Konu: Lithops
View Single Post
Eski 13-10-2009, 18:47   #592
Carlos_Cortes
Ağaç Dostu

Carlos_Cortes's Avatar

Giriş Tarihi: 29-04-2008
Herkese selamlar,

Uzun süredir siteye girememiştim. Şimdi fırsat buldum ve ilgilendiğim konulara daldım. Benim için en önemli bölüm olan lithops'larda da bir şeyler yazmak istedim.

Lithops'larımı batı cephesine bakan penceremin önünde bakıyorum. Haziran sonu gibi lithops'larım buruşmaya başladı. Bunu engellemek için cama beyaz bir kağıt yapıştırdım. Bu kağıt lithops'larıma gölge sağladı. Sadece öğle 2 - 3 arası güneş gördüler bu sayede. Geri kalan güneşin batışına kadar sıcak ama gölgedelerdi. Bu durum onların buruşmalarını engelledi. Ama gölgede kalan lithops'ların boy atması gibi bir duruma da neden olmadı. Dengeli bir ortam sağladı onlara yani 10 günde bir su verdim ve 5 günde bir fıs-fıs yaptım. Eylül ortasında da kağıdı çıkarttım. Şimdi gelişmelerini takip ediyorum.

Su vermemden ötürü yeni yapraklarını veren 2 lithops'umun hala eski yaprakları canlı. Ama bu ters bir duruma neden olmuyor. Zaten amacım onları İstanbul'un koşullarına alıştırmak. Kasım ortasına doğru suyu tamamen keseceğim. İlkbaharda hepsinin aynı hızda ve gelişme seviyesinde olacağına inanıyorum (4 tanesini farklı, 5 tanesini farklı ve 2 tandesini farklı zamanda almıştım. Aralarında gelişme bakımından seviye farkı vardı).

Taner Bey'in serasından aldığım iki lithops'umda çiçek gelişimi gözlemliyorum. Umarım seneye hepsi çiçek verir. O iki lithops'un çiçeklerini kendime değil Taner Bey'e bağlıyorum çünkü

Ayrıca merak ettiğim diğer bir konu saksı değişimini ne zaman yapmam gerektiği. Çünkü aldığım 2 lithops'um gerçekten büyük ve onları bir büyük boy saksıya almak istiyorum. Kullandığınız toprak ve diğer melzemeleri de yazarsanız sevinirim.

Carlos_Cortes Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön