![]() |
Alıntı:
Saksıların içine örttüğüm peçeteler,bir nevi zambakların kök kısımlarının aşırı güneşten etkilenmelerini engellemek için benim geliştirdiğim ve çok faydalı olduğunu gördüğüm bir yöntem.SELAMLAR... |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
Sn Dumlupınar zambaklarınız çok sağlıklı görünüyor. Belki artık açmışlardır.
Bir şey benim dikkatimi çekti diplerine koyduğunuz kağıtlar nedir, ne amaçla koydunuz merak ettim :) Sevgili Jezebel zambağınızın rengi muhteşem. Ellerinize sağlık. |
Alıntı:
Sayın fatmadundar aynı soruyu siz de sormuşsunuz. Yanıt yukarıda ;) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Zambaklarımdan biri yarın açıyor kısmetse.. Diğer ikisinde tomurcuk birer tane, hemde yaprakları bununkinden farklı... Neden acaba?
|
Alıntı:
Bende geçen sene karışık paketlerden almıştım.Sizinkiler gibi çıkmıştı.Yaprak yapılarının farklılıkları türleriyle ilgili oluyor.SELAMLAR... |
1 Eklenti(ler)
Bildiniz Sn. Dumlupınar, kokusu yok ama görüntü süper.. Diğerleride açar umarım.
|
Alıntı:
|
en sonunda açtılar
1 Eklenti(ler)
http://www.agaclar.net/forum/1384206-post1396.htm anlattıgım zambaklarım actılar ve miss gibi kokuyorlar
Eklenti 564697 |
1 Eklenti(ler)
Bunu bir önceki yıl almıştım, çiçeği açıp solduktan sonra depoya attım öylece. Yeşerdigini fark edip balkona aldım ve su verdim.. Boyarı kısa kaldı ama çiçeklendiler :)
|
2 Eklenti(ler)
Yıllardır hiç bu kadar iri açmamıştı. Küçücük saksıda dev gibi çiçek yaptı. Tamamen karakafes otu çayına bağlıyorum:))
|
5 Eklenti(ler)
Asiatic kokusuz zambaklarım...
|
5 Eklenti(ler)
...
|
5 Eklenti(ler)
....
|
1 Eklenti(ler)
.....
|
Renklerine bayıldım Dumlupınar ağabeyim maşallah, ellerine sağlık. ;) Doya doya seyret bu güzellikleri ;)
|
Ve kestik..
1 Eklenti(ler)
Burada bahsettiğim 13 kandilli ciceğimizi en sonunda kesip eve getirdik
Salonumuzun baş kosesinde duruyor Bayram boyunca kokmaya devam edecek insallah :D Büyüklüğü belli olsun diye, su bardağını ozellikle yanına koyduk ;) Selamlarımla Eklenti 565414 |
Alıntı:
Bizlerde faydalanalım.Aktarlarda bulunur sanırım.Cevabınız için şimdiden teşekkür ediyorum.SELAMLAR GÖNDERİYORUM... |
Karakafes otunun taze yapraklarını kıyıp su dolu bidona koyup yaklaşık 1 hafta bekletiyorum. Oluşan sıvıyı bir ölçüye on ölçü su katarak seyreltip bitkilerime veriyorum. Aktarlarda hiç rastlamadım karakafes otuna. Sn Meyvelitepe' nin blogunu biraz inceleyin isterseniz. Orada da bahsi geçiyor. Ben yaklaşık 4-5 yıldır kullanıyorum, çok memnunum. Tohumlarına ilk olarak zengarden' den ulaşmıştım. Burada ve burada çok daha detaylı bilgiler mevcut. Kolay gelsin.
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Üşenmeden metreyi alarak Oğuz'u çağırdım. Zambağı tuttu, boyu saksı toprağından itibaren 1.95m. Saksı toprağı içinde de nereden baksan 25 cm vardır. Yani boyu 2.20 m en azından. |
Alıntı:
Seneye yerine alışınca bu boylara gelir belki:) Heveslendim şimdi, bu sene 3 çiçekle beni atlattı:rolleyes: |
4 Eklenti(ler)
Herkesin Ramazan Bayramını kutluyorum.
Bunlar da açmaya başlayan Kazablanka zambaklarım. |
2 Eklenti(ler)
Biraz önce açtığını gördüm.İlla ki boynunu büken bir tür kazablanka zambaklar.Bunu da sizlerle paylaşmak istedim.SELAMLAR...Tekrar HAYIRLI BAYRAMLAR....
|
Arkadaşlar ben bu çiçege bayılıyorum intermetten bir siteden tohum aldım fakat hiç bir yerde bu tohumları nasıl çimlendireceğim bilgisine rastlamadım bana taviyede bulunacağınız bir link var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 03:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025