![]() |
1 tanesi hala yeşil hiç sararma yok beklemelimiyim daha.
|
Alıntı:
Saksıyı dışarıya atın, ve sanırım Nisan da, sürgün vermeye başlayınca hafiften sulama, mümkün ise hafif gübreli su-gübreleme ve yeni bitkinin bakımını yapın ve BOL GÜNEŞ-IŞIK alacak bir yerde saksınızı koruyun. Haziran-temmuz da çok şiddetli güneş olursa hafif GÖLGE yapın. Kolay gelsin. Not. Soğanlarınız yeterli irilikte ise ve ışık bol olursa çiçek açar, iriliğine bağlı olarak tek veya çok çiçek verebilir. |
Sayın kgursan bu işlemi ben de (yıkadım kuruttum) yıldız çiçeği soğanım için yapabilir miyim?
|
Alıntı:
|
Anladım Sayın kgursan; çok teşekkür ediyorum. Sağolun.
|
burda bütün renkler güzel ve harika çiçekler bakımlı emeklerinize saglık
|
Bugün sayın kgursan'dan satın aldığım oriental lilium'ların ekili olduğu yeri hem temizledim, hemde kuruyan saplarını dikkatlice koparıp attım ve acaba soğanlar ne alemde, yavru alabilir miyim diye ellerimle eşeledim..
Soğanlar iyice büyümüş, gayet sağlıklılar, sadece bir tanesinde sanki iki soğan olmuş gibi geldi bana.. Etraflarındaki toprağı biraz havalandırıp tekrar örttüm.. Yerleri belli olsun diye, saplarını üçe bölüp sacayağı şeklinde toprağa saplayıp iple bağladım.. |
Alıntı:
|
Çiçek saplarının saçak köklü olması ilgimi çekti sayın kgursan..tabi soğanlarında ayrı kökleri var ve çok güçlü kökler..bir tanesini hafif çıkarmayı denedim..kökleri yolmadan çıkarmak çok zor..siz, çıkarılan soğanları kökleriyle birlikte çıkarıp ekin dediğiniz için vazgeçtim..
Anladığım şu; bu liliumları ilk ekerken iyice düşünüp özene bezene kalıcı olarak seçtiğimiz bir yere ekmeli..Çünkü bunları çıkarıp, saklamanın ve bir başka yere ekene kadar muhafaza etmenin büyük riski var gibi.. Affınıza sığınarak acemi bir lilium yetiştiricisi olarak minik bir sorum daha olacak size; benim 4 soğanın biri mutlaka 2 sap verecek gelecek yıl..diğer soğanlarında birden fazla sap çıkarma olasılığı var mıdır? Bu yıl yavru yok gibi, gelecek yıl olur mu acaba? Selamlar.. |
Bende kendi yanlış yaptığım uygulamadan bahsedeyim de başkaları benim yaptığım yanlışa düşmesinler.:)
Geçen sezon edinip çiçeğini gördüğüm zambaklarımın büyük bölümünün çiçek saplarını çiçekleri geçtikten sonra yeşil yaprakları olmasına rağmen bu sapları temmuz ayı sonu gibi toprak seviyesinden 4 parmak kadar yukarıdan kesmiştim. Sonra eylül ayı gibi soğanları yerlerinden çıkarıp kontrol ettiğimde saplarını bu şekilde kestiklerim soğanlar küçülmüş, çiçek saplarını çiçeğin hemen altından keserek uzun sap bıraktıklarım ise soğanlarının güçlenmiş olduğuna şahit oldum. Bu çok kötü bir deneyimdi benim için. Bunu buradan yazmamın sebebi diğer arkadaşlarım benim düştüğüm hataya inşallah düşmezler ve lilium saplarını zamanı geçen çiçeklerin hemen altından keserek uzun saplı bırakırlar. Ancak buna rağmen hiçbir lilium soğanımı tamamen kaybetmediğim gibi gerek asiaticler ve gerekse oriental lar hepsinde yavru soğan oluşumlarını gördüm. Tek tesellimde bu oldu. |
Bilgi için teşekkürler wellness.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
zambak
1 Eklenti(ler)
merhabalar
saksıda zambak yetiştirenler aşagıdaki küf sorunuyla karşılaştılar mı acaba? |
Alıntı:
kuytu (hava akımı olmayan ) bir yerde kalmasından olur. Ekmek küfleri gibi. Güneş alır, toprağın yüzü kurursa sorun kalmaz. Kolay gelsin |
Alıntı:
Bugün zambak soğanlarımı yoklamak için toprağı biraz açtım, soğanlarım buruşmuştu, cansızlaşmıştı. Oda sıcaklığında biraz su verdim toprağı nemlendirdim. Saksıyı dışarı koymak için yerim olmadığından dolayı içeride bakıyorum. Ama sürekli cam önünde havalandırıyorum. Soğanlarım sanki ölmüş gibi geldi, herhangi bir çürüme yok ancak dediğim gibi buruş buruş olmuşlar, cansızlaşmışlar. Bu aşamada ne yapmam lazım? |
1 Eklenti(ler)
Yanarım yanarımda şöyle bir lilium um olmadı ona yanarım.
|
lilyum üretimi
5 Eklenti(ler)
Geçen yıl çiçekleri solduktan sonra sonbaharda toprağından çıkarıp tekrar diktiğim lilyum soğanlarından birkaç soğan kabuğu almıştım. Bunları, içi torf dolu kapalı bir kap içine serpiştirmiştim. Sonunda bunların hemen hepsi çimlenmiş ve yeni minik soğancıklar oluşmaya başlamıştı. Havalar bir süre iyi gitmesinden dolayı olacak, gelişmeye başladılar. Artık 2-3 yıl sonra çiçek açacak erişkinliğe ulaşırlar diye düşünüyorum.
Bunlar, anaç soğanlardan geçen yıl açan çiçekler; Eklenti 371145 Eklenti 371146 Eklenti 371147 Bunlar da, soğan kabuklarından çıkan bebek lilyumlar; Eklenti 371148 Eklenti 371149 |
Tek kelimeyle harikalar
|
Alıntı:
kolay gelsin. |
Nikon şahane görünüyor bitkin.
|
Sayın kgursan, bebelere iyi bakmaya çalışıyorum. Şu anda kapalı balkondalar, sabah ve öğleden sonra güneş altındalar. Arada sırada düşük dozda gübre takviyesi yapıyorum, şu ana kadar bundan memnun görünüyorlar. Topraklarını daima nemli tutmaya çalışıyorum, ama suyu abartmadan tabi. Şu anda bulundukları kap küçük olduğu için, baharla birlikte gelişimleri artınca oldukları gibi çıkarıp daha büyük kaba aktarmayı düşünüyorum.
|
Merbaba ben birsey sormak istiyorum kisin cok guzel kokulu
Lilyum almistim beyaz ortasi pembe saplarin dibinde minicik ucu Yaprakli soganlar vardi onlari guzelce saptan ayirip hemen dibine ektim. Cicekleri soluncada yapraklarda dokulunce topragin 2cm ustunden Saplarda kestim :( okuyunca hata yaptigimi anladim :( Simdi size sorum o ektigim minik soganlar hala ucu yesil yapraklu duruyor. Ama buyumuyorda. Ne yapmam gerek? Acaba kökü acip ana sogankaridami ayisam? **** o minikler ne olacak? |
Alıntı:
Saksıyı dışarıda bol ışık alan yerde tutunuz. kalabalık bir aile olacak. Yaz ayları boyunca, arada sırada gübre koklatın-gübreli su verin ( Gübreli su : 1 litre suya 1 Gram gübre!!) Çok gübre zarar yapar,kökleri kurutur . veya çiçek coşturan vs. olabilir. Çok da su vermeyin. Kısacası çok fazla ilgilenmeyin, atın dışarı kendi kendine yaşasın!! |
Selam arkadaslar gecen gun bahcede bir agacin dibinde kendiliginden yetismis bi zambak gordum onu alip saksiya dikmek istedim cunku agac kesilmisti ve yakinda kepce ile agacin kokunude alacaklardi. Velhasıl zambagı bir pet şiseye diktim topragini hafif suladim gunese koydum cok az da gubre verdim ama ertesi gun solmustu cok uzuldum simdi topragini degistordim solan cicegi kestim hafif golge bi yere koydum ama dogrumu yaptim bilmiyorum yardimci olursa sevonirim hem forumda hemde cicek bakiciliginda yeniyim.
|
5 Eklenti(ler)
8 renk lilyumlarımdan 2 renk açtı kırmızı ve turuncu.
|
sayın kgursan aynı saksı içine 3 zambak ektim. Biraz yeşerdiler ama bir tanesi sabit kaldı baktım çürümüş yaprak gibi ayrıldı. onları temizledim çürümüş yerlerini kestim tekrar ektim bunlar olur mu ne dersiniz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Baştan sona yanlış yapmışsınız!!. mümkünse bitkiyi gölgede muhafaza edin, arada bir de su verin başka bir şey yapmanız gerekmez... kolay gelsin. |
1 Eklenti(ler)
Bu böcek nedir acaba lilyumlarımı yemiş delmiş
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 08:48. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025