agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Kaktüs ve Sukulentler > Sukulent
(https)

Beğeni Düzeni521Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-12-2012, 16:46   #451
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Rosette, rosetten (Rozet ) derken, toprağa çok yakın seviyede bir kökten çıkan yaprakların oluşturduğu formu kastediyorum.

kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 10:13   #452
Ağaç Dostu

Süleyman Koçak's Avatar

Giriş Tarihi: 31-01-2008
Bizim kılıçlar. Ortadaki yeni geldi. Saksı değişimi zamanı gelmiş, yalvarıyor adeta değiştirin diye Saksı bir yerinden kırılmış. Yeterli ışık alabilmek için de çeşitli girişimlerde bulunmuş. Bahar başlarında saksı değişimi yapacağım inşallah. Belki tamamını daha büyük bir saksıya alırım. Ya da ikiye bölerim. Köklerinin şu anki durumunu merak ediyorum doğrusu.

Eklenen Resimler

Süleyman Koçak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-01-2013, 11:47   #453
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Galeri: 12
Çok güzel çoğalmış Sansevieria sevgili Süleyman Koçak. Muhtemelen saksı değişiminde bitkiyi saksısından ayırmakta güçlük çekeceksiniz. Kökler tamamen sarmıştır saksıyı. Güle güle yetiştirin.

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-01-2013, 15:37   #454
Ağaçsever

zeyno82's Avatar

Giriş Tarihi: 29-06-2010
Yapraklari burusan kilicimi buyume doneminde kurtarabilirmiyim, ne yapmaliyim? Çok cilizlasti önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden .

zeyno82 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 17:14   #455
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Benim kılıçlarımın ikisi, bir saksım daha var ...

Eklenen Resimler

nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2013, 21:26   #456
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 18-12-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nardane Mesajı Göster
Benim kılıçlarımın ikisi, bir saksım daha var ...
1 metre olunca eviniz olur derler

_Fatih_ Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-04-2013, 10:06   #457
Ağaç Dostu

nardane's Avatar

Giriş Tarihi: 09-04-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi _Fatih_ Mesajı Göster
1 metre olunca eviniz olur derler
Evet onu burdada diyorlar.Efsane gerçek midir değil midir bilemem ama şöyle bir olay yaşadım.
Ev alan arkadaşımda kılıç vardı ,inanmayınca zorla bana mini minnacık bir yavru verdi.Bende kardeşime başka bir niyeti için dikmiştim .Kardeşimin işi süründü süründü çok uzun sürdü .Kılıç ta bu arada bir türlü köklenmedi köklenmedi ....
Birgün saksı yere düştü kırıldı ,zaten köklenmedi şunu kaldırayım atayım dedim.Eşim topraktaki kökü farketti öylece atmadım.
Bu arada sürünen işte gerçekleşti aynı anda.

gokcegokce beğendi.
nardane Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-05-2013, 10:39   #458
Ağaç Dostu

serpil D's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2013
paşa kılıcı

benim paşa kılıçlarım

Eklenen Resimler

serpil D Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-06-2013, 18:54   #459
Ağaç Dostu

ezgigül's Avatar

Giriş Tarihi: 01-02-2012
Şu anda suyun içinde bekleyen köklenmeye devam eden sarı çizgili bir paşakılıcım var. Yine sarı çizgilisinden elde etmek için tersten dikmek gerekiyormuş. Önceki sayfada anlatılmış ama ben tam olarak anlayamadım. Benim anladığım yaprağı tamamen toprağa dik bir şekilde gömüp köklerini toprağın üstünde açıkta bırakmak. Hiç böyle bir dikim görmediğim için doğru mu anlamışım anlayamıyorum. Tersten dikimin nasıl yapılacağının fotoğraflı bir açıklamasını yapabilir misiniz?

ezgigül Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 17-06-2013, 14:23   #460
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 17-06-2013
arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum. problemimi forumda aradım ama bulamadım.. geçen sene bir arkadaşımın hediye ettiği paşa kılıcım bir sene boyunca çok sağlıklı bir şekilde yaşadı hatta üç yeni sürgün verdi geçtiğimiz yaz.

Nisan ayında evime kedi aldığımdan çiçeğim zarar görmesin diye yatakodasına aldım. bir süre sonra dimdik duran yaprakları renklerinde bir değişiklik olmamasına rağmen yavaş yavaş pörsüyüp kırışıp sarkmaya başladı (( tekrar eski yerine alsam da düzelme olmadı. saksısını değiştirip toprağını yeniledim. (rizom kök diye bahsedilen kökleri turuncu olmuştu bunları kestim ve bir süre açıkta beklettikten sonra dikim.) ancak sorun devam ediyor.. çiçeğim toparlamıyor..
benim için çok değerli ve üzüntümden kahroluyorum.. ne yapmam gerektiği konusunda değerli tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

sevgiler..

hakiki cicoz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2013, 10:59   #461
Ağaçsever

mutama's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2011
Sanseveria cylindrica
Elinde olan arkadaşlar varsa ücret karşlığı çelik veya yavrusundan verebilir mi ?

mutama Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-10-2013, 12:35   #462
Yeni Üye

nildasamlı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-09-2013
böyle bir görsel buldum paylaşmak istedim.

Eklenen Resimler

nildasamlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 08:20   #463
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hakiki cicoz Mesajı Göster
arkadaşlar merhaba,

foruma yeni üye oldum. problemimi forumda aradım ama bulamadım.. geçen sene bir arkadaşımın hediye ettiği paşa kılıcım bir sene boyunca çok sağlıklı bir şekilde yaşadı hatta üç yeni sürgün verdi geçtiğimiz yaz.

Nisan ayında evime kedi aldığımdan çiçeğim zarar görmesin diye yatakodasına aldım. bir süre sonra dimdik duran yaprakları renklerinde bir değişiklik olmamasına rağmen yavaş yavaş pörsüyüp kırışıp sarkmaya başladı (( tekrar eski yerine alsam da düzelme olmadı. saksısını değiştirip toprağını yeniledim. (rizom kök diye bahsedilen kökleri turuncu olmuştu bunları kestim ve bir süre açıkta beklettikten sonra dikim.) ancak sorun devam ediyor.. çiçeğim toparlamıyor..
benim için çok değerli ve üzüntümden kahroluyorum.. ne yapmam gerektiği konusunda değerli tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

sevgiler..
Havasız kalmış ve suyu fazla verilmiş de olabilir kökleri çürümüştür diye düşünüyorum.Yapacağınız tek şey sağlam olan yapraklarından kesmek ve iki yaprağı da iç bükey tarafı karşı karşıya gelecek şekilde dikmektir.Yani () şeklinde bir kaç ay sonra sağdan soldan yeni sürgünler verecektir.

bb_re beğendi.
mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 08:31   #464
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 28-10-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mutama Mesajı Göster
Sanseveria cylindrica
Elinde olan arkadaşlar varsa ücret karşlığı çelik veya yavrusundan verebilir mi ?
İyi günler yanlış anlamayın ama pek yaygın bir tür olmadığı için kargo ücretinin üzerine biraz para ekleyip saksıyla alabilirsiniz.Koçtaş veya migros marketlerde geçen yıl gördüğümü hatırlıyorum.17 TL idi...

mmanager Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 14:36   #465
Ağaçsever

Derya Hanim's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2013
Benimde cok sevdigim ve buyutmek istedigim bir pasa kilicim var. Arkadasim bunu bana hediye edeli yarin tam bir sene oluyor, diktigim boydan bir milim uzamadi. Sanki bitki birsey bekliyor gibi. Saglikli bir bitki olmasina ragmen ne boyu uzuyor need yeni surgun veriyor. Organic bitki besini veriyorum arada sirada, cok sik sulamiyorum. Sanki orda oyle durup birsey olmasini bekliyor gibi bir hali var, sanki olsa birden cosacak ve bir senelik emeklerimin karsiligini verecek. Pencere onunde yiyip icip yan gelip yatiyor, hic bir buyume cabasi yok. Offff of ne benim bu ciceklerden cektigim

Derya Hanim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 03-10-2013, 14:46   #466
Ağaç Dostu

kopshtar's Avatar

Giriş Tarihi: 28-03-2007
Galeri: 16
Derya hanım üzülmeyin. Yeni ortama adapte olacak ve saksısı yeniyse kökleriyle saksıyı dolduracak. Sonra beklemediğiniz bir anda coşacaktır.

Derya Hanim beğendi.
kopshtar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-10-2013, 18:56   #467
Ağaçsever

papatya367's Avatar

Giriş Tarihi: 14-04-2009
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bodur paşa kılıcı aramaktayım ama maalesef bulamıyorum. Her yerde uzun olanlarından var. Eğer elinde fazla bodur paşa kılıcı yavrusu olup ta göndermek isteyen olursa çok memnun olurum, kargo parasını tabi ki ödeyeceğim, bu arada uzun olanından isteyen olursa istediği kadar yollayabilirim elimde çok fazla var

papatya367 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2014, 23:29   #468
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39
Name:  DSCN9025.JPG
Views: 1812
Size:  65.7 KBName:  DSCN9026.jpg
Views: 1778
Size:  20.5 KB

Merhabalar,komşumun ayırıp verdiği kılıçlar,bu halde.Olduğu gibi dikmeli miyim,yoksa dış yaprakları kesip,içtekileri bırakmalı mıyım?Yardımcı olursanız,sevinirim.

YeniBON beğendi.
mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-02-2014, 23:49   #469
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-01-2008
Galeri: 44
Sn. mügem, steril bir makas ya da bıçak ile ölü, aşırı zedelenmiş yaprakları alın ve kökleri toprakla buluşturun derim.

mügem beğendi.
kelebek çalısı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-02-2014, 10:58   #470
Ağaç Dostu

mügem's Avatar

Giriş Tarihi: 12-12-2012
Galeri: 39
Çok teşekkür ederim sayın kelebek çalısı,bugün dikmeyi düşünüyorum.Olmuş mu diye tekrar danışırım.Sağolun.

mügem Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-05-2014, 09:19   #471
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 17-09-2013
arkadaşlar merhaba benimde kılıç çiçeklerim var çizgili, düz ve bodur hepsinden var ayrıca en sevdiğim çiçekler arasındadır. yakında resmini koyarım bu arada ilk defa yazıyorum kılıç çieği sayfası olduğunu daha dün farkettim afrika menekşesi müdavimiyim ama bundan sonra siz kılıç severlerlede görüşmek üzere.

lusoari beğendi.
menekşezar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2014, 19:59   #472
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Wink

Değerli arkadaşlar, kılıç çiçeğim yavruladı ve ben ayırıp başka saksıya almak istiyorum şu an uygun mudur acaba, uygun değilse ne zaman ve nasıl ayırmalıyım? Bu konuda sizlerden yardım istiyorum.
Teşekkürler...

Eklenen Resimler

YeniBON beğendi.
Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2014, 22:32   #473
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Sn. laleci, paşa kılıcı saksısını doldurdukça güzelleşir. Sizinkinin saksısı zaten kendine biraz büyük, tam yavru yapıp çoğalmaya başlamışken yine de ayıracak mısınız?

Laleci_03 beğendi.
-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 07:31   #474
Ağaç Dostu

kılıç çiçeği

işte benim kılıç çiçeklerim. sarı şeritli olanın birisini iki sene önce dikmiştim fakat sürekli uzadı hiç yavru vermedi geçenlerde aynı kişiden iki kök daha getirdim bakalım bunlar yavru verecekmi?

Eklenen Resimler

Eski 23-05-2014, 17:22   #475
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2014
Sn. Esin madem öyle diyorsunuz kalsın o zaman Tavsiyenize uyayım

-Esin- beğendi.
Laleci_03 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 20:59   #476
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Merhaba, bu sene 3 yaşına giren paşa kılıcım yavaş büyüyor gibi. Toprak değişimi yapmak istiyorum bu mevsim uygun mudur?

YeniBON ve Milla beğendi.
gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-05-2014, 23:12   #477
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 06-02-2014
Sn. laleci, zaten yavruyu en uygun ayırma zamanı kış sonu-bahar başlangıcıdır ve belli bir boya gelmiş yavruların ayrılması önerilir. Yani her halükarda bu sene beklemeniz en doğrusu.

Sn. gokcegokce, toprak değişimi kışın bitki dinlenme dönemindeyken yapılır. Fakat paşa kılıcınız 3 yıllık bir bitkiye göre küçük boyda, toprak değişimi yerine sıvı gübre kullanmayı deneyebilirsiniz. Şu sıralar gübrelemek için tam zamanı.

-Esin- Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 03:35   #478
Ağaç Dostu

Fatih's Avatar

Giriş Tarihi: 14-12-2008
Galeri: 66
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi menekşezar Mesajı Göster
işte benim kılıç çiçeklerim. sarı şeritli olanın birisini iki sene önce dikmiştim fakat sürekli uzadı hiç yavru vermedi geçenlerde aynı kişiden iki kök daha getirdim bakalım bunlar yavru verecekmi?
Sevgili Menekşezar benimde bir kaç yıl önce vardı ve aynı sizinki gibi sorun yaşadım. Daha sonra gübre verdim ve daha sonra bir çok yavru verdi. Geçen kış kaybettim çürüdü bir gecede iki saksı dolusu. Çıtır Ekmek'in o tarafta bir balkonda gördüm saksılar dolusu balkonu kaplamış işin sırrını orada yaşayan kişiye soracağım sınavlarım bittikten sonra zilini çalacağım elimde bir saksı çiçekle.

Fatih Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 08:27   #479
Ağaç Dostu

gokcegokce's Avatar

Giriş Tarihi: 05-03-2012
Teşekkürler yanıtlar için. Ancak toprakta kireç birikmiş gibi. Hani üstünü kaplar ya beyaz beyaz mantar gibi kireç. Alt kısmında da mevcut bu. napsam bilemedim

gokcegokce Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-05-2014, 08:46   #480
Ağaç Dostu

Sevgili Fatih kılıç çiçeği bildiğim kadarıyla soğukta yaşamıyor sizinkini bilemiyorum fakat ben geçen kışa doğru içeriye almayı geciktirdim oyüzden bir saksıyı kaybetmiştim ayrıca çıtırın yanındaki kılıç çiçekli evi görürsem belki bende sorabilirim.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 11:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025