![]() |
1 Eklenti(ler)
Dünden beri köydeydim..Karaburun nergislerim çiçeklerini kestikten sonra hızla yapraklarını uzatmışlar..40-5 santim olmuşlar..
|
3 Eklenti(ler)
Zamanlamayı iyi ayarlayıp gitmişim dün köye..Tüm ''Erlichher'' nergisler açmış..Alttaki fotolar ana soğanlara ait:
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da açamaz diye satışa koymaya çekindiğim yavru soğanlar..Onlar da bile %60 çiçeklenme var:
|
3 Eklenti(ler)
Tüm ''Erlicheer'' nergislerin çiçeklerini kestim..800 den fazla çiçek elde ettim..Çok minik ve kısa olanlar hariç tabi..
50 ve 30'arlık demetler halinde ambalajlayıp sipariş sahiplerine gönderdim bugün.. (Demetlerin dip kısmına 8-10 adet peçete koyup minik naylon poşete koyup bağlıyorum..İçine su koyuyorum..Kağıt peçeteler oldukça fazla su emiyor ve kargo yerine ulaşana kadar koruyor çiçek saplarını) |
Bu yıl nergis ve diğer soğanlı türlerim için zor bir yıl oldu.Çok kurak bir sezon geçiriyoruz.Nergisler nihayet açıyor.Erlicherler henüz açmadı.Adnan vey nergislerinize bayıldım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Ben de suladim ama yağmurun yerini tutar mı.Yine de iyi.Bugun biraz çiledi.
mobil telefondan tapatalk ile yollandı |
Nergisler normal beslenme koşullarında ısı düşükse ya kokmuyorlar ya da az kokuyorlar..Hava sıcaklığı 20 ve üzeri derecelere yükseldiğinde maksimum kokuyu yayıyorlar..
Bir de, aşırı azot takviyesi yapılan alanlarda nergis ya kokusunu kaybediyor ya da kötü kokuyor..Bunu bu yıl denedim..Minik bir alana, metrekareye 50-60 gram üre gübresi attım..Bu yıl oradan elde ettiğim erlicheer nergislerin çok az bir kokusu vardı..Hatta bazıları oldukça kötü kokuyordu.. Bu, büyük ve çok önemli tecrübedir.. Ben bu yüzden yıllardan beri nergislere gelişigüzel kimyevi gübre verilmemesini, normal, orta halli bir toprakta yetiştirimesini önerdim hep..Çünkü nergis kanaatkar bir çiçektir..Hatta, fakir toprakta daha güzel koku yayar..Aynen benim fidanlık gibi.. Siz siz olun, özellikle üre gibi kuvvetli azot kaynağı suni gübreleri dikkatli kullanınız..Aynı şekilde azot ihtiva eden hayvansal gübreleri de öyle..Hele hele yanmamış, taze hayvan gübrelerini kullanmayınız.. |
Benim gerek bu sayfalarda gerekse de blog'larımda yazdığım nergislerle ilgili ekim bakım bilgilerini bazen aynen, birebir kendi internet sitelerine kaynak belirtmeksizin kopyalayanları veya benim tesbit ve tecrübelerimi kendi orijinal fikir ve buluşları gibi lanse edenleri biliyorum, görüyorum..Bu biraz hoşuma gitse de yine de kaynak belirtmedikleri için bir emek hırsızlığı, saygısızlık gibi algılıyorum bunları..
Son yazdığım çok önemli tecrübeyi de yakında kaynak belirtmeksizin kopyala-yapıştır yapanlara tanık olursam hiç şaşırmam :) |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Nergis
Merhaba,
Biraz güneş, biraz yağmur, biraz ilgi alaka olunca bahçeye bahar gelmiş. Yağmur damlaları başlarını biraz eğmiş, hafif çamura bulanmışlar, görüntü mükemmel sayılmaz ama kokuları başka aleme götürüyor. Selamlar . http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...bf03696593.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...206757732b.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...8a25c48642.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/2016...d8806ae487.jpg Sent from my iPhone using Tapatalk |
Nergis
3 Eklenti(ler)
Resimlerdeki nergisin cinsini öğrenmek istiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Erlicher , Karaburun ve diğer tüm nergisler hızla açıyor.
|
gecen seneden muzdarip olan ben bu sene dayanamayarak 2liraya düşmüş a101 soğanları aldım ve diktim.ufak bir uç gösterip kaldı öylece.muhtemelen yağmur soğuklar derken saksıda çürüme yaptı.bakımı kolay olsa çiçekleri felan güzel ancak bahçe şart gibi duruyor.saksıda çok dikkat etmek gerekiyor diğer türlü...
|
Bende Almanya da çiçek pazarından aldım Daha açmadılar. Bakalım açınca resimleyip buraya ekleyeceğim. Merak ettiğim buradakinin üzerinde kokulu yazıyor ama önceden alanlar kokmadığını söylüyorlar.
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
10 litre ve üstü saksıya dikince oluyor sanki. Benimki 10-15 litrelik bir kovada ve hiç bakım yapmadım, buna rağmen o çiçek açmak istiyor:) Eklenti 600596 |
nergis
1 Eklenti(ler)
Bunlarda pria dan aldığım 10 adet soğandan üreyen bahçemdeki nergislerim.
|
Maşallah iyi çoğalmışlar. Bendekilerin çiçekleri bitti. Soğan büyütme yavru verme dönemi başladı. Arkada görünen plastik boruda sebze yetiştirme güzel olmuş. Kat kat yapılıp dar alanda iyi işe yarar.
|
Merhaba. Nergis adında bi arkadaşımın doğum günüydü geçen gün. Ben de açıkçası bu çiçekten vermek istedim. Gönül isterdi ki kendim yetiştirip vereyim fakat bunun için geç kaldım. Hiçbir yerde de kolay kolay açmış nergis bulamıyorum. İnternette filan nereden bulabileceğim hakkında bilgisi olan var mı acaba?
|
Alıntı:
http://www.agaclar.net/forum/sogan-y...atis/37364.htm |
Saksıyı değiştirmelimiyim, Bu çiçeği nasıl çağaltabilirim
Merhaba üstadlar.
Bimden aldım bu sarı nergizi... Çok çabuk büyüdü ve çiçek açtı. Ama saksısı çok küçük gibi görünüyor. Soğan saksıdan taşmış. Sonra biraz araştırdım çok sevdim bu çiçeği. İnternette çoğaltma yöntemleri falan var ama bi sorayım dedim ne tavsiye edersiniz. 1. Saksıyı değiştirmelimi yim? 2. Bu çiçeği nasıl çoğaltırım. 3. Resme dikkatli bakarsanız soğanın yanından farklı bir çiçekmiş gibi bir dal daha çıkmış ama çiçeği yok. Onu soğandan ayırsam ayrı yaşar mı? ve nasıl ayırmalıyım? http://s11.postimg.org/y85zhox0f/20160322_072008.jpg |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Nergizlerim çiçek açtı.Koku olarak da biraz kokuyor ama Türkiye de ki gibi mis kokmuyor. Eklenti 601619 |
-16 da soğanları bile soğuk aldı.(2014 kışında.)Biraz ilgisizlikten biraz bilgisizlikten.Maşallah.Nergis sayfalarını döne döne okumam gerekiyor sanırım.Bilgilendiren herkese çok teşekkür ediyorum.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bu yılın son nergisleri:
|
3 Eklenti(ler)
Erlickeer Nergis
Sn. pria sizden aldığım 5 adet soğan hepsi de açtı Biraz geç kaldık ama sonunda açabildik, iyi ki almışım tekrar teşekkür ediyorum. Eklenti 602308 Eklenti 602309 Eklenti 602310 |
Merhabalar :) Saksıyla aldığım nergislerim açmaya başladı. Türü nedir acaba? Bilen biri yardımcı olabilir mi? :)
http://i.hizliresim.com/LAvzpZ.jpg http://i.hizliresim.com/rM0kg3.jpg |
5 Eklenti(ler)
Bu yıl kafam çok yorgun..Yukarıdaki mesajda ''bu yılın son nergisleri'' dedim ama evvelki gün gittiğimde çok geç türlerimden 5'inin çiçeklerini kestim..Bunlar, gerçekten artık bu yılın son nergisleri..
Hepsi kokulu ama, geçen yıl açtıramadığım minik kavanozdaki 3 dal mini çiçekli sarı nergisleri daha eğilip keserken o şahane kokusunu buram buram duydum..Minicikler ama gerçekten ''erlicheeer'' ve diğer kokulu nergislerimin kokusundan çok daha farklı ve harika bir kokularının olduğuna tanık oldum..Saksı için ideal bir tür..Çok çok nadir bir tür bu..3 tane gelmişti, bu yıl ancak 4 kök oldular...Çoğalmaları uzun zaman alacak gibi.. |
Çok güzeller hepsi maşallah :) soğanlı bitkilerin yeri benim için çok ayrı, çok güzel oluyorlar... Nereden bulunur güvenilir soğan, yardımcı olur musunuz?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Soğan, Yumru, Rizom Satış - agaclar.net |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
04 Nisan 2016 pazartesi günü Manisa'daki bir semt pazarında bir çiçekçide, plastik saksılarının üzerinde (Narcissus Bridal Crown) yazan nergisler gördüm.önce kokusuz türlerden olabilir diye tereddüt ettim,fakat tecrübe ettim ve Karaburun nergisini andıran çok hoş bir kokusu olduğunu gördüm, satın aldım.Saksıda dört adet soğan vardı ama anaçlar sırasıyla 3,2,1 ve 1 adet yavru soğan daha vermişler,toplamda 11 adet olmuşlardı ve saksıya sığamıyorlardı.(Üç yavru soğan veren anacı ikinci resimde işaretledim.2 no.lu soğan anaçtır.1,3 ve 4 no.lu soğanlar yavrudur.) Çiçekleri Karaburun nergisine göre daha iriydi.Birinci resimde görülen bitkinin boyu saksı tabanından itibaren 38 cm idi.
Ben kokularını çok sevdiğim için Erlicheer ve Karaburun nergisi yetiştiriyordum ama bu türden yoktu.İngilizcem yetersiz olduğundan internette google çeviri proğramının da yardımıyla kısa bir araştırma yaptım.Bu nergis hakkında (heaven scent/ cennet kokusu),(most intense fragrance/en yoğun koku) gibi övgüler vardı.Acaba biz bu çiçeği başka bir isimle mi biliyorduk? Özellikle Sayın Pria ve Hocam 100'ün bildiklerini ve belki de yetiştirdiklerini düşündüm. |
Feyzi bey bu nergisinizin ismin bence yanlış ben de aynısı var yellow cherfulness adı.Kokulu bir tür.Ben de çiçekçide gördüm değiniz gibi 4 lü 10 liraya satılıyordu.Yanında face de ekledim başka türü de vardı.Onun da ismi orada yanlış yazıyordu.
|
Sayın fevziuslu,
Bence de cheerfulness türü bir nergis bu..Eğer tomurcuklar yeni patlarken hafif yeşilimsi-sarımtrak renge bürünmüyorsa white cheerfulness'tir.. Fotoğraflarınızda patlamaya çalışan tomurcuklarda yeşilimsi-sarımtraklığı göremiyorum çünkü..Bu renk değişimi olsaydı yellow cheerfulness derdim..Yellow cheerfulness iyice açınca beyaza döner.. İyi günlerde büyütüp çoğaltın..güzel bir tür daha edinmişsiniz..En geç açan türlerden biridir..Diğer nergisleriniz filizlenirken bunlar niye filiz vermedi yoksa çürüdüler mi diye telaşlanmayın :) Selamlar.. |
Adnan bey doğru dediniz White cherfulness bu.
|
Bridal Crown Migros getirmişti. Cherfulness e göre çiçekleri küçük. Zaten internettten aratınca Bridal Crown'nu mini veya minyatür kısmında görebilirsiniz.
|
Teşekkürler bilgileriniz için
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:34. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025