![]() |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Öznur hanım, Bu zararlı oldukça zararlıdır, bu zararlıyı görmenizde oldukça zordur daha doğrusu bu görülen zararlının pisliğidir ve zararlı gündüz bu pisliğin içinde gizlenir gece zararını yapar, pisliğin içine bakın zararlıyı göreceksiniz.
Yaprak diye bir şey bırakmaz. Bitkiyi iki günde tıraşlar. İnsektisitlere hassastır herhangi bir insektisitle sorununuzu çözersiniz. Eklenti 406128 |
Merhabalar ben bu sene çiçekli bitki yetiştirmeye başladım bu konuda bilgim henüz tam değil ve yavas yavas öğreniyorum araştırarak sormak istediğim bir konu lilium konusunda olacak almış olduğum soğanları ektim ve henüz 1 ay geçmeden çiçek vermeye başladı dikmiş olduğum liliumdan bir tanesinde çiçekler açmadan kurudu henüz tohum olacak şekilde bunlar yalancı çiçeklermidir? diğerinde ise çiçek bir tane açtı ve çok küçük lilium boyları ise henüz 30 40 cm civariında yardımcı olursanız sevinirim :)
|
"soğanı diktim, 1 ay sonra çiçek verdi!" Emin misiniz 1 ay olduğundan? mümkünse resim ekleyin. Durum normal değil. kolay gelsin
|
lilyum
5 Eklenti(ler)
lilyumlarım yavaş yavaş açmaya başladı arkadaşlar.
|
devam
2 Eklenti(ler)
devamı
|
zambak
2 Eklenti(ler)
Selamlar, zambaklardan ilki selam verdi, ama tür olarak ' Gironde ' mi bilmiyorum....devamını bekliyoruz :)
|
Maşallah, çok güzel açmış lilium fotoğrafları geliyor. Daha da çoğalacaktır, ellerinize, gönlünüze sağlık.
|
1 Eklenti(ler)
Beyaz diye almıştım böyle çıktı. Bu da güzelmiş, hem de mis kokulu.
|
kana, bu zambaklar bizim aşağı yukarı aynı zamanlarda diktiğimiz soğanlardanmı çıktı yoksa?:( hayır de lütfeen:( maşallah diyeyimde başlarına bir iş gelirse gözün kaldı deme:D
|
zambak
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
kolay gelsin |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Eklenti 410273 Tree lily, diğer adıyla ağaç zambak boyu 2 yıl içinde 2 metreye ulaşabilen nefes kesen bir zambak varyetesidir. Adını boyundan ve tek bir soğandan verdiği sayısız sürgün üzerinde sayısı 30 a ulaşabilen trompet şekilli çiçeklerinden alır. Gerçekten elbette bir ağaç değildir. Ancak soğanın sürgünleri; uzun boylanan bu varyeteyi ayakta tutmak için odunsulaşır. Yaklaşık 5 cm çap yapabilen bu sürgünler herhangi bir destek istemeden bitkiyi ayakta tutar. Çalıların yakınlarına, bordürlere, çit ve duvar kenarlarına dikilebildikleri gibi derin saksı yetiştiriciliğine de uygunlardır. Bakımı zahmetsiz, yetiştirmesi kolay, çiçekleri kokuludur. Yıllar içinde boyu artar ve bitki daha dolgun bir suret kazanır. Eklenti 410288 Eklenti 410289 Ekim zamanı:Ağustos, Şubat, Mart, Nisan, Mayıs, Haziran, Temmuz Dikim yeri:Bordür ve Tarhlar, Saksıya uygun Özelliği:Kokulu, Kolay yetişen, Uzun süre çiçekli, Çok yıllık, Çiçek soğanı, Az bakım ister İklim ve konumu:Güneşli, Sahil kesimi, Dona dayanıklı, Kuraklığa dayanıklı, Sıcağa dayanıklı Çiçeklenme zamanı:İlkbahar, Yaz Çiçek rengi : Pembe Türüne göre:Soğanlı bitki |
Yomurcuklari ufak ve yumusamis bir zambak nasil iyilestirilir :( migrostan esim almis ama sadece bir tomurcugu saglikli gibi
|
2 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
1. ve 2nci resimler asiatic lilium.
3= Lilium Martagon. |
yeni lilyumlar
4 Eklenti(ler)
pembe lilyum
|
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
beyaz ve sarı lilyumlarımda açtı
|
1 Eklenti(ler)
|
Alıntı:
Bu konuda uzman sizsiniz, hemen düzeltiyorum. Teşekkür ederim. Saygılar... |
2 Eklenti(ler)
Yeni açanlar.
|
ilk resim oriental veya melez bir lilium, ikincisi ise asiatic olmalı.
Ayrıca ben uzman falan değilim, ve Ağaç lilium adını ilk dytduğum için şaşırdım. Demekki böyle bir lilium da varmış dedim ben de öğrenmiş oldum. öğrenmenin yaşı yok :) kolay gelsin. |
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
lilyumlarım
|
anneminkiler
2 Eklenti(ler)
gözdeleri
|
1 Eklenti(ler)
Bu sene aldıklarımdan.
|
1 Eklenti(ler)
Rengi çok değişik.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:44. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025