![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Blöfünüzü göstermeden yapabilirseniz yüksek oranda başarıyla sonuçlanıyor üstelik ![]() |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-12-2013
|
Öyleyse sizin işiniz daha zor Normal şartlarda gençlik evresini geçmiş olan kılıçlar iyi bir bakımla esintili açık havada, bol nem ve bol güneşte çiçekleniyorlarmış. Bir de küçük saksı onlar için daha uygunmuş, özellikle derin saksılar onları mutsuz edermiş. Bütün şartları yerine getirdiniz ama yine de çiçek açtıramıyorsanız benim önerebileceğim tek yöntem gerçekten korkutmanız... |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
Sayın kelebek çalısı nasıl yaz kış bahçede olur anlayamadım soğuk vurmuyormu kılıç çiçeği soğuğa dayanıklı değil diye biliyorum. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Düzenleyen kelebek çalısı : 03-06-2014 saat 20:49 Neden: fotoğraf ekleme |
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
Kılıcım gerçekten çok durağan toprağını yenilerken köklerine kadar ellerimle yıkadım, seve seve, tatlı sözlerle ama hala hareket yok, nasıl yeşerticem, nasıl canlandırıcam???Komşuların balkonlarında görüyorum; taşacak saksılardan... bendeki 2 dal mübarek, bir de canlansa... gübre olarak ne önerirsiniz? Ben güvercin gübresinin methini çok duydum da |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2012
|
işte çiçek açan ufaklık ![]() |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Çiçeklerimiz açmaya devam ediyor. Kokusu çok güzel mum çiçeğinin kokusunu bilen varsa ondan hafif ve rüzgarla dağılan bir kokusu var. Bütün güzelliği çiçeklerin bir gece sürüyor. Çiçekler açmaya akşam üstü 5-6 gibi başlıyor ve o andan itibaren koku yaymaya devam ediyor. Çiçekler sabahın ilk ışıklarına kadar görevini yerine getirip sırasını bir başka tomurcuğa vermek için solmaya başlıyor ve bu döngü daldaki son çiçek tomurcuğu açana kadar devam ediyor. Ek olarak, çiçekler açmaya başladığından itibaren bir sıvı akıyor çiçek sapından ve aynı mum çiçeğinin balı gibi çok tatlı ve bir o kadar da değişik aromaya sahip. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-12-2010
|
Alıntı:
Kıskanmadım desem yalan söylemiş olurum..Bu ne güzellik maşallah... |
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-02-2014
|
Sevmek...
Daha önceki mesajlarda söylemiştim, kılıcım çok durgun ve solgun diye. Oysa ki toprağını değiştirdim. Baktım hala hareket yok, dün gece konuştum onunla; " Sizin tür için kesmekle korkut, bak nasıl dallanıp budaklanıyor diye. Ama ben seni korkutamam ki. Bak toprağını değiştirirken köklerini ellerimle yıkadım, o verimsiz milli topraktan kurtardım seni. Nolur yaşam belirtisiversen" diye. hatta eşim koridorda durmuş çiçekle mi konuşuyorsun diye güldü bana. Sabah eşimi kılıcımın yanına çağırdım, "bak tatlı dil nasıl da işe yarıyor" diyerek, saksının iki yanından bir gecede fışkıran yeni filizleri göstererek Sevmek gerek her canlıyı, Sevmek.... ![]() İşte Tatlı Dilin Delilleri : İki Yeni Filiz ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-02-2012
|
benim çiçeklerim döküldü bitti kalan sapı kesmem gerekiyor mu? |
|
|
|
|
|
#13 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2010
|
Arkadaşlar ne olur acil yardım benim uc tane paşa kilicim var yaz gelince yapraklardan buruşma oluyor şimdi sarı şeritli okan iki tanesini kurtarın ama yeşil olan duzelmiyor ne yapabilirim bu çiçek cok önemli kurtarmam lazım acil yardım bekliyorum teşekkürler şimdiden :-( Düzenleyen zeyno82 : 06-08-2014 saat 14:03 Neden: yazim hatasi |
|
|
|
|
|
#14 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaçsever
|
Fotoğraf yüklemeye çalıştım ama telefondan olmuyor galiba hata veriyor devamlı toprağını uc kere döktüm havalandirdim ama duzelmiyor yaprakla pörsüyor canlı durusunu kaybediyor. Birde su veriyorum uc gün o su duruyor çekmiyor |
|
|
|
|
|
#16 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yeni saksı (altı delikli) ve yeni toprak karışımına bitkinizi yeniden dikin isterseniz. Ben olsam böyle yaparım. Kolay gelsin. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
Paşa kılıcını çok seviyorum. Eve ilk getirdiğimde eşim babaanne bitkisi diye burun kıvırmıştı, bu yüzden serpildi herhalde. Birkaç yıldır bizimle, evin bitkiye çok da müsait olmayan bir köşesinde. Belki iki ayda bir duşa giriyor, bunun haricinde de susuz yaşıyor. Toprağı da artan topraklardan karman çorman birşey, perlit bile var içinde. Başka bitki olsa saksıyı bırakıp giderdi. Şimdi çizgisiz bir de kardeşi var, eğer o da memnun kalırsa biraz daha koyu renkli kardeşler de gelsin istiyorum. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2013
|
Arkadaşlar kılıç bitkisinin çelikle çoğaltılma zamanı haziran ve temmuz ayları. Sıcak ve bol güneş alan bir yere koyarsanız bir aya bile kalmadan kökleniyor hepsi. Düzenleyen esterabad : 16-08-2014 saat 18:00 Neden: foto |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-01-2013
|
Köklenen kılıçlardan fotoğraflar
Arkadaşlar, geçen günlerde çelik ile köklendirme yaptığım saksıları kontrol ettim. Durum bu. |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-04-2014
|
Sayin Estarabad, mesajiniz gecen yila ait ama celiklerinizi ne zaman ekmistiniz ve koklenmeleri ne kadar surdu? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaçsever
|
Kilicimin esas sorununu buldum sanırım ortadaki filizin hemen yanındaki dal içe kıvrım yaparak filizi bogmus güneş almasını engellemis ışık alamayan filiz gelismeyince tüm kılıç bitkisi bozulmaya baslamis şimdi kıvrılıp filizi sıkıştıran yaprağı kestim 10 cm uzunluğunda parçalara böldüm bir saksiya çelikledim inşaallah geç kalmamışımdir şimdi 6 yeni çeliğimde oldu bir yandan yavruları dört gözle bekleyeceğim ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
Alıntı:
sebep ne olabilir toprağı çok sulamıyorum soğukta bırakmadım hiç , hep çok aydınlık cam kenarında ve sık sık esinti almasını sağlıyorum.. kafayı yemek üzereyim :szeyno82 siz çözebildiniz mi sorunu? benim için çok çok önemli bir çiçek. diğer arkadaşların değerli tavsiyelerine de ihtiyacım var. |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 02-06-2014
|
Merhabalar, En az 10 yıldır benimle olan kılıcımı geçen kış balkona aldım. İlk zamanlar iyi gidiyordu. Sonra birden yaprakları kendini saldı. Hemen çıkarıp köküne baktım. Kökleri sağlamdı. Köklerini başka saksıya aldım. Bozulan yaprakların bazılarını başka saksılara diktim. Bazı yaprakları bir kaç defa keserek bir kavanoz suya koydum. Bütün bunlar bahar başında oldu. Şimdi köklü dikilenler son derece sağlıklı boylandı saksını doldurdu gibi bir şey. Yaprak olarak dikilenler bir sürü filizler verdi. Kavanozdaki yapraklar köklendi anneme verdim. Onlarda gayet sağlıklılar. Tutan yaprakların analarını keserek tekrar kavanoza koydum. Onlarda köklenmeye başladılar. Şimdi sonbahara giriyoruz. Suda iyice köklenmesini beklesem mi yoksa hemen diksem mi? Havalar soğurda suda köklenen yapraklar çürür diye korkuyorum. Sizce ne yapmalıyım? Cevaplarınız için teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Yeni Üye
|
Kılıçlarımı korka korka toprağa diktim. Bakalım nasıl gelişecek. Allahtan havalar pek fazla soğumadı. İnşallah bu yapraklar da tutmayı başarır. Sanırım bu aralar bu sayfaya uğrayan yok. Yinede sonuçları yazacağım. Sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Yeni Üye
|
Çürüme olmadı. Hepsi tuttu. Bir sürü kılcım oldu.Dışarıda balkonda duruyorlar sanırım artık yavaş yavaş içeri alma zamanı geliyor. Güzllerimin resimlerini çekip yüklemeyi başarabilirsem sizlerle paylaşırım. Sağlıkla ve sevgiyle kalın. |
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Kılıç esinti sevmiyor. Onu "siz birkaç saat dursanız boğulacak gibi oldum" diyeceğiniz ışığı bol bir yere koyun, sulamayı toprağı iyice kuruyunca ve az miktarda yapın, kısa sürede kendini toparlayacaktır. Bizim evimizdeki kılıçta da aynı sorunlar vardı. Onu yukarıda tarif ettiğim gibi bir yerde tutuyorum 3-4 aydır. Çiçek coşmuş durumda. |
|
|
|
|
|
#28 | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#29 |
|
Ağaç Dostu
|
Petek üzerinde duracağına peteğe yakınca ve ışıklı bir yerde durmasını tercih ederdim. Ancak ben sadece tecrübelerime dayanarak yazıyorum. Günlük takibe alarak karar verin yeri hususunda. O sevdiği yeri belli edecek mutlaka size. |
|
|
|
|
|
#30 |
|
Yeni Üye
|
internette succulent türlerdeki yaprak buruşmasının bitkinin su rezervlerinin artık tükenmesine işaret ettiğini okudum. kılıcımın bulunduğu toprak ile ilgili de tereddütlerim vardı . ben de kaktüs toprağı alarak (koçtaştaki hazır karışım markasını hatırlamıyorum) çiçeğimin toprağını değiştirdim biraz su verdim ve çok güneş alan ve petekten uzak bir yere koydum. inşallah yanlış birşey yapmamışımdır.. mevsimsiz yaptığım toprak değişimi çiçeğimi öldürmez ve çiçeğim kendisini toparlar.. ![]() |
|
|
|
![]() |
|
|