![]() |
soğanın yarısı dışarıda bu yüzden anladım
|
4 Eklenti(ler)
Benim sümbüller renklerini belli etmeye başladı. 3 ü pembe, biri beyaz. Biri de çok politik çıktı, daha belli etmedi rengini. Bakalım onun rengi ne?
Ama eski sümbüllerden istiyorum ben. Hani incecik narin dalın ucunda morumsu mavi olur ya onlardan. |
Arkadaşlar, birkaç gün önce 3 adet sümbül aldım. Balkonda açık havada duruyorlar. Henüz topraktan yeni çıkmışlar. Ufacık saksılardalar. Bilirsiniz. Sümbülleri hep ufak dörtgen saksılarda satarlar. Benimkiler de böyle. Acaba şimdi onları daha büyük saksıya almam uygun olur mu? Toprakları çok az diye üzülüyorum. Aynı zamanda bu mevsimde yeni saksıya alırsam ölürler diye korkuyorum. Bir de şunu soracağım. Soğuğa dayanıklı mıdır? Balkon güney tarafa çıkıyor.
|
Bir sorum var. Benim beyaz sümbülün küçük çiçeklerinden 2 tanesi çürümüş. Neden olmuş olabilir acaba? Yapabieceğim **** yapmamam gereken bir şey varsa bilgilendirebilir misiniz?
|
Alıntı:
1. Soğanı çürümüş olabilir, 2. Rhizoctonia denilen,veya Botrytis denilen bir hastalık (mantar) bulaşmış olabilir, İlaçlama yapmanız gerekir. Captan, previcur, Rizolex,Ronilan vb.vb. ilaçlar . O da değer mi? Problemi çözemeyebilir. Bu da ayrı sorun. Eğer soğanı çürük ise yapacak birşey yok. Söküp atın. Kolay gelsin. |
Arkadaşlar bende sümbül yetiştirmek istiyorum daha önce yetiştirmiştik ama soğanlarım kayboldu bu senede yetiştirmek istiyorum bu ayda soğan alırsam nezama çiçek açar? Nasıl soğanlar seçmeliyim? Şimdiden teşekkür ederim :)
|
Şayet alacağınız soğanlar filizlenmeye elverişli ise ; ekildikten sonra 1 ay içinde çiçeğini görürsünüz , paket üzerinde de zaman ve ışık bilgileri var. Soğanın filizlenen bölümünü toprakla kapatmazsanız ; çiçeği daha kısa sürede görürsünüz . Kolay gelsin .
|
Alıntı:
|
benim sümbüllerde çıkmaya başladılar, yakında burada resimleri paylaşacağım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ilaçları tarım ilacı satan bayilerden bulabilirsiniz ama bence değmez. |
Alıntı:
Teşekkürler. |
Off benim filizlenen sümbülleri terasta kargalar yiyor. Bütün çiçeklerimi öyle! Her sene aynı dert! :(
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Geçen gün aldığım bu sümbülün soğanı diğerlerinden daha büyük ve dışarıdaydı. Acaba bu hali iyi midir, yani bir sorunu yoktur değil mi :) Daha büyük bir saksıya almak gerekir mi? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Selamlar
Benim de bir sümbülüm var. soğan halinde almıştım, büyüdü ama daha yapraklarını tam açmadan çiçek verdi. Aslında çok güzeldi ama kurumaya başladı. Bu normal mi yoksa bir eksiğim, hatam mı var? Yardımcı olursanız sevinirim. https://imageshack.com/i/gi4mj8j |
Arkadaşlar ben yarın sümbül soğanı almayı düşünüyorum.acaba alsam nezaman açar ? Hangi soğanları seçmeliyim yardım
|
şuan yeni dikilecek soğanların çiçek vermeme ihtimali var,çünkü soğanların toprak altında geçirecekleri mevsim dönemlerini geçirmemiş olacaklar.Normalde sümbül soğanları ekim zamanı çoktan geçti ama tabi kesin açmaz diyemiyoruz.
|
Alıntı:
Depolanmış, sümbül soğanlarında; Sümbül önce çiçek ve çok az yaprak verir, sonra (çiçekler geçerken) yapraklar uzar, büyür ve Hazirana kadar yeşil kalır. |
Alıntı:
|
Benim sümbüllerime hastalık bulaşmış sanırım. Çiçekleri hem tam açmadılar hem de yapış yapış olmuşlar. Ne yapmamı önerirsiniz. Toprakta kalsın mı çıkarayım mı. En azından soğanlarını kurtarmak istiyorum.
|
1 Eklenti(ler)
Bugün evimin yakınında olan büyük bir mezarlığı ziyaret ettim, bol bol nergis, zambak ve sümbül ekili mezarlarda:
|
Bursa toplantısında sayın kgursan'ın paylaştığı sümbüllerim ufakta olsa çiçek açmak üzereydiler. Bugün rüzgarda üzerlerine düşen taş ile 3-4 tanesi hayata gözlerini yumdu. Çok mutsuzum.
|
Alıntı:
|
geçmiş olsun
benim sümbüllerimde minicik başlarına aldırmadan açtılar çok tatlılar ya :p |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Yaprakları tamamen kopmasaydı beslenir büyür seneye açar derdim ama şu haliyle diğerleri sulandıkça sanırım onlar çürür. Neyse "saksı dar gelmişti eksilmesi iyi oldu" diye kendimi teskin etmeye çalışıyorum.
|
1 Eklenti(ler)
sümbüller görünmeye başladı. geçen yıl iyi bakmama rağmen yavruları olacak bu yıl.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 20:21. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025