![]() |
evet bende katılıyorum her açıdan patlıcan inciri daha lezzetlisini hiç tatmadım tabi sadece tat değil aromasıda mükemmeldir
|
Çeşidini bilmiyorum, Gaziantep Sarıgüllük Mah. cadde kenarında bahçeden sarkan siyah incirden çelik almıştım. İki tane yoğurt kabında yaprak açmaya başladı. İncirleri olunca öğreneceğiz.
|
Alıntı:
Bu resimdeki incirin çeşidi nedir acaba ? Ayrıca resim yeni çekilmiş bir fotoğraf mı ? |
Alıntı:
rafı 21 mart'ta çekmiştim.Haziran ayının ortalarında oluyor. |
Haziran ayinda incir .... Nerede bizim buralarda ....
|
|
Geçengün Erbeyli incir araştırmadan bir bayanla görüştüm,bana çekirdekten biten
incirin yarı yarıya erkek incir veya kendi cinsi olan incir olarak çimleneceğini söyledi.Doğru olabilirmi acaba? |
Tohumdan incir yetiştirdim. Hatta çok ilginçtir kendisi yetişti.Benim saksılardan ikisinde 2 adet yetişti.Ancak çekirdekten yetişen incirin meyve verdiğine rastlamadım.Çoğunlukla çelikle veya köklü yan sürgünlerden çoğaltılıyor.
|
3 Eklenti(ler)
Dün ve bugün köydeydimİncir çelikleri sürgün verme aşamasında..
Eklenti 133568 Eklenti 133569 Eklenti 133570 |
Sayın Bahtiyar02, büyüsünler de bonsai yaparsınız.
|
Patlıcan İnciri
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 133927 Eklenti 133928 Eklenti 133929 Eklenti 133930 |
Alıntı:
Şu anda patlıcan inciri üzerinde görülen incirler biraz daha büyüdükten sonra dökülmeye başlayacaktır.Yani ilk meyvesini olgunlaştıramayacaktır. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Karadenizli arkadaşlar aşağıdaki incir fotoğrafları patlıcan incirine mi ait acaba?
Eklenti 134227 Eklenti 134228 Eklenti 134229 |
2. ve 3. resim kesinlikle. 3. resim istahimi kabartti, mukemmel bir ornek.
|
İncir fidanı temin etmek isteyen arkadaşlar, buyrun bakalım çeşit çeşit incir fidanı,bu sene geçti artık ama seneye bu kaliteli incir fidanı çeşitlerinden temin
edebilirsiniz.İşte link: http://basakfidancilik.com/urun_list.asp?KAT=15 |
5 Eklenti(ler)
Üşenmeden gidip çatıdaki incir çeliklerinin fotoğraflarını çektim.Çeliklerin yandal sürgünlerini ve küçük yeni doğan meyvelerini koparttım.Sadece çeliğin üst göz sürgününü bıraktım.
Eklenti 134461 Eklenti 134462 Eklenti 134463 Eklenti 134464 Eklenti 134465 |
Alıntı:
|
Adamlarin 80 cesit beyaz inciri var, hepsi ayni gibi gorunuyor bana. Biz de biraz yaratici olalim her gordugumuz mor incire patlican demeyelim. Samsun Karasi, Kerimbey .... gibi. Buradan Karadeniz ( Gelemen ) Tarimsal Arastirmalar Enstitusunu isim tesciline davet ediyorum. Incirine sahip cik ey Samsunlu! =)))))
|
Alıntı:
|
Alıntı:
saygılar |
1 Eklenti(ler)
|
Harika bir tablo, hangi yörenin veya ülkenin incirleri bunlar?
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Yeni diktiğim incir çeliklerini karıncalar istila etmiş.Neden acaba?Çeliklere zararları olurmu
Eklenti 136030 Eklenti 136031 Eklenti 136032 Eklenti 136033 Eklenti 136034 |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 04:51. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025