![]() |
|
![]() |
#452 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-01-2008
|
Bizim kılıçlar. Ortadaki yeni geldi. Saksı değişimi zamanı gelmiş, yalvarıyor adeta değiştirin diye ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#454 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 29-06-2010
|
Yapraklari burusan kilicimi buyume doneminde kurtarabilirmiyim, ne yapmaliyim? Çok cilizlasti önerilerinizi bekliyorum teşekkürler şimdiden . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#455 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Benim kılıçlarımın ikisi, bir saksım daha var ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#456 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 18-12-2012
|
1 metre olunca eviniz olur derler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-04-2011
|
Evet onu burdada diyorlar.Efsane gerçek midir değil midir bilemem ama şöyle bir olay yaşadım. Ev alan arkadaşımda kılıç vardı ,inanmayınca zorla bana mini minnacık bir yavru verdi.Bende kardeşime başka bir niyeti için dikmiştim .Kardeşimin işi süründü süründü çok uzun sürdü .Kılıç ta bu arada bir türlü köklenmedi köklenmedi .... Birgün saksı yere düştü kırıldı ,zaten köklenmedi şunu kaldırayım atayım dedim.Eşim topraktaki kökü farketti öylece atmadım. Bu arada sürünen işte gerçekleşti aynı anda. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-01-2013
|
paşa kılıcı
benim paşa kılıçlarım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#459 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 01-02-2012
|
Şu anda suyun içinde bekleyen köklenmeye devam eden sarı çizgili bir paşakılıcım var. Yine sarı çizgilisinden elde etmek için tersten dikmek gerekiyormuş. Önceki sayfada anlatılmış ama ben tam olarak anlayamadım. Benim anladığım yaprağı tamamen toprağa dik bir şekilde gömüp köklerini toprağın üstünde açıkta bırakmak. Hiç böyle bir dikim görmediğim için doğru mu anlamışım anlayamıyorum. Tersten dikimin nasıl yapılacağının fotoğraflı bir açıklamasını yapabilir misiniz? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#460 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-06-2013
|
arkadaşlar merhaba, foruma yeni üye oldum. problemimi forumda aradım ama bulamadım.. geçen sene bir arkadaşımın hediye ettiği paşa kılıcım bir sene boyunca çok sağlıklı bir şekilde yaşadı hatta üç yeni sürgün verdi geçtiğimiz yaz. Nisan ayında evime kedi aldığımdan çiçeğim zarar görmesin diye yatakodasına aldım. bir süre sonra dimdik duran yaprakları renklerinde bir değişiklik olmamasına rağmen yavaş yavaş pörsüyüp kırışıp sarkmaya başladı ![]() benim için çok değerli ve üzüntümden kahroluyorum.. ne yapmam gerektiği konusunda değerli tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim ![]() sevgiler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#461 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-04-2011
|
Sanseveria cylindrica Elinde olan arkadaşlar varsa ücret karşlığı çelik veya yavrusundan verebilir mi ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#462 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 25-09-2013
|
böyle bir görsel buldum paylaşmak istedim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#464 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-10-2011
|
İyi günler yanlış anlamayın ama pek yaygın bir tür olmadığı için kargo ücretinin üzerine biraz para ekleyip saksıyla alabilirsiniz.Koçtaş veya migros marketlerde geçen yıl gördüğümü hatırlıyorum.17 TL idi... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#465 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-05-2013
|
Benimde cok sevdigim ve buyutmek istedigim bir pasa kilicim var. Arkadasim bunu bana hediye edeli yarin tam bir sene oluyor, diktigim boydan bir milim uzamadi. Sanki bitki birsey bekliyor gibi. Saglikli bir bitki olmasina ragmen ne boyu uzuyor need yeni surgun veriyor. Organic bitki besini veriyorum arada sirada, cok sik sulamiyorum. Sanki orda oyle durup birsey olmasini bekliyor gibi bir hali var, sanki olsa birden cosacak ve bir senelik emeklerimin karsiligini verecek. Pencere onunde yiyip icip yan gelip yatiyor, hic bir buyume cabasi yok. Offff of ne benim bu ciceklerden cektigim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-04-2009
|
Merhaba arkadaşlar, uzun zamandır bodur paşa kılıcı aramaktayım ama maalesef bulamıyorum. Her yerde uzun olanlarından var. Eğer elinde fazla bodur paşa kılıcı yavrusu olup ta göndermek isteyen olursa çok memnun olurum, kargo parasını tabi ki ödeyeceğim, bu arada uzun olanından isteyen olursa istediği kadar yollayabilirim elimde çok fazla var ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#471 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-09-2013
|
arkadaşlar merhaba benimde kılıç çiçeklerim var çizgili, düz ve bodur hepsinden var ayrıca en sevdiğim çiçekler arasındadır. yakında resmini koyarım bu arada ilk defa yazıyorum kılıç çieği sayfası olduğunu daha dün farkettim afrika menekşesi müdavimiyim ama bundan sonra siz kılıç severlerlede görüşmek üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
![]() Değerli arkadaşlar, kılıç çiçeğim yavruladı ve ben ayırıp başka saksıya almak istiyorum şu an uygun mudur acaba, uygun değilse ne zaman ve nasıl ayırmalıyım? Bu konuda sizlerden yardım istiyorum. Teşekkürler... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Sn. laleci, paşa kılıcı saksısını doldurdukça güzelleşir. Sizinkinin saksısı zaten kendine biraz büyük, tam yavru yapıp çoğalmaya başlamışken yine de ayıracak mısınız? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#474 |
Ağaç Dostu
|
kılıç çiçeği
işte benim kılıç çiçeklerim. sarı şeritli olanın birisini iki sene önce dikmiştim fakat sürekli uzadı hiç yavru vermedi geçenlerde aynı kişiden iki kök daha getirdim bakalım bunlar yavru verecekmi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-02-2014
|
Sn. Esin madem öyle diyorsunuz kalsın o zaman ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Merhaba, bu sene 3 yaşına giren paşa kılıcım yavaş büyüyor gibi. Toprak değişimi yapmak istiyorum bu mevsim uygun mudur? ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#477 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Sn. laleci, zaten yavruyu en uygun ayırma zamanı kış sonu-bahar başlangıcıdır ve belli bir boya gelmiş yavruların ayrılması önerilir. Yani her halükarda bu sene beklemeniz en doğrusu. Sn. gokcegokce, toprak değişimi kışın bitki dinlenme dönemindeyken yapılır. Fakat paşa kılıcınız 3 yıllık bir bitkiye göre küçük boyda, toprak değişimi yerine sıvı gübre kullanmayı deneyebilirsiniz. Şu sıralar gübrelemek için tam zamanı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#478 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-03-2012
|
Teşekkürler yanıtlar için. Ancak toprakta kireç birikmiş gibi. Hani üstünü kaplar ya beyaz beyaz mantar gibi kireç. Alt kısmında da mevcut bu. napsam bilemedim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Fatih kılıç çiçeği bildiğim kadarıyla soğukta yaşamıyor sizinkini bilemiyorum fakat ben geçen kışa doğru içeriye almayı geciktirdim oyüzden bir saksıyı kaybetmiştim ayrıca çıtırın yanındaki kılıç çiçekli evi görürsem belki bende sorabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|