agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni833Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 26-03-2014, 08:19   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-06-2010
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi yamadorian Mesajı Göster
Selamlar, kaktüs & sukulent koleksiyonumda yerleri ayrı olan lithopslarımdan bazıları,

Eklenti 347106

Eklenti 347107

Eklenti 347108

Bu bir düzenleme çalışmam
Eklenti 347109

Bunlar üretme denemelerim.Tohumları,kendi lithopslarımdan elde ettim.
Eklenti 347110
Merhaba, bu hafta aldığım lithopslardan tohum elde edip çoğaltmak istiyorum. Bitikiyi çiçeklenmeye teşvik etmek için ne yapabilirim?

p.m.nihan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-09-2011, 19:53   #2
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Giriş Tarihi: 16-04-2007
Galeri: 2
Teşekkür ederim Sayın AizoaceaeFAN (Adınızı kopyala-yapıştır yaptım, biraz karışık geldi de Ama araştırdım, ne anlama geldiğini buldum ) Lithopsun adını hemen kaydediyorum. Neden bilmem bu canlıları aldıktan hemen sonra o daracık saksılardan kurtarma isteğime engel olamıyorum. Büyük bir hata biliyorum. Zaten bu garibanda da hiç hareket olmayınca anladım bir aksilik olduğunu. Yeter ki ölmesin, çiçeğini seneye görsem de olur.

Müsade ederseniz bir şey sorayım, kaktüs ve ya lithopslar direkt güneş ışığı mı görmeliler. Benim tüm bitkilerim dışarıda değil camın iç tarafındalar. Yaklaşık 6-7 saat güneş görüyorlar ama cam arkasından. Güneş aynı etkiyi vermez değil mi? Gündüz dışarı çıkarıp gece içeri mi alsam acaba ? (Elimi verdim kolumu alamıyorum gibi olmasın ama, bilgisi olan kişilerden yardım almayı da seviyorum )
Saygılar.

gülenmelek Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-09-2011, 17:13   #3
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Giriş Tarihi: 23-03-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gülenmelek Mesajı Göster
Teşekkür ederim Sayın AizoaceaeFAN (Adınızı kopyala-yapıştır yaptım, biraz karışık geldi de Ama araştırdım, ne anlama geldiğini buldum ) Lithopsun adını hemen kaydediyorum. Neden bilmem bu canlıları aldıktan hemen sonra o daracık saksılardan kurtarma isteğime engel olamıyorum. Büyük bir hata biliyorum. Zaten bu garibanda da hiç hareket olmayınca anladım bir aksilik olduğunu. Yeter ki ölmesin, çiçeğini seneye görsem de olur.

Müsade ederseniz bir şey sorayım, kaktüs ve ya lithopslar direkt güneş ışığı mı görmeliler. Benim tüm bitkilerim dışarıda değil camın iç tarafındalar. Yaklaşık 6-7 saat güneş görüyorlar ama cam arkasından. Güneş aynı etkiyi vermez değil mi? Gündüz dışarı çıkarıp gece içeri mi alsam acaba ? (Elimi verdim kolumu alamıyorum gibi olmasın ama, bilgisi olan kişilerden yardım almayı da seviyorum )
Saygılar.
Öğle güneşi hariç direkt güneş ışığı daha iyidir. Camın içi dışı farketmez yeterki camın içinde kaldıkları zaman da havalandırması iyi olsun. Dışarı çıkarıp içeri almanız sizi bıktırmayacaksa böylesi daha güzel ama bu sefer de dışardan kaynaklı çok küçük böcekler ve unlu bitler bitkinize rüzgarla taşınabilir. Bir zaman sonra bitkinizi böcekler sarmış olarak görebilirsiniz.

AizoaceaeFAN Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-09-2011, 18:06   #4
ezo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2007
Tohumdan ürettiğim şu anda 4,5 aylık olan lithopslarımın bazılarının rengi tamamen beyaz oldu sabah hiç bir şey yoktu akşam eve geldiğimde 12 tane yavru lithopsdan 5 tanesinin rengi bembeyaz olmuştu. Genel görünüş olarak (bu renk değişiminden başka) gayet sağlıklı görünüyorlar. Maalesef resim ekliyemiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum...

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2011, 09:52   #5
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Lithops pseudotruncatella'da bir hareketlenme var ama o kadar ağır oluyor ki, yani sabır taşı çatlayacak neredeyse Dıştaki iki minicik herhalde yaprak demem lazım, bilmiyorum, açıldı. Altından ne geleceğini sabırla bekliyorum.

Eklenen Resimler

Eski 25-10-2011, 13:22   #6
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 16-07-2011
Sayın Gülenmelek, Lithops'unuzun sizi bu kadar bekletiyor olması üzücü. Uzman arkadaşlar daha iyi yanıtlarlar ancak yeteri kadar güneş alamıyor sanırım. Bendeki Lithopslar, çiçek tomucuğu görüldüğünden itibaren açması bir hafta sürmüyor. Birde güneş alan bir yere yerleştirin bitkinizi derim ben.

zafer1326 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-10-2011, 15:14   #7
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Geldiğinden itibaren güney cephe oluyor galiba, sabah güneşin doğuşundan öğleden sonra 2'ye kadar alıyor güneşi. Yukarıda da yazmıştım, alır almaz saksısını değiştirdim, belki anca toparlayacak

Eski 17-11-2011, 08:44   #8
Ağaç Dostu

aburcuburs's Avatar

Giriş Tarihi: 13-09-2011
Bir süredir beğendiğim fakat yetiştirme konusunda tedirgin olduğum lithopsu geçen pazar günü yapımarkette görünce hemen aldım. İlk işim bu konuda paylaşım yapan sizlerin yazılarınızı okumak oldu )

Aldığım notlar neticesinde hemen sırsız tabak bir de eşim için mini toprak saksı aldım ) akvaryumcudan da dere kumu aldım )

Biraz torfu, derekumu ve ince taneli akvaryum kumlarıyla karıştırıp bana ait olan 4 tane lithopsu; topraktan saksı altlığı olarak satılan ama benim elimde lithopslarımın yuvası olan saksıma yerleştirdim. Eşimin 1 adet lithopsunu da mini saksısına koydum. ve Kasım ayında olduğumuzdan dolayı hiç sulamadım.

Şimdi İMDATTT!! lithopslarım doğuya bakan camın önünde kalorifer peteğinin üzerinde duruyordu. Bu sabah bir baktım dipten renkleri açık yeşil olmuş ve yumuşamaya başlamış.
acilen yardımlarınızı bekliyorum ne yapayım (

aburcuburs Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-12-2011, 22:27   #9
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Kasım ayında açan bir kaç lithops resmi.Kendi yetiştirdiklerim seneye açaçak galiba

Eklenen Resimler

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2011, 15:28   #10
ezo
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 24-09-2007
Sayın johnny guitar kendi yetiştirdiğiniz lithopslar kaç yaşında ve onlarında resimlerini görebilseydik ne güzel olurdu.

ezo Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-12-2011, 21:17   #11
Ağaç Dostu

johnny guitar's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ezo Mesajı Göster
Sayın johnny guitar kendi yetiştirdiğiniz lithopslar kaç yaşında ve onlarında resimlerini görebilseydik ne güzel olurdu.
Sayın ezo ocak 2009 da ekmiştim .Baş sayfalarda ilk resimleri mevcut.İş yerinden yarın fotolarını çekip yüklerim.Saygılarımla

johnny guitar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-12-2011, 12:49   #12
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Şu tohumları çimlendirebildiğim gibi bir de yaşatabilsem
Bunlar titanopsis galiba. Aynı anda çimlenip büyümüyorlar ki. Biri önce biri sonra.
Şimdi su vermiyoruz lithopslara ama bunlar çok küçücük. Dayanabilirler mi ki?
Ben her gün üstleri açık olduğu için toprak çok çabuk kuruyor diye her birinin dibine 4-5 damla su veriyorum. Sakıncası olur mu?
Bu sorularımla aslında yardıma ihtiyacım var diyorum İnşallah okuyan olur mesajımı

Eklenen Resimler

Eski 26-12-2011, 19:48   #13
Ağaç Dostu

meh12's Avatar

Giriş Tarihi: 12-09-2007
Galeri: 9
Alıntı:
Bunlar titanopsis galiba. Aynı anda çimlenip büyümüyorlar ki. Biri önce biri sonra.
Ben her gün üstleri açık olduğu için toprak çok çabuk kuruyor diye her birinin dibine 4-5 damla su veriyorum. Sakıncası olur mu?
Bu sorularımla aslında yardıma ihtiyacım var diyorum İnşallah okuyan olur mesajımı
Çimlendirmek ayrı bir zevk benimkilerden 4-5 tane çıktı ama onları da kaybettim.Suyu fazla verdim galiba susuzluğu dayanıyor da çok suya dayanamıyor galiba

meh12 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-01-2012, 00:25   #14
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Alıntı:
Sayın gülenmelek, titanopsis bu çıkan yavrular. Mümkünse üzeri kapalı kalsa daha iyi olur çünkü daha çok küçük olanlar var. onlar normal kuru havada çabuk kuruyup giderler.
Tohumdan mesemb ve diğer sukulentleri yetiştirmek oldukça sabır ve emek işi. Suyu o kadar iyi ayarlamalısınız ki ne onları çok sulayıp öldürün ne de susuzluktan kurutun. Size tavsiyem çok küçük delikler açtığınız kapalı bir şeffaf kap içinde bir ay daha kalmaları. Bu arada da azar azar spreylemelisiniz.

Eski 26-12-2011, 21:32   #15
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Bazen kuruyor toğrağı, azıcık sula diyorum, sonra sabret diyorum kendi kendime. Sanki ölüvereceklermiş gibi geliyor bize ama suyu gerçekten ayarlamamız lazım, nasıl olacaksa işte. Şimdilik iyi gidiyorlar, 2 tanesi çok minikti onlar gidici galiba. Azıcık sabır lazım bunlara

Eski 01-01-2012, 12:24   #16
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Cevabınız için çok teşekkür ediyorum Sayın AizoaceaeFAN
Aslında bu saksı ortasına büyükçe bir delik açılmış şeffaf bir poşette idi. Ama bir tanesi küflenince üzerlerini açmam gerektiğini düşünmüştüm. Şimdi öneriniz üzerine büyükçe bir pet şişenin etrafına minik delikler açarak saksının üzerine kapatayım. Gidici dediğim 2 tanesini zaten kaybettim ama bunlar duraklama dönemine girdiler gibime gelse de şimdilik iyi durumdalar.

Eski 06-04-2012, 22:40   #17
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Bunları neredeyse tutup ortalarından ben ayıracağım, yoksa onlar halinden memnun galiba.

Eklenen Resimler

Eski 17-04-2012, 15:10   #18
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 23-01-2012
Merhaba gülenmelek,

Tanışmışlığımızı baz alarak "Sayın" diye hitap etmedim, sakıncası yoktur umarım?

Adının lithops olduğunu öğrendiğim çiçeğimi yapı markette görüp almıştım geçtiğimiz Ekim ayında. Görevli bayan üç ay hiç su vermememi, sonrasında ise ayda bir kez sulamamı tembihlediği için aynen uyguladım söylediklerini ama aldığım gibi duruyor, hiç bir gelişme göstermedi. Doğru bir uygulamamıdır yaptığım? Normal bir durum mu bu?

İki yaprak açılacak ve ortasından bir öbek daha çıkacak demişti ama benim çiçeğim aynısı gibi duruyor.

Öğlen güneşi alan aydınlık bir ortamda tutuyorum, herhangi bir besin maddesi veya gübreyle desteklemem gerekli mi, bir bilginiz var mı?

Ve bir şey daha var fikrinizi almak istediğim, saksısı dekoratif dursun diye minik çakıl taşlarıyla süslemiştim toprağını sakıncası olmaz değil mi? Nacizane fikrinizi almak istedim. Sevgiler.. saygılar..

Sudenur Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-04-2012, 20:35   #19
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Sevgili sudenurnur kesinlikle sakıncası yok, aksine sevinirim
Bu konuda inan ben de acemiyim. Ama şunu söyleyebilirim ki; ölmeyip hala yaşadığına göre bazı şeyler için zamanı var demek ki. Bu türlerde sulamanın çok önemli olduğunu ve oldukça cimri davranılması gerektiğini de biliyorum.
Fotoğraf ekleme şansın varsa daha iyi bilen üyelerimiz mutlaka cevap verecektir.
Lithops konusunda, bu işin artık profeserü olmuş diyebileceğimiz Sayın AizoaceaeFAN var.
Boş zamanlarda, paylaştıklarını inceleme fırsatı bulursan eğer, kazançlı çıkacağını düşünüyorum
Sevgiler.

Eski 05-05-2012, 07:21   #20
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Sarı çiçeğini görüyorum ama içinde Bu nasıl olacak, yani nasıl açacak anlayamadım.
Bir de dış kabuklar hala taze gibiler, kuruma, ayrılma pek yok. Ben onlara 1 kere su verdim, artık düzenli sulamaya geçsem mi, yoksa yavruların çıkmasını mı beklemeliyim? (ki bu uzun sürecek zannedersem, bu arada susuz mu kalsınlar?)

Eklenen Resimler

Eski 07-05-2012, 11:01   #21
Ağaç Dostu

AizoaceaeFAN's Avatar

Alıntı:
Sarı çiçeğini görüyorum ama içinde Bu nasıl olacak, yani nasıl açacak anlayamadım.
Bir de dış kabuklar hala taze gibiler, kuruma, ayrılma pek yok. Ben onlara 1 kere su verdim, artık düzenli sulamaya geçsem mi, yoksa yavruların çıkmasını mı beklemeliyim? (ki bu uzun sürecek zannedersem, bu arada susuz mu kalsınlar?)
Sayın gülenmelek, lithopasların çiçek açma mevsimi eyül-kasım arasıdır. Malesef o çiçek açmayacak. Geçen yılın olgunlaşmamaış bir çiçeği. Muhtemelen çok az güneş görmüş ya da gübresiz ve susuz kalmış ki çiçeğini çıkaramamış. Üzülmeyin, bu sene açar inşaallah. Dış yapraklar tamamen kurumadan su vermeyin. Sizin lithops biraz geç kalmış yapraklarını kurutmada. Bu da büyük ihtimal büyüttüğünüz yer ile alakalı. Tamamen çekilene kadar bol güneşli bir yerde büyütmenizi tavsiye ederim. Direkt güneş değmeli.

Eski 07-05-2012, 12:16   #22
Ağaç Dostu

gülenmelek's Avatar

Çiçek konusunda 2. hayal kırıklığı olacak o zaman Tavsiyeniz üzerine hemen dış tarafa alıyorum Sayın AizoaceaeFAN. İçeridelerdi çünkü. Tekrar teşekkürler

Eski 07-05-2012, 15:50   #23
Ağaç Dostu

kartal124's Avatar

Giriş Tarihi: 17-07-2010
Arkadaşlar,
Benim lithops'un dış kabuğu kurudu,yok oldu, içinden yeni bir bitki çıktı.Gelişimi şu şekilde fotoğrafladım.
http://www.agaclar.net/forum/938374-post62.htm
Geçen gün saksısına baktığımda 2 tane yuvarlak topçuk buldum.Bunlar acaba kuruyan dış kısmın içinden çıkan tohum ya da başka birşey olabilir mi?Çünkü ikisi de birbirine benziyordu, dış ortamdan da birşey gelmesi mümkün değil, kapalı bir yerde duruyor.
Selamlarımla.

kartal124 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 18-11-2012, 21:09   #24
Ağaç Dostu

sakdag's Avatar

Giriş Tarihi: 26-09-2011
Galeri: 6
1118. mesaj 4. resimdeki düzenlemeniz harika görünüyor. Saksısı, taşların uyumu, lithopsun konumu dönüp dünüp baktırdı kendine. Elinize sağlık...

Kum sadece üst yüzeyde görsel amaçlı mı kullanıldı acaba?

sakdag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-11-2012, 09:38   #25
Ağaç Dostu

yamadorian's Avatar

Giriş Tarihi: 20-06-2009
Galeri: 1
Teşekkürler yorumunuz için.Evet, kumu sadece yüzeyde görsel amaçlı kullandım.

yamadorian Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-11-2012, 20:02   #26
Ağaç Dostu

yamadorian's Avatar

Lithoplarımdan bazıları

Açmak üzere olan bir lithop
Name:  IMG_9660.jpg
Views: 803
Size:  44.3 KB

Eski 20-11-2012, 21:45   #27
Ağaç Dostu

yamadorian's Avatar

Syn. Taner Angay'ın serasından 1 yaşında lithoplar

Name:  IMG_8544.jpg
Views: 894
Size:  58.3 KB

Name:  IMG_8543.jpg
Views: 834
Size:  56.9 KB

Name:  IMG_8545.jpg
Views: 845
Size:  47.2 KB

Name:  IMG_8546.jpg
Views: 806
Size:  62.9 KB

Name:  IMG_8478.jpg
Views: 811
Size:  71.2 KB

Eski 29-11-2012, 11:37   #28
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 28-11-2012
merhaba ,
bende bu cicilerden istesem çokmu yüzsüz olurum
arkadaşlar tohum konusunda bana yardımcı olur musunuz?
bende bu güzel taşlardan yetiştirmek istiyorum.Fakat bu konuda acemiyim.İşyerimde masamın üzerinde her zaman bu cicilere yer var.

filizakkaya Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2012, 12:02   #29
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 27-12-2006
Tohum Takas Etkinliği'nde lithops tohumu dağıtımı yapılıyor.

drhegeli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-11-2012, 14:53   #30
Ağaç Dostu

Selçuk Boz's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2006
Ya da buradan veya şuradan temin edebilirsiniz.

Selçuk Boz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:14.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025