaydım ama şimdilik görünen birşey yok. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler. Emek, bakım ve sabır birleşince bu güzellikler ortaya çıkıyor. Daha birçoğu tomurcukta açsınlar hepsinin resmini ekleyeceğim. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Ağaçsever
|
merhaba arkadaşlar. ben de 1 hafta önce kağan adlı üyemizden aldığım lithopslarımı sizlerle paylaşmak istiyorum. 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() 5 ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#583 |
Ağaçsever
|
6 ![]() 7 ![]() 6. resimdeki lithopsumda bozulma mı var? sanki üzerinde catlağa benzer bir ley var. bozuluyor mu? ne yapmalıyım. kaybetmek istemiyorum.su mu vermem gerekiyor? 7. resimdeki lithopsumda bir gelişme gözlemliyorum. yenileniyor mu acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#584 |
Ağaç Dostu
|
Sayın duygumit, lithopslarınız gayet iyi durumda. Üzerinde kesik oluşsa da her bitkide olduğu gibi kendi üzerinde açılan bir kesiyi düzeltebilirler. O kesilen yer zaten onarılmış. Korkulacak birşey yok sadece görsel olarak rahatsız edebilir o kadar. Ayrıca bunun adı lithops meyeri ve suyu en az seven lithopslardan biri. Suyunu az verin. Zaten bitki bu aylarda yumuşayıp yeni yaprak verme dönemine girmek üzere. 7.resimde ise lithopsun çiçek tomurcuğu gözükmekte yani bir gelişme değil. Sanırım bir hafta veya 10 gün içinde çiçeğini açacaktır. Güle güle büyütün. Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaçsever
|
teşekkür ederim. ama lithops meyerimde yumuşama da var. yeni yaprak verecek gibi de görünmüyor. endişeleniyorum.umarım birşey olmaz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaçsever
|
arkadaşlar sanırım lithops meyerim ölecek. sulamam mı gerekiyor. diperlerini sulamıyorum onlarda hiç bir sorun yok. neden böyle olmuş olabilir. yardımcı olur musunuz? ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Zannedersem siz bitkinin sürekli gergin durmasını istiyorsunuz ama bitkilerin doğası gereği bu halleri çok normal. Verdiğim bilgilerle içiniz rahat etmediyse forumdaki diğer arkadaşların da yorumlarını değerlendirebilirsiniz. Saygılar.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#588 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim. ilk defa lithopslarım oldu. bu endişem tabi ki onlardan 1 tanesini bile kaybetmemek için. bütün bilgileri itina ile okudum. fakat ölecek gibi geldi.teşekkür ederim. bu akşam çok az su vereceğim. tekrar teşekkürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaçsever
|
çok teşekkür ederim bilgin için. lithopslarıma öğlen güneşi vuruyor. güneşle birlikte mi vereyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Hava güneşsiz iken sulamayın derim.. Suyunu çok az verin zaten yazdan çıktık su istekleri bu bitkilerin nisana kadar yok..Kasım ayının ortalarından itibaren suyu kesin olarak vermeyin. Yoksa onları kaybedersiniz, tek sefer su verseniz bile büyük ihtimalle kaybedebilirsiniz. Şu an 300 e yakın lithopsum var ve gayet sağlıklılar ,10-15 tanesini su yüzünden kaybettim. Bu sebeple su işini bence unutun derim tecrübelerimden.. Saygılar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
|
Herkese selamlar, Uzun süredir siteye girememiştim. Şimdi fırsat buldum ve ilgilendiğim konulara daldım. Benim için en önemli bölüm olan lithops'larda da bir şeyler yazmak istedim. Lithops'larımı batı cephesine bakan penceremin önünde bakıyorum. Haziran sonu gibi lithops'larım buruşmaya başladı. Bunu engellemek için cama beyaz bir kağıt yapıştırdım. Bu kağıt lithops'larıma gölge sağladı. Sadece öğle 2 - 3 arası güneş gördüler bu sayede. Geri kalan güneşin batışına kadar sıcak ama gölgedelerdi. Bu durum onların buruşmalarını engelledi. Ama gölgede kalan lithops'ların boy atması gibi bir duruma da neden olmadı. Dengeli bir ortam sağladı onlara yani ![]() Su vermemden ötürü yeni yapraklarını veren 2 lithops'umun hala eski yaprakları canlı. Ama bu ters bir duruma neden olmuyor. Zaten amacım onları İstanbul'un koşullarına alıştırmak. Kasım ortasına doğru suyu tamamen keseceğim. İlkbaharda hepsinin aynı hızda ve gelişme seviyesinde olacağına inanıyorum (4 tanesini farklı, 5 tanesini farklı ve 2 tandesini farklı zamanda almıştım. Aralarında gelişme bakımından seviye farkı vardı). Taner Bey'in serasından aldığım iki lithops'umda çiçek gelişimi gözlemliyorum. Umarım seneye hepsi çiçek verir. O iki lithops'un çiçeklerini kendime değil Taner Bey'e bağlıyorum çünkü ![]() Ayrıca merak ettiğim diğer bir konu saksı değişimini ne zaman yapmam gerektiği. Çünkü aldığım 2 lithops'um gerçekten büyük ve onları bir büyük boy saksıya almak istiyorum. Kullandığınız toprak ve diğer melzemeleri de yazarsanız sevinirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bakın burada böyle bir bilgi var. Ayrıca bu konunun ilk mesajındaki çevirisi yapılmış linke tıklarsanız da yeteri kadar bilgi edinebilirsiniz. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 08-01-2008
|
Bunlar da benden..
Kagan Bey'den aldığım lithopslar yavaştan çiçeklerini gösterdiler. Takip ediyorsa teşekkür edeyim kendisine. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#597 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 20-05-2009
|
bu lithops lar çok asil ve güzel çiçekler fakat çok pahalılar. Geçen hafta eminönünde sordum, almak niyetindeydim,misket kadar şeyden 15 tl istediler. açıkcası alamadım.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar. Benim çiçeklerim hala oluşum aşamasındalar. Tomurcuğu görmemden bu yana 2 hafta geçti. Her gün "Bu gün açacak sanırım" diye uyanır uyanmaz onlara bakıyorum ![]() Sayın eminetirsi; Ben 2 hafta kadar önce Eminönü'ne gitmiştim. Orada lithops satan tek Tamer Bey var diye biliyorum. Gittiğimde de elinde lithops yoktu. Hatta yaklaşık 2 aydır elinde lithops yoktu. Sanırım yeni gelmiş olmalı. Ama fiyatlar genelde o civarlarda oluyor malesef ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
Lithops lesliei ve Lithops salicola larım... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar herkese, İşyerimde Mesemb. koleksiyonumun son hallerini paylaşmak istedim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|