View Single Post
Eski 14-12-2012, 13:17   #431
selenn
Ağaç Dostu

selenn's Avatar

Giriş Tarihi: 12-04-2007
Sansevieria cylindrica bende de var. Aldığımda yapraklar kalın ve uzundu ama yeni sürgünler ince ve diğerleri gibi kalın değil. Gözlemlerime göre yetersiz ışık buna etki ediyor.

Bu arada değişik toprak karışımlarında da bitkiyi gözlemledim. Torf ağırlıklı, kum ağırlıklı geçirgen toprak çeşitlerinde de sorunu çözemedim. Şimdi diatomitte ve yeni sürgün oluşturmaya başladı.

Buna etki eden bir diğer husus da alttür fakı olabilir. Bazı alttürlerde yapraklar ince uzun gelişiyormuş. Burada bitki hakkında genel bilgi verilmiş.
Fotoğraflarda özellikle Sansevieria cylindrica Skyline'da yaprak uçlarında kuruma var. Bu bitkinin susuz kaldığının işareti.

Bu arada vermiş olduğum linkteki bilgileri tercüme edersek;

Yavaş gelişen, odunsu rizom oluşturan bitki. Yapraklar silindirik, dik, 1 metreye kadar boylanan, etli, koyu yeşil üzerine açık yeşil tonlarına çizgili. Pembe ya da beyaz çiçekleri vardır.

Işık: aydınlık, direk öğle güneşinden korunması gerekli.
Isı: min. 13°C
Nem, Sulama: Kışın sulanmaz (ki ben az da olsa suluyorum zira kapalı, ısıtılan mekanda) diğer zamanlar düzenli sulama ama sürekli ıslak kalmayacak.
Üretim: Yaprak çelikleri bölünerek üretilebilir. Suda da köklendirmek mümkündür.
Toprak: Tercihen vitamin katkılı saksı toprağına iri taneli taşlardan (Lav taşı vb.) ilave edilmeli. Besin içeren saksı toprağı yerine kullanacağınız toprak karışımına sıvı besin de ilave edebilirsiniz. Torf olmayacak!
Yükseklik:yaklaşık 1,5m

selenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön