![]() |
İyi Akşamlar Hocam100,
Ben sümbül işine yeni merak sardığım için soruyorum. Dört tane sümbül çiçeğim var yeni aldım. Çiçekleri ve yaprakları soluncaya kadar suluyacağım. Benim size soracağım soru sümbül soğanlarını kuruyunca topraktan çıkarmamız ekim ayında başka bir yere ekmemiz gerekir mi? Topraktan çıkarmadan soğuk bir yere koyup sulasak olur mu? |
Soğuk bir yere koyup sulamasak ekim ayına kadar olur mu?
|
Alıntı:
|
Saksıda Sümbül
3 Eklenti(ler)
Sümbüller den pembe olan ilk açan oldu... Muhteşem kokuları odayı dolduruyor
|
2 Eklenti(ler)
Bendeki sümbüller de böyle açtılar ;)
|
:eek: Pembe gönlüm sen de.. ;) Çok güzel görünüyor ipektuğçe'ciğim. İlk yılı mı? Daha evvel ki yıllardan mı devretti soğanları? ;)
|
Teşekkür ediyorum Sudenur'cuğum, soğanların ilk yılı. Sanırım daha sonraki yıllar daha seyrek açıyorlar ;)
|
Sayin ipektugce,kokusu taaa Bulgaristana geldi...:p
|
2 Eklenti(ler)
Sümbül - Devam. Beyaz ve Açık pembe
|
5 Eklenti(ler)
Yıllar sonra, dün eşimle hadi şu Ayasofya ve Topkapı müzelerimizi bir kez daha ziyaret edelim, dedik..
Topkapı'nın sümbüllerini buraya aktarmadan edemedim: |
iyl etmişsiniz Adnan abicim çok güzellermiş..
|
2 Eklenti(ler)
Bunlar da benim sümbüllerim. Bu sene ilk kez soğanlı yetiştiriyorum :D
|
1 Eklenti(ler)
|
Şöyle kopkoyu bir sarı bulsam. Var mı acaba?
|
Bende bu resimdekinin az daha koyu sarısı var.
Ama sizin aradığınız gibi kopkoyu değil. |
ben sarı sümbülün varlığından yeni haberdar oldum:) bende diğer tüm renkler var (yine bilmediğim renkler varsa bilmem:)) bu sene soğanlılara merak saldım bakalım:) hepsinin çiçekleri geçti ama mor olan çiçekli, koyu pembede yolda.. ikinci çocuk yolda der gibi oldu :)
|
Belki fotoğraf çekiminden dolayı tam rengini göstermiyor olabilir ama,1123 nolu mesajdaki sümbül sarı.
|
ben telefonla giriş yaptığım için büyük boyutlu fotoğrafları göremiyorum malesef:(
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Geçen yıl ektiğim sümbül bu yıl böyle oldu.Acaba ters olan neydi ?
|
Alıntı:
|
İyi akşamlar.
4 Eklenti(ler)
Mis kokulu sümbüller, saksıya diktiklerim çiçeklerini açıp geçti. Bahçede olanlar yeni açtı. :)
Eklenti 383260 Bunun rengi çok değişik.Açık eflatun. Karışık paket alıp diktiklerimden. |
1 Eklenti(ler)
pazar günü bimden aldığım sümbül. minicik bir tomurcuğu vardı açacağını sanmadığım için bir tane almıştım. dün akşam evde çok güzel bir koku var bu neki diye dolanırken bir baktım sümbül bu halde :) bu akşam gidip bim kaldıysa bir sürü almayı düşünüyorum.
|
Ah bir de uzun süre dayanabilseler :)
|
Gecen yıl ektigim sümbüllerde 30 kadar çicek vardı bu sene acanlarda 8-9 tane var bu neden olur acaba
|
1 Eklenti(ler)
Bizim Sibirya'da da sümbüller henüz başlarını çıkarmaya başladılar. Şuncacık açmış hâli bile öyle güzel koku saçıyor ki!
Sizi bilmem ama bu görüntü beni büyüledi:cool: Sayın hocam100'den gelen sümbül soğanlarım :) Sanırım ondan bu sene lâle de alacağım sonbaharda, ilkbaharda da sümbülteber:D Allah'ım hepsini istiyorum:D:D Başka yerlerden frezya, nergis, siklamen... Nedir bu soğanlı aşkı:D |
Alıntı:
|
(Bu sümbül yerel bir sümbüldür.)
Sayın hocam100,bizde bu sümbüle yerli sümbül deriz.Benim küçüklüğümden beri annemin bahçesinde ekili.İsteyenlere vermek dışında seyreltme yapılmıyor.Sizin fotonuzu görünce,ben de onları çekip ekleyecektim.Ama yağan fındık büyüklüğünde doludan sonra,eski gösterişlerini kaybettiler.İnşallah seneye ben de fotolarını koyarım.Saygılar. |
2 Eklenti(ler)
Beyaz sümbülüm
Eklenti 386101 Bunlar da beyaz ve hazeli sümbüllerim.Kafa kafaya vermiş,dedikodu yapıyorlar :) Eklenti 386102 |
arkadaslar benim sümbülümde 10 civari tohum var kapsülleri yani ne yapmam gerekiyor lakin daha kurumadi kurumasini bekliyorum kuruduktan sonra ne yapmam lazim sümbülü tohumdan ürete bilirmiyim nasil yapamam gerekiyor bilgi veren olursa sevinirim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 19:29. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025