![]() |
4 çeşit/renk kokulu Oriental Lilium soğanı Kısmet olursa Nisan da gelecek. Satış başlığını bu günlerde açacağım. Lilium soğanı arayanlara duyurulur...
|
Casablanca'da olsun lütfen. Kaybettim onu. Sizden almıştım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
a101 den açmak üzere olan bir zambak almıştım ama sanırım çok sulamışım ki açamadan kurudular, sonra komple kurudu. ben umudu tamamen yitirmişken forumda zambak'ın soğanlı bitki olduğunu öğrendim (cahilliğimi mazur görün) hemen heyecanla toprağı eşeleyip çıkardım, gazete kağıdına sardım bekletiyordum ki... sonra vakitlice dikiyim ki ölür mölür dedim... iyi mi ettim kötü mü ettim bilmiyorum. şimdi ben ne yapmalıyım? bugün diktim daha. hemen çıkartıp sarıp bekletiyim mi? yoksa az su vererek toprağı nemlendirip yapraklanmasını mı bekleyim. bu arada Gemlikte yaşıyorum. akdeniz iklimi gibi bir iklimi var
|
A-101 den aldığım zambakların çiçekleri geçti ve biri tamamen kurudu toprakta bırakmayı düşünüyorum ekim zamanına kadar. Bu konuda ki fikirlerinizi alabilir miyim acaba...
|
Alıntı:
Eğer zambak dediğiniz "lilium" ise, kuru sapı koparın, saksıyı dışarı atın, Nisan da sürgün verirse, azar azar sulayın, vermez ise yaz sonunda hafif sulayıp bırakın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Mis zambak ve Ağaç zambaklarımın son halleri...
|
Maşallah Dumlupınar ağabeyim ne kadar çoğaltmışsın, çok güzel duruyorlar :D Hepsinin açmış halini merak ettim şimdi ;)
|
Alıntı:
|
Olsun, göndermiş kadar oldun, teşekkür ederim Dumlupınar ağabeyim, zaten dediğin gibi İzmir'den İstanbul'a sağlam gelmez kargoyla, hiç zahmet etme :rolleyes:
|
Ancak soğan söküm zamanı soğan göndermek en garanti yolu. Çiçekli olarak zor olur.
|
1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba
Ben de bugün zambak soğanı aldım. Acaba diyorum bu saksıya üç tane diksem olur mu?(çapı 27, yükseklik 21 cm.) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Alışveriş yaparken bazı soğanlarda limon küfüne benzer oluşumlar vardı.Yetkililere söyledim ama pek umursamadılar. Acaba soğanlı bitkileri dikmeden önce evde yapabileceğimiz bir dezenfekte etme yöntemi var mı? |
a101'den aldığım lilium spp. soğanlarını bugün ekiyorum. aşama aşama fotograflayıp fikir ve görüşlerinizi alacagım daha sonra. Zira daha evvelki gibi telef etmek istemiyorum yavrucakları.
|
Ben toprakla buluşturalı yirmi gün oldu Sevgili Hira...İki haftadır da balkonda bol güneş alan yerdeler. 4 tanesi başını çıkardı bile..Darısı sizin yaramazlara
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Kgursan'ın tavsiyelerine uyarak 21 Mart'ta diktiğim 12 adet zambağım topraktan başını çıkardı. Umarım çiçekli günlerini de görürüz
|
Toprağını hazırlarken yanmış koyun gübrem yoktu.Şimdi var. Acaba 2-3 yemek kaşığı kadar toprak yüzeyine serpsem nasıl olur?
|
Ağaçlar.net sayfasını uzun süredir takip ediyordum, buradan öğrendiğim birçok bilgiyi uygulama zamanım oldu. Amatör olarak balkonumda çiçek yetiştirmeye aslında kendimi yetiştirmeye ve geliştirmeye çalışıyorum. Şu an zambaklarımda pulla ve tohumla üretimde % 99 luk bir verim almış bulunuyorum. Aynı şekilde sümbüllerimde 7 iken 70 adet oldular. Sitenin hazırlanmasında emeği geçenlere ve forumda bilgilerini paylaşan katılımcılara teşekkür etmek istiyorum.
|
Alıntı:
kısacası: Ciflik gübresi toprak ile iyice karışmış, uyuşmuş, yani "Helmeleşmiş"! olmalıdır. Helmeleşme: Kuru fasulye yemeği pişirilirken, fasulyelerin dane dane kalmayıp, birazcık erimesi demektir. |
Alıntı:
Ancak soğan üretmek zor iştir.. çoğaltmak kolaydır. Sanırım kısa zamanda YERİM DAR demeye başlayacaksınız. Kolay gelsin. |
çok önceden koparıp toprağa soktuğum koltuk soğanları yeşerdi :) artı, sayın kgursanın tavsisiyle bekleyip nisanda su vermeye başladığım asıl zambak soğanı da merhaba dedi, hem de 2 yerden :) heyecandan fotoğraf çekmeden yazıyorum. fotoğraflarını da yükeleyeceğim. inşallah açtıklarını da görürüz :)
|
2 Eklenti(ler)
bunlar da fotoğraflarımız :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
teşekkür ederim, İnşallah :) çiçeklenecek olmasına sevindim, soğanın 2 ye bölünmesine ayrı sevindim :D |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 07:58. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025