agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   Nergis (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/3930.htm)

snob 02-12-2018 12:16

1 Eklenti(ler)
Sayın pria dan geçen yıl aldığım soganlardan en iri 5 adetini diktim.Geri kalanları bahçeye dikmesi için birisine verdim.En sağdaki karaburun,diğerleri erlicher muhtemelen.Karaburunlar geçen yıl çiçek vermemişti.Bir ara behceye dikilmiş olanlari da paylasirim.

pria 07-12-2018 17:33

5 Eklenti(ler)
Yağış bol, havalar oldukça ılıman..çoğu nergis türüm filizlendi..çok geç çiçek açanlar hariç..tabi, Karaburun'lar en hızlıları..bu yıl yine çok çiçek sapı var..sanırım bir ay içinde açarlar..

Nergis bahçemden bugünkü görüntüler..

snob 12-12-2018 17:09

3 Eklenti(ler)
Bugün bahçeden çektiğim resimler. Aşırı yağmur var,yere yatan iki adet çiçek sapında kestim vazo için. Açınca paylaşirim.

green.white 14-12-2018 08:26

Nergis

3 Eklenti(ler)
Sn. Pria'dan kasım ayının son haftasında aldığım ve ektiğim karaburun ile erlicheer nergisleri. 3 fotoğrafta ayrı mekanlarda ve aynı zamanlarda ekildi.

Son fotoğrafta görüldüğü üzere karaburunlar oldukça hızlı büyümeye devam ediyor(ya da diğerleri yavaş büyüyor bilemeyeceğim).
Böyle olmasının sebebini merak ediyorum açıkçası. Tahminlerime göre saksı küçük geldi, kök gelişimini tam tamamlayamadan boya vermeye başladı. Umarım yanılıyorumdur :( Cevap verebilirseniz çok sevinirim. Yapabileceğim bir şeyler olacak mı diye...

snob 14-12-2018 10:19

2 Eklenti(ler)
Bu yılın ilk çiçeği benden olsun.

pria 14-12-2018 11:07

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi green.white (Mesaj 1554238)
Sn. Pria'dan kasım ayının son haftasında aldığım ve ektiğim karaburun ile erlicheer nergisleri. 3 fotoğrafta ayrı mekanlarda ve aynı zamanlarda ekildi.

Son fotoğrafta görüldüğü üzere karaburunlar oldukça hızlı büyümeye devam ediyor(ya da diğerleri yavaş büyüyor bilemeyeceğim).
Böyle olmasının sebebini merak ediyorum açıkçası. Tahminlerime göre saksı küçük geldi, kök gelişimini tam tamamlayamadan boya vermeye başladı. Umarım yanılıyorumdur :( Cevap verebilirseniz çok sevinirim. Yapabileceğim bir şeyler olacak mı diye...

Baya güzel ekmişsiniz soğanları..sadece, saksıları biraz daha doldurabilirdiniz..soğanları hafif görünür şekilde çok derine gömmeden ekmeniz de çok güzel..merak etmeyin, onlar bunca filizi verene kadar toprak içinde arapsaçı gibi köklerini oluşturmuştur..
Karaburunlar erkenci bir tür olduğu için aceleci sürüyor..erlicheer'ler geç tür olduğu için yavaş gelişir..şubat başlarından sonra onlar da hızlanır..

Selamlar..

green.white 14-12-2018 11:43

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1554250)
Baya güzel ekmişsiniz soğanları..sadece, saksıları biraz daha doldurabilirdiniz..soğanları hafif görünür şekilde çok derine gömmeden ekmeniz de çok güzel..merak etmeyin, onlar bunca filizi verene kadar toprak içinde arapsaçı gibi köklerini oluşturmuştur..
Karaburunlar erkenci bir tür olduğu için aceleci sürüyor..erlicheer'ler geç tür olduğu için yavaş gelişir..şubat başlarından sonra onlar da hızlanır..

Selamlar..

Teşekkür ederim Sn. Pria. Endişelenecek bir şey yok o zaman.
Sabırla beklemeye, sevgiyle beslemeye devam...

pria 14-12-2018 16:18

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi green.white (Mesaj 1554251)
Teşekkür ederim Sn. Pria. Endişelenecek bir şey yok o zaman.
Sabırla beklemeye, sevgiyle beslemeye devam...

Saksılarınız da oldukça derin sayılır..
Özellikle kış günlerinde çok az sulayın..
Suya en çok tomurcuk dönemi ihtiyaç duyar.

Ekim-bakım bilgileri için:

https://yogunkokulukatmerlinergis.wo...9cLM1O_QaxTjc8

http://kokulukatmerlinergis.blogspot...vdJ3jbjPqavyv8

green.white 17-12-2018 07:52

3 Eklenti(ler)
Birkaç gün nergislerime bakamadım, hepsi bana sürpriz yapmış; Dört ana soğanımın dördünde de tomurcuk oluşmuş ;)

Sn. Pria'nın dediği gibi oldukça aceleci davrandılar. :rolleyes:

pria 17-12-2018 07:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi green.white (Mesaj 1554425)
Birkaç gün nergislerime bakamadım, hepsi bana sürpriz yapmış; Dört ana soğanımın dördünde de tomurcuk oluşmuş ;)

Sn. Pria'nın dediği gibi oldukça aceleci davrandılar. :rolleyes:

Karaburun nergisleri için çiçek açma konusunda pek garanti veremiyorum çünkü nerede ne yapacakları pek belli olmuyor..
Sevindim tomurcuklanmalarına :)

Elif çiçek 20-12-2018 16:18

Ekim için vakti geçti mi ? Eğer geçmedi ise hala satışını yapanlar var mı

green.white 28-12-2018 14:26

2 Eklenti(ler)
Ev ve işyerindeki karaburunlar açmak üzere :rolleyes:

pria 28-12-2018 16:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi green.white (Mesaj 1555076)
ev ve işyerindeki karaburunlar açmak üzere :rolleyes:

:) :) :)

Benim karaburunlarda da bol çiçek sapı var bu yıl..

green.white 10-01-2019 10:31

2 Eklenti(ler)
Karaburun nergisimin tomurcuklarından biri açtı.
Diğerleri de açmak üzere. Kokusu çok güzel tarif etmek imkansız. :rolleyes:

Eklenti 685993

Erliçer nergislerim ise daha büyüme evrenindeler ve henüz görünürde tomurcuk yok. Bu normal mi öğrenebilir miyim?

Eklenti 685994

pria 10-01-2019 16:26

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi green.white (Mesaj 1555888)

Erlicheer nergislerim ise daha büyüme evrenindeler ve henüz görünürde tomurcuk yok. Bu normal mi öğrenebilir miyim?

Eklenti 685994

En öndeki nergisin alttaki beyaz kısmındaki şişkinlik tomurcuğun yolda olduğunu gösteriyor :) Biraz sabır..çünkü erlicheer'lerin açmasına en az bir birbuçuk ay var..

green.white 12-01-2019 09:03

3 Eklenti(ler)
Güzellerim.

green.white 17-01-2019 08:54

2 Eklenti(ler)
Boş bebek maması kutularından doğan güzellikler... :rolleyes:

Elif çiçek 28-01-2019 11:04

merhabalar geçen yıl annemden aldığım nergislerim kasım gibi yeşerdi aralık sonlarında neredeyse 60 cm e varan notları oldu fakat hiç tomurcuk **** çiçek belirtisi vermedi komşumunki açmıştı hafif yapraklarını arala varsa çiçek göbeği görürsün demişti dediğini yaptım hatta birine kıydım ve soğanı ikiye böldüm (kızmayın bende çok üzüldüm ) ve hiç birşey yoktu sebebi nedir bir bilen yardım edebilirmi?

Dumlupınar 28-01-2019 15:01

5 Eklenti(ler)
Karaburun nergisleri mis kokmaya başladı.Aralarına Karaburun ilçesinde Sim nergisi olarak bilinen bu türde karışmış.

Dumlupınar 28-01-2019 15:02

5 Eklenti(ler)
Devamı...

Dumlupınar 28-01-2019 15:03

2 Eklenti(ler)
Bunlar Burhaniye'den.Dayımın gün boyu tam güneş gören çatısından.

Dumlupınar 28-01-2019 15:04

1 Eklenti(ler)
Çiçek sapları kesilip bardaklara ıslandı.

yalper 29-01-2019 16:31

Açmak üzere olan nergisin çiçek sapı frezyalar gibi yatmaya başlamış, üzerindeki tomurcuklarda bir sorun yok. Bu neden olur suyu fazla vermediğimi düşünüyorum toprağı hafif nemli tuttum sıcaklıklar 5 6 derecenin üzerine çıkınca

pria 30-01-2019 21:19

2 Eklenti(ler)
Sezonun ilk nergislerinden bugün kargoya verdiklerim :)

green.white 01-02-2019 12:45

1 Eklenti(ler)
Erlicheer nergislerimden biri tek soğanda 4 tomurcuk açmak üzere. Diğer 9 soğanın hepsi tek soğanda tek tomurcuk. 4 tomurcuk olması normal mi? Çok güzel bir sürpriz oldu bizim için.

pria 01-02-2019 15:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi green.white (Mesaj 1557469)
Erlicheer nergislerimden biri tek soğanda 4 tomurcuk açmak üzere. Diğer 9 soğanın hepsi tek soğanda tek tomurcuk. 4 tomurcuk olması normal mi? Çok güzel bir sürpriz oldu bizim için.

Bilinçli olarak ben yapıyorum bunu..
Erlicheer'lerin hepsi açar ama bazı soğanlar var ki bunlar çok yıllıktır ve birden fazla 2-3-4-5 hatta 7 sap çiçek bile verebilirler..
Ben yavrularını ayırmanın zor hatta imkansız olan bu soğanları görüyorum ve tanıyorum..aslında bu soğanların tanesini bazı yıllar 15 liradan satıyorum ama az olunca her kargoya satın alınan soğan adedine göre bir iki tane sürpriz olsun diye koyuyorum bunlardan..
Sevincinizin kaynağı bu..:)

green.white 02-02-2019 12:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pria (Mesaj 1557483)
Bilinçli olarak ben yapıyorum bunu..
Erlicheer'lerin hepsi açar ama bazı soğanlar var ki bunlar çok yıllıktır ve birden fazla 2-3-4-5 hatta 7 sap çiçek bile verebilirler..
Ben yavrularını ayırmanın zor hatta imkansız olan bu soğanları görüyorum ve tanıyorum..aslında bu soğanların tanesini bazı yıllar 15 liradan satıyorum ama az olunca her kargoya satın alınan soğan adedine göre bir iki tane sürpriz olsun diye koyuyorum bunlardan..
Sevincinizin kaynağı bu..:)

Aa o zaman bize de 1 tane düşmüş. Ayrıca teşekkür ederim o zaman Sn. Pria (:

pria 06-02-2019 16:04

1 Eklenti(ler)
Sattığım her soğanın 1 lirasını hayır kurumlarına bağışlama sözüm olduğu için, bu yıl Türkiye Eğitim Vakfı'nın TIP OKUYAN KIZ ÖĞRENCİLER bursuna 750 lira bağış yaptım..hikayemi ve nedenlerini bir notla ilettim..yazdığım şeyler tüm çalışanları çok duygulandırmış..ben de duygulandım gelen telefonlardan ve mesajlardan..
Ve TEV'in binasını mis gibi kokular sarsın, keyifle çalışsınlar diye 4 buket Karaburun nergisi gönderdim :)
Ufacık şeyler bunlar ama güzel şeyler :) Ben de çok mutlu oldum..

Balıkesir şube müdürü bir bursiyer kızımızla beni köyde ziyarete gelmeyi çok istiyor..Eğer bi aksilik olmaz da gelirlerse erlicheer nergislerimin tam ortasında bursiyer kızımızın fotoğrafını çekip, izin verirse bu sayfadan yayınlayacağım :)

Erlicheer'lerden de göndereceğim..hatta bağış karşılığında satsınlar diye tüm erlicheer nergis çiçeklerini göndermeyi de tasarlıyorum..

İnsan hep kendisi için değil, biraz da başkaları için yaşayıp bişeyler yapmalı :)

Dumlupınar 12-02-2019 11:29

3 Eklenti(ler)
Sn.Imay 3-4 yıl kadar önce anneannesinin zeytinliğinde yetişen nergis soğanlarından bana hediye olarak göndermişti.Mis kokulu bu tür için kendisine tekrar teşekkür ediyorum.Sağolsun.Bu arada bu túrü İtalicus nergis diye biliyorum...

pria 12-02-2019 12:05

5 Eklenti(ler)
Çiçekçinin vazosu böyle kocaman bi tencere oluyo işte :)

4-5 gün yağmur ihtimali olduğu için bu sabah yağmur öncesi son Karaburun'ları kestim..1.5 saatimi aldı..tam işimi bitirdim; başladı şar şar yağmur..girdim kulübeye ama bekle bekle dinesi yok yağmurun..zaten ıslandıydım biraz, atladım benim elektrikli bisiklete onca yağmurun altında paçalarımdan sular aka aka döndüm eve..hatta, yağmur altında böyle motorla gezinti hoşuma gitti, oldu olacak zaten deyip, yolumu uzattım doya doya ıslandım yani :)

Evin içi parfümeri dükkanından daha harika kokuyo :) herşeyin doğalı güzel.

http://kokulukatmerlinergis.blogspot...2YgX2ZYgXHv_Fk

pria 07-03-2019 18:37

2 Eklenti(ler)
Bu gidişimde de bunlar açmış..Erlicheer nergislerin atası bunlar..

hocam100 07-03-2019 20:27

Adnan bey nergisleriniz çok güzel olmuş sizi tebrik ederim.Ne tür gübre veriyorsunuz.

SM-C7010 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Melisa16 10-03-2019 08:18

4 Eklenti(ler)
Benim "altun gızlarım" da açtılar :)

pria 12-03-2019 00:51

1 Eklenti(ler)
Erlicheer türü nergislerimden ilk parti 900 sap kestim bugün..hepsi yarın Pamukkale ile İzmir yolcusu..:)

http://kokulukatmerlinergis.blogspot...li-nergis.html

Mahmut Tebir 12-03-2019 09:55

Erlicheer türü nergislerin kokusunu ev ahalisi sevemedi. Çok ağır kokuyor. Acımtırak bir kokusu var. Ama görüntüsü 10 numara.

pria 12-03-2019 10:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mahmut Tebir (Mesaj 1562461)
Erlicheer türü nergislerin kokusunu ev ahalisi sevemedi. Çok ağır kokuyor. Acımtırak bir kokusu var. Ama görüntüsü 10 numara.

Renkler zevkler tartışılmaz Mahmut Bey..ama Erlicheer'lerin kokusuna bayılıyor çoğu insan :)

Mesela ben kelle paça çorbasının kokusuna bayılırım ama bazılarına kokusu itici gelir..hangi nergis türü olursa olsun, nergis kokusundan nefret eden cins insanlar bile var :)

mtgokduman 12-03-2019 10:52

Sayın Pria'dan 5-6 yıl kadar önce aldığım Ericheer soğanlarını Mersin'e Kayınbabamın köyüne yollamıştım...Torosları pek sevmişler ki her yıl öbek öbek çiçek geliyor bu vakitlerde...

Muda 26-04-2019 23:57

Nergis

5 Eklenti(ler)
Eklenti 692091

Eklenti 692092

Eklenti 692093

Eklenti 692094

Eklenti 692095

pria 23-10-2019 00:18

5 Eklenti(ler)
Bir hafta önce, yavru nergis soğanlarını ektim..bu yıl tamamının yerini değiştirdiğim için ve çok olduklarından, soğuk havalara kalmadan ekmekte yarar gördüm..
Yer bahar aylarında 60-70 santim derinlikte 2 defa ''patlatma'' ile sürüldü..yanmış keçi gübresi ile gübrelendi..ve 15 gün önce yağan şiddetli yağmur fırsat bilinip ''tiller ile toprak un ufak olana kadar tekrar sürüldü..
1000-1200 adetlik adaların aralarına eski kiremitlerden dekoratif yollar yaptık eşimle..
2 buçuk günde ektim 6-7 bin soğanı..sabah 7-7.30 işbaşı..akşam 6 buçuk gibi paydos..mahvoldum..soğan sokuşturmaktan, kazma sallamatan ellerim şişti..dizlerimde eğilip kalkmaktan güç kalmadı..Çanakkale'ye döndükten sonra, ikinci gün odadan mutfağa giderken dizlerim tutmadı ve yığıldım kaldım yere :(çok çok zorladım kendimi huyum kurusun..

Neyse, bitti..iyi oldu, rahatladım..
Bu yıl nergisler şahane deniz manzarasıyla birlikte burnumun dibinde olacaklar..:)

berkay3993 06-12-2019 00:07

Uzun zamandır Narcissus papyraceus bitkisinin soğanından arıyorum fakat bulamıyorum. Acaba bu nergisin soğanından ya da farklı nergis & bitki soğanları yollayabilecek var mı? Kargo ücretini ben ödeyeceğim :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:19.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025