![]() |
Nergisleri sapları kurumadan sökmeyin.Sogan strese girip seneye açmayabilir.
|
Karaburun nergislerimi yaprakları kuruyunca sökmeye başladım.
|
Herkese merhaba bahçemdeki nergisler, bir haftadır toprak altından çıkmaya başladı, çoğu yeşerdi yani yapraklandı, ilkbaharda yeşermiyor muydu, bir sorun mu var, bilen var mı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Siz yine de temkinli olmak istiyorsanız tüm çeşitleri yağmur sularının birikmediği, bol güneş gören kuytu bir duvar dibine 10-12 santim derine ekin ve üstüne kuru ağaç yapraklarından 5-6 santim kalınlıkta örtün.. https://kokulunergis.blogspot.com/20...sseverler.html |
1 Eklenti(ler)
Karaburun nergislerim oldukça hızlı gelişiyorlar. Mis kokulu çiçeklerini koklamayı dört gözle bekliyorum. :)
|
Sayın pria sizden aldığım karaburun nergislerim tomurcuklandı.resim yükleyemedim. bu aralar hava çok soğudu ve yağış bazan çok şiddetli. inşallah açmamazlık yapmazlar
|
Karaburun nergisleri açmaya başladı, ben de çok tedirginim tüm türlerden aldım, yaşadığım yerde ısı bu hafta -7-8 civarına düşecek, üzerilerine kuru yapraklar yığdım ancak toprak üstünde kalan yeşil yaprak ve çiçekler ne olacak bilmiyorum😞
|
Sayın melt34 ve ontes, çok tedirgin olmanıza gerek yok..belki karaburunların çiçekleri biraz zarar görebilir az bi ihtimalle..
Ama Diyarbakır'ın bu havasına tahammül ederler: https://www.accuweather.com/tr/tr/di...orecast/317709 |
Oooo, benimkiler tek tük açmaya başladılar hem de mis kokuyorlar. Yakında vazolarımı doldururlar.
|
2 Eklenti(ler)
Karaburun nergislerim açıyor🤗
|
Çok sağlıklılar sayın ontess :)
|
Harika görünüyorlar sn. Ontess. Benim Erlicheer nergisler henüz yeni yaprak çıkarma aşamasındalar. Mis kokularını duymak için daha birkaç ayım var.
|
Ben izmir Alaçatı da gezerken bir satıcı Nergiz soğanı satıyordu,inanıp beş soğan aldım diktim ama baharda bir nergiz çiçek açtı ve bu yıl üçüncü yılı yine bir nergiz tomurcukta nedenini anlamadım.Her yıl bir çiçek açıyor nedeni ne olabilir.
|
Karaburun nergisidir, onlar az açıyor, iki yılda keyfi olursa bir açıyor galiba
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İlk edindiğim yıllar beni deli ettiler..100 soğanda 2-3 çiçek sapı görünce çok sevimsiz oluyorlardı..sonraları uyum mu sağladılar nedir, 7-8 seneden beri her soğan çiçek verir oldu..hatta yaşlı soğanlarda 8-10 çiçek sapı vereni bile oldu.. Artık aramız düzeldi onlarla :) Her yıl bol bol açıyorlar..satın alanlardan da şikayet gelmiyo :) İnşallah size karşı da mahcup etmezler beni.. |
Alıntı:
Çiçek sapları henüz çıkmadığına göre yapraklar da pek etkilenmez..en fazla yaprak uçları sararır ama soğanlara falan birşey olmaz.. |
3 Eklenti(ler)
Mis kokulu Paper White nergis.
Karaburun ve Mordoğan'da Sim nergisi veya Mısır gülü diye biliniyor. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
|
5 Eklenti(ler)
Karaburun nergislerim nihayet çiçek açmaya başlıyorlar. Bu kadar kolay çiçekleneceklerini tahmin etmiyordum. :) Tek sorunumuz çok fazla yavruluyorlar. :mad: Soğanlarımın zayıflayıp seneye açamamalarından korkuyorum. :( Ana soğanlarım çiçek açacak fakat yavrularında herhangi bir çiçek işareti gözükmüyor.
|
4 Eklenti(ler)
Dün yılbaşı alışverişi için Kemeraltı'na gitmiştim. Orada nergis soğanlarını görünce dayanamadım ve birkaç soğan aldım. ;) Satıcının iri çiçekli ve kokulu olduğunu söylediği bu üç tür nergisi aldım ve bugün diktim. Umarım dikim için çok geç kalmamışımdır.
Aldığım türler: Apotheose, Professor Einstein ve Mount hood. Not: Soğanların üstünü torf ile örttüm. :p |
3 Eklenti(ler)
Sayın Pria'dan aldığım karaburun nergisi
|
Alıntı:
Misss... Bu satırları yazarken bilgisayarın yanında bi vazo dolusu Karaburun'un kokusu mest ediyo beni :) |
Alıntı:
Erlicheer nergislerin tomurcuğu ne zaman görünmeye başlar? şu anda Erlicheerlerde tomurcuk görünmüyor. |
Alıntı:
|
Sayın Salihcan Merhaba, ben de einstein nergis peşindeyim, internetten einstein nergis diye aldığım nergisler hep farklı türler çıktı, inşallah sizin nergisler einsteindir. Lütfen açtıklarında da paylaşım yapın��
|
2 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Merhabalar, internetten soğanlarını alıp diktiğim nergis açtı. Çeşit ismini bilmiyorum, ancak kokusu nefis, bahçeye çıkıp kokluyorum. Evin içinde de çiçekçiden aldığım Karaburun nergisleri var. En sevdiğim çiçek, artık saksılarda birçok çeşidini yetiştirmek istiyorum.
|
Alıntı:
|
Karadenizde nergis
İki yıldır Rizede olduğum için Nergis koklayamadım...İçime çektiğimde ruhumu saran o güzel kokuya kış aylarında ulaşamamak beni üzüyor açıkçası.. Ben burada kendim yetiştirmek istiyorum..Bana yardımcı olabilirmisiniz?
|
Alıntı:
|
Nergislerim kapalı balkonda duruyor. Bir türlü çiçeklenmediler. Kapalı balkonda durdukları için çok soğuk olmuyor bulundukları yer. Bu nedenle çiçeklenmediklerini düşünüyorum. Soğuk bir yere de çıkarma imkanım yok. Bunun için nasıl bir yol izleyebilirim. Benim bildiğim daha soğanken çiçek bölümünün oluştuğu. O zaman soğanları dikmeden önce buzdolabına koyup soğuklamasını aldıktan sonra diksek çiçekleri çıkar mı acaba. Bilen varsa yardım etsin. 3 seneden beri çiçek açtıramadım nergislere.
|
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Ben o üç türü kokulu ve iri çiçekli diye almıştım. :o Neyse ki Karaburun nergislerim harika kokuya sahip... ;) |
2 Eklenti(ler)
Balkon'daki Karaburun nergislerim de açmaya başladı. Bazı çiçek öbeklerinde iki, bazı çiçek öbeklerinde 4-5 çiçek var. :mad: Ayrıca her soğan yavruladı. Bu yavrular seneye çiçek açar mı?:confused: Elimde gübre olarak 20-10-20, 10-52-10 ve yarasa gübresi var bunlardan hangisini kullanmam uygun olur ? Bilen biri yardımcı olursa sevinirim. :rolleyes:
|
2 Eklenti(ler)
Dün gece eksi 4 gibi dondurucu bi hava vardı..
Bugün Karaburun nergislerini dolaştım; pek etkilenmemiş, sadece bazılarının çiçek sapları eğilmiş.. İki yıldan beri sökmediğim soğanların arasında 15-20 santim mesafe olan 6 kök soğanda 35 adet çiçek sapı saydım.. Karaburun nergisleri ilk ekildikleri bazı yörelerde biraz şaşırıyorlar ama yıllar geçtikçe alışıp bol bol çiçekleniyorlar.. Yine de tanıdığım en nazlı, huysuz tür.. Bugün yine 200'den fazla çiçek sapı kestim..eşe dosta hediye olarak gidecekler :) |
1 Eklenti(ler)
Mısır Gül'üm açtı. Çiçeklerinin çok güzel gözükmesine rağmen kokusunu beğenmedim. Karaburun nergislerimden sonra bir hayal kırıklığı oldu benim için...
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025