![]() |
Alıntı:
|
Nergis dikimi
Merhaba,
Çok ama çok sevdigim nergisleri hep çiçekcilerden alirdim.bugun bir ilk yapip soğanını aldim. Tum konuşmaları okumaya başladım ama çok sayfa var =) buyüzden direk tembellik yapıp sorayım dedim =) Torf toprağına gömebileceğimi söylediler doğru mu?ozel bir toprak var mi? Suanda ocak ayındayız ekim yapsam çiçek cikar mi? Soganın çoğunu toprakta uçları dışarda kalacak şekilde dikeceğim degil mi? Şimdiden tesekkurler =) |
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Alıntı:
Sulamasını hemen yapmam gerekiyor değil mi? Sanırım bol su sevmiyorlar. |
Alıntı:
Ekim bakım bilgileri için blog'umu okuyun: https://yogunkokulukatmerlinergis.wo...2012/08/13/19/ |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 soğan için çok iyi saksı..derinlik 30 santim olsaydı daha iyi olurdu..torf ve kaliteli toprak karışımı ile tepeleme doldurun..tepeleme dolsun , çünkü suladıkça toprak çöker..
Soğanların uç tepe kısımları hafiften görünecek şekilde kökleri zedelemeden hemen ekin ve saksının dibinden su gelene kadar bol sulayın.. |
Alıntı:
Tesekkurler. |
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/1224782-post1895.htm |
Bu mesajımda da nergislerin ekim bakım bilgilerini sayın birnefestoprak üyemizin yaptığı tercüme katkısıyla detaylı bir şekilde anlatmışım:)
http://www.agaclar.net/forum/1228742-post1904.htm |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Nasıl geldiler bahçeye bilemedim ama çok güzel kokuyorlar.
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Merhaba,sürgünü uzamayan soğanın türü farklı olabilir.
Bazı nergis soğanları dikimden 10-15 gün sonra sürgün verir.Bazı türler ise sürüp toprak üstüne çıkmak için 1 aydan 3 aya kadar zamana ihtiyaç duyar. Sizin diktiğiniz soğan sağlıklı ise sürgün ucu uzayıp,gelişimine devam edecektir.Selamlar... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
Alıntı:
Birde Paper white diye bildiğim bir nergis türü var.Soğanlar dikimden 1,5 ay gibi kısa bir süre sonra beyaz kokulu çiçekler açıyor. Ancak kokularının güzel olduğunu biliyorum.Selamlar... |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Sayın pria'dan aldığım soğanlar :)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Saksının toprağı kurudukça sulamaya devam edin. Yapraklar güneşli alanda tamamen kuruyana kadar bekleyeceksiniz.Bu sayede soğanlar gerekli enerjiyi depo edecekler.Seneye daha güzel çiçekler açabilmek için.Selamlar... |
Arkadaşlar merhaba...Nergislerimin hepsi bahçede.Saksı içinde yetiştirmiyorum..Bahçede birkaç çeşit var..bugün çekecektim..lakin dün çok kötü yağın kar neticesi yaşadık ve tüm nergisler açmış olanlar yere büküşmüşler..bazıları..Hepsi değil..Açtıkça sizinle paylaşırım artık..
|
5 Eklenti(ler)
Herkese merhaba...Tekrar ben yazıyorum...Sonunda makineden indirdim ve sizinle NERGİZ lerimi paylaşıyorum...Yeni olanlar var..onları daha uygun zamanda ekleyeceğim..zira yeni çekildiler
|
4 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Çiçeği biten nergislerin tohumları toplandı.
|
Alıntı:
Üyelik sifremi unuttuğun icin yeniden üyelik açmak zorunda kaldim:) . Bugün nergislerimin soğanlarını topraktan çıkarttım.soganlarim Bayag büyümüş ve bana bir supriz yapmışlar 2 tane kucuk soğan daha olmus. Ama altında hic kök yok. Bu yeni 2 soğan a ekstra yapmam gereken birsey var mi? Ayrıca topraktan çıkarttığım soğanları nasil saklamam gerek . |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Dipteki 2 küçük yeni çıkan |
Soğanları gölge ve serin bir alanda muhafaza edebilirsiniz.Kasım ayının 2.haftasında ana soğanları ayrı,yavru soğanları ayrı olarak dikebilirsiniz.Yavru soğanlara ayrıca yapmanız gereken bir işlem yok.Selamlar...
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
En erken açan Tazetta nergislerden biri olan Paper white.
Çok tatlı kokulu ve çok uzun süre çiçekli kalan bir tür.Ekim ayı ortalarında Burhaniye'de dayımın evinin çatısındaki saksılara dikmiştim. |
2 Eklenti(ler)
Bu yıl ilk defa tohumdan nergis üretimi için ekim yaptım..saksıda 300'den fazla
tohum filiz verdi :) Bu çoğaltmakta zorlandığım türün soğanlarıını da evde saksıya aldım.. |
3 Eklenti(ler)
Nergis bahçem için çok emek verdim bu yıl..
Tertemiz her yer..düzenli.. Binlerce nergis içinden sadece bir tane şaşırıp erkenden açtı :) https://kokulunergis.blogspot.com/20...sseverler.html |
Ellerinize sağlık sayın pria. Güzellikler bol bol olsun.
|
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Kasım ayının son günlerinde diktiğim nergisler.
Burhaniye'de bu yıl Sonbahar ılık geçtiği için soğanlar toprakla biraz geç buluştu. Bir kaç tür dışında tüm soğanları karışık diktim. Bütün kışı yağmur,soğuk,rüzgar demeden,dayımın evinin çatısında geçiriyorlar.Hayırlısı ile çiçeklerinide görmek ümidi ile herkese selamlar... |
4 Eklenti(ler)
Devamı...
|
Maşallah diyelim sayın Dumlupınar...MAŞALLAH
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 02:20. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025