![]() |
Gelecek yıl için yedi veren siyah(mor) incir çeliği isteyen arkadaşlar için ikişer çelik üzerinden en fazla 50 kişiye Alaçatı yerli incir çeliği gönderebilirim.
Kış ayların da sıkça don gören ve eksi 5 C derece nin altını gören yerler de yetişmesi çok zor. Lütfen buna göre istekte bulununuz. |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Değişik incir çeşitleri...
Eklenti 136129 Eklenti 136140 Eklenti 136141 Eklenti 136142 Eklenti 136143 |
Alıntı:
|
Karınca ve yaprak biti ortak menfaatleri gereği böyle bir birliktelik kuruyorlar.
Karıncalar yaprak bitinden besin alıyor karşılığında onu koruyor. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar kuru incirlerin genel de siyah incirlerden (kara haylik) yapıldığını görmedim. Siyah incirlerinde kurusunu yapan veya kurusu yapılan siyah incir varmıdır?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Resimdeki Bursa Siyah İncirinin, resmi güncelmi, Yoksa resim eskimi, |
Sevgili Romantik,Bursa siyahı inciri fotoğrafını netten bulup yükledim.Afedersiniz resimin eski veya yeni olması neyi değiştirirki.Bu soruyu neden sorduğunuzu anlamadım.
|
Sevgili aliok1,
Acaba dedim, Bursa Siyahı bu kadar erkenmi meyve veriyor diye düşündüğümden, resimi sordum, Alıntı:
|
Sevgili Dostum,
İncir konusunda uzman olduğundan böyle sordum, Bizim yörenin incir çeşitleri yeni yeni uyanmaya başladı. |
Sevgili romantik bizim ege şartlarında bursa siyahı ağustos başı gibi olur.Hasadı uzun sürer.Gerçekten çok kaliteli bir incirdir.Tadı ve aroması harikadır.Saygılar.
|
4 Eklenti(ler)
Noa isimli üyenin yüklediği bursa siyahı inciri
Eklenti 137997 Güler hanımın yüklediği bursa siyahı Eklenti 137998 Eklenti 137999 Buda başka bir bursa siyahı fotoğrafı Eklenti 138000 |
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
edit
|
Ben siyah incirimin bol olduğu yıllarda hem kurutma hem sirke hem şarap-rakı hem de pestilini yapıyorum.
kurutulmuşu çok parlak ve yağlı görünümde oluyor. Sizlere yaz boyunca beyaz ve siyah incirlerimin şekil ve şemallerini fotoğrafları ile yayınlamak istiyorum. <erkek incir veren beyaz türlerim de var, erkeğe yatmadan direk verime geçen, yılda iki ürün aldığım türlerim de var. Ben meyve cinslerini pek bilmem. Bildiğim tek şey, meyvesini beğendiğim ağacı mutlaka edinirim)) Siyah nar, çekirdeksiz nar, Avustralya dutu, siyah, beyaz, bardacık incir, badem, kayası( kayısı da diyorlar))) sakız ağacı, şefdeli( Sevgili Aziz Nesin kulakların çınlasın, ölmedin biliyorum) Elimden gelen budur, ama adım HIdır değildir. |
İncir uzmanlarını tanımış oluyoruz.;):D
|
Patlıcan Siyahı - Bursa Siyahı
Şöyle bir karşılaştırmaya tabi tutsak hangisi daha avantajlıdır.
Patlıcan inciri mi:confused: Bursa siyahı mı:confused: Bursa siyahını hiç yemedim, görmedim o yüzden karşılaştıramıyorum. Her iki ağacıda tanıyanlar iki ağacı karşılaştırabilir mi:confused: İkisi arasındaki farklılıklar nelerdir:confused: Patlıcan inciri kadar yağmurlara toleransı var mıdır:confused: Son yıllarda adı duyulmaya başlayan bursa siyahı Karadeniz bölgesinde patlıcan inciri gibi veya daha iyi uyum sağlıyabilir mi:confused: |
Patlıcan inciri ve Bursa siyahı Hak.
Patlıcan inciri ile Bursa siyah incirini aynı anda yediğinizde farkı anlayabilirsiniz.Lezzet bakımından patlıcan inciri daha üstün.Bursa siyahı nakliyeye dayanıklı ve ihraç imkanı olan bir tür.Patlıcan inciri nakliyeye pek dayanıklı değil.
|
SAMSUN BÖLGESİNDE YETİŞTİRİLEN İNCİRLER:
Beyaz İncir Tabak İnciri Uzun Patlıcan İnciri Kısa Patlıcan İnciri Yeşil patlıcan inciri Patlıcan inciri Kara incir Şeker İnciri Sarı İncir vs. dir Samsunlu arkadaşların bu incirler hakkında bilgisi varmı acaba? |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025