![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 22-02-2011
|
bu da benim kılıcım )Komşum ev hediyesi olarak getirmişti. O zaman küçük idi şimdi büyüdü: Yaklaşık saksıyla birlikte 185 cm. oldu. Böldüm çoğalttım. Yine de dibinden fışkırdı yeni filizler çıkardı. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
|
merhaba, bu benim yeni aldığım sanseveria'm fakat boyu uzayandan mı? yoksa kısa mı kalacak bilemedim... burda gördüğüm uzunların yaprakları ince benimki ise hayli kalın ve geniş ayıramıyorum, yardımcı olursanız sevinirim. şimdiden teşekkürler . ![]() |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba,teşekkürler kelebek çalısı sağolun bilgi için, nasıl oruluyor merak etmişdim o türün(almayı düşünüyorum).selenn hanım cevapladı küçükken örülüyormuş. ben,benimki uzun mu kısa tür paşa kılıcı mı?onu merak ediyorum. Sevgili Maviş'ın kısa kılıcını gördüm pek benzemiyor,ama uzun kılıca da benzetemedim...kısaca birşeye benzetemedim benimkini... |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
|
Sansevieria türleri sayı olarak oldukça fazla çeşitliliğe haiz. Bu yüzden ben de yıllardır sahip olduğum Sansevieria türünü tespit edemiyorum, çünkü emin olmam çok zor, hepsi birbirine benziyor ve ayırt edici özelliklerini bilebilmem için açtığı çiçekten, çiçeğin rengine, yaprak uzunluk ve genişliğinden, yaprak renk ve desenlerin oluşturduğu tekstüre, ve bunlar gibi bir çok faktöre yönelik bilgi sahibi olup sonra türler arasında araştırma yaparak karakteristik özellikleri benzeyenler arasından yeniden bir eleme yaparak sonuca ulaşmam gerekmekte. Bunun yanı sıra ekranda fotoğraftan yansıyan her renk gerçeğini yansıtmayabiliyor, bu da aldatıcı sonuçlara yol açabilir. Burada bazı Sansevieria fotoğraf ve özelliklerini inceleyebilirsiniz. Start yazısına tıklayın, ardından çıkan sayfada en altta bulunan sarı oka tıklayarak fotoğraflar arasından türleri inceleyebilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın almanyalı sizdeki daha etli ve kısa kalıyor bir cok ceşlidi var .Kışın sulamaya dikkat hemen cürüyor . Benim Sansevieria cylindricam minyatür yavru vermeye niyetlenmiş cok sevindim ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2010
|
kılıçlarda yaprakların buruşmasının sebebi nedir peki ?? |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
|
Bilgi için teşekkürler sevgili Kelebek çalısı ve iris 41. verdiğiniz linke baktım, benimki sanseveria trifisiata(yanlış yazmıyorsam eğer)' a benziyor, yaprak uçları hafif dalgalı birtek o var çünki. kısa olsada olur,hem daha çabuk açar belki.. çiçeği kokuyor mu acaba? |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Ağaç Dostu
|
Sn. almanyalı merhaba, Her bir rozette 5 adede kadar ya da nadiren 6 adet yaprak bulunduran Sansevieria trifasciata olduğunu düşünmüyorum. Fotoğrafınızda şu an için gördüğüm kadarıyla bir rozette 8 yaprak bulunduran bir Sansevieria görüyoruz. |
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
|
O halde 9+2 minik yaprak oluşumu ile birlikte 11 adet görünen yaprak var, 1 rozette diyebiliriz. Daha yaprak çıkarmaya devam edecek mi bilmiyoruz da. Türünü belirlemek açısından bir rozette bulundurduğu yaprak sayısına göre bir arama yaptığım için sordum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Bizim kılıçlar. Ortadaki yeni geldi. Saksı değişimi zamanı gelmiş, yalvarıyor adeta değiştirin diye Saksı bir yerinden kırılmış. Yeterli ışık alabilmek için de çeşitli girişimlerde bulunmuş. Bahar başlarında saksı değişimi yapacağım inşallah. Belki tamamını daha büyük bir saksıya alırım. Ya da ikiye bölerim. Köklerinin şu anki durumunu merak ediyorum doğrusu. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2010
|
Yapraklari burusan kilicimi buyume doneminde kurtarabilirmiyim, ne yapmaliyim? Çok cilizlasti önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden . |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Benim kılıçlarımın ikisi, bir saksım daha var ... |
|
|
|
|
|
#23 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2012
|
1 metre olunca eviniz olur derler ![]() |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Evet onu burdada diyorlar.Efsane gerçek midir değil midir bilemem ama şöyle bir olay yaşadım. Ev alan arkadaşımda kılıç vardı ,inanmayınca zorla bana mini minnacık bir yavru verdi.Bende kardeşime başka bir niyeti için dikmiştim .Kardeşimin işi süründü süründü çok uzun sürdü .Kılıç ta bu arada bir türlü köklenmedi köklenmedi .... Birgün saksı yere düştü kırıldı ,zaten köklenmedi şunu kaldırayım atayım dedim.Eşim topraktaki kökü farketti öylece atmadım. Bu arada sürünen işte gerçekleşti aynı anda. ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
paşa kılıcı
benim paşa kılıçlarım |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Şu anda suyun içinde bekleyen köklenmeye devam eden sarı çizgili bir paşakılıcım var. Yine sarı çizgilisinden elde etmek için tersten dikmek gerekiyormuş. Önceki sayfada anlatılmış ama ben tam olarak anlayamadım. Benim anladığım yaprağı tamamen toprağa dik bir şekilde gömüp köklerini toprağın üstünde açıkta bırakmak. Hiç böyle bir dikim görmediğim için doğru mu anlamışım anlayamıyorum. Tersten dikimin nasıl yapılacağının fotoğraflı bir açıklamasını yapabilir misiniz? |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum. problemimi forumda aradım ama bulamadım.. geçen sene bir arkadaşımın hediye ettiği paşa kılıcım bir sene boyunca çok sağlıklı bir şekilde yaşadı hatta üç yeni sürgün verdi geçtiğimiz yaz. Nisan ayında evime kedi aldığımdan çiçeğim zarar görmesin diye yatakodasına aldım. bir süre sonra dimdik duran yaprakları renklerinde bir değişiklik olmamasına rağmen yavaş yavaş pörsüyüp kırışıp sarkmaya başladı (( tekrar eski yerine alsam da düzelme olmadı. saksısını değiştirip toprağını yeniledim. (rizom kök diye bahsedilen kökleri turuncu olmuştu bunları kestim ve bir süre açıkta beklettikten sonra dikim.) ancak sorun devam ediyor.. çiçeğim toparlamıyor.. benim için çok değerli ve üzüntümden kahroluyorum.. ne yapmam gerektiği konusunda değerli tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ![]() sevgiler.. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
Sanseveria cylindrica Elinde olan arkadaşlar varsa ücret karşlığı çelik veya yavrusundan verebilir mi ? |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
İyi günler yanlış anlamayın ama pek yaygın bir tür olmadığı için kargo ücretinin üzerine biraz para ekleyip saksıyla alabilirsiniz.Koçtaş veya migros marketlerde geçen yıl gördüğümü hatırlıyorum.17 TL idi... |
|
|
|
![]() |
|
|