agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   sümbül (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/3264.htm)

altintasna 05-02-2014 21:51

A101'lere minik saksılarda tomurcuklu yani açmaya hazır sümbüller gelecek.

Tahminime göre 20 Şubat Perşembe resmi satış günü olacak.

Yalnız mağazalar ellerine ne zaman ulaşırsa o zaman satabilirler.

İlgilenen varsa yakınlardaki A101'lere sorsun.

"Sümbüller gelecek size, bana kesin ayırın" demenizde fayda var.

Şansınıza belki satışta olabilir gittiğinizde.

Ya da geldiğinde haber verirler.

"Haberimiz yok" diyen de çıkabilir. Siz onlara "Kesin gelecek, ben biliyorum, ayırın bana, haber verin" diyebilirsiniz. =)

Kayahann 05-02-2014 21:54

tansaş ta 2 liraya istemediğin kadar var

coskun8553 07-02-2014 14:50

a101 kataloglarında her ay bi çiçek satışı gözüküyor ama ne zaman birine gitsem yok diyorlar :(

yağmur 07-02-2014 20:18

Sayın Laleci_03,

Aynı mesajı üç başlığa yazmışsınız. Sanıyorum, bir tanesini seçip cevap için beklemeniz daha doğru olurdu.

Laleci_03 07-02-2014 20:55

Sn. Yağmur haklısınız. Sizden ve diğer tüm üyelerden özür dilerim :o

Laleci_03 11-02-2014 18:53

1 Eklenti(ler)
Bunlarda benim göz ağrılarım ;) Çok güzeller, mis gibi kokuyorlar.

celalim01 11-02-2014 22:14

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi coskun8553 (Mesaj 1247724)
a101 kataloglarında her ay bi çiçek satışı gözüküyor ama ne zaman birine gitsem yok diyorlar :(

a101 de şu günlerde yazılan tarihten önce gelen çiçekler olduğu için söylenen tarihte çiçek bulamayabilirsiniz bende merak ettim.Sordum ve açıklama yaptılar çiçek ilanı olan hafta içinde arada gelin bakın her an çiçekler gelebilir dediler.

shenile 12-02-2014 19:25

eskiden posetlerin icinde sümbüler laleler gelirdi a101- bim e falan artik hic bir yerde posetlerin icinde bulamiyorum sadece tek birtane saksi icinde, onlarda biraz bana göre fiyat olarak uygun degil.

yağmur 16-02-2014 14:13

3 Eklenti(ler)
Bursa toplantısında sayın kgursan'ın getirdiği soğanların çiçekleri açtı. Bu sene açmayabilir diye düşünmüştüm ama neredeyse hepsi açtı. Koyu pembe, açık pembe ve bir tane de beyaz. Hepsi de mis gibi kokuyor. Küçük boylarına bakmadan çiçek açtılar ama onları dik tutacak güçleri henüz olmadığından çiçeklerini kestim. Seneye daha güçlü çiçekleri olmasını umuyorum.:rolleyes:

celalim01 16-02-2014 22:28

SÜmbüller yavru bile olsa soğanları açabiliyor.Benim yavru sümbül soğanlarım açtı.Ana soğanlarım birinci dalındaki çiçekleri kuruyunca 2.çiçeklerine açmaya çalışıyorlar şuan.Sizin resimde gördüğüm koyu pembe rengini bulamadım ama diğer farklı renkler elimde var.Beyaz,pembe ,açık pembe ,pembe beyaz, lila ,beyaz ,mavi ,açık mavi ,koyu mavi ,kırmızı krem vardı ama şuan henüz açmadı.Tabi arılar bol olunca yaklaşırken dikkat etmek gerekiyor.Resimlerini çekmeyi unuttum bugün.Ben çiçeklerini taşımakta zorluk çektiğinde çiçeğin dalının yanına destek bırakıyorum o zaman sıkıntı olmuyor.

Laleci_03 18-02-2014 17:35

4 Eklenti(ler)
Bunlarda şimdiki halleri ;) sadece 1 hafta geçti :eek:

YeniGine 18-02-2014 23:27

Sevgili laleci_03 maşallah hem sana (Yaş 14 imiş) hem de sümbüllerine. Renk renk ve çok da güzel çiçeklenmişler. Nergisler açacak, laleler de geliyorlar... Harika!..

YeniGine 18-02-2014 23:52

Soğanlılarımız, birkaç arkadaşımın sayfasında da gördüm ki 2-3 sene önce diktiğimiz soğanlılarımız her sene giderek çiçeklerini azaltıyorlar. Bugünlerde öncelik tabi sümbüllerimizde. :( Sümbüllerimiz çiçek sapı uzun üzerindeki çiçekler daha az, devriliyorlar ki ben geçen sene çiçek açtıktan 3-4 gün sonra soğan güç toplasın diye çiçeklerini almıştım. Ama bir de birkaç sümbülümde sanırım yavrulamışlar 2-3 sümbülcük oluşmuş gözlemlediğim kadarı ile. Hocalarımız yardımcı olurlar biliriim...

turkanatalay 19-02-2014 15:17

Sayın kgursan bir mesaj yazmıştı, az açmaları ve kısa sap vermeleri konusunda. Doğadan sökülüp getirilmiş soğanlara bizim gerekli koşulları sağlayamadığımız için daha düşük verim aldığımızı, soğuk görmedikleri ve daha bir çok koşul yerine gelmediğini azmıştı. Sümbüln ağzından yazılan çok empatik bir mesajdı. Önceki sayfaları ararsanız bulursunuz sanırım.

Kayahann 19-02-2014 16:26

tansaştan aldığım sümbülleri bahçeye dikince inanılmaz güzel çiçekleniyorlar, zambaklar da aynı şekilde hiç birisinin soğanını çıkarmayı düşünmüyorum, seneye de çoğalıp çiçeklenirler ***.

Laleci_03 19-02-2014 16:29

Sn. YeniGine övgüleriniz için çok teşekkürler.:rolleyes: İnşallah dediğiniz gibi diğerleri de açar ;)

celalim01 19-02-2014 23:06

Ben kırmızı ve lila olana bayıldım .benim favori renklerim

standbyme 25-02-2014 07:52

1 Eklenti(ler)
merhabalar.Benim de sümbülüm var.2 gün önce yanından böyle patladı.Daha çıkamadan çiçek açtı gibi.Şimdi ne yapmam lazım o soğanı ayıracakmıyım yoksa o şekilde mi kalacak?

heyyamola 25-02-2014 20:05

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi standbyme (Mesaj 1253297)
merhabalar.Benim de sümbülüm var.2 gün önce yanından böyle patladı.Daha çıkamadan çiçek açtı gibi.Şimdi ne yapmam lazım o soğanı ayıracakmıyım yoksa o şekilde mi kalacak?

Hiç dokunmayıp, kendi haline bırakın. Ertesi sene de aynı soğanı dikip, çiçeklerini görmek istiyorsanız, çiçekleri tamamen solduktan sonra çiçek sapını, dibinden dikkatlice kesin. Saksınızı açık havada, bol güneş alan bir yerde bulundurun. Yaprakları tamamen sararıncaya kadar sulamaya devam edin ki soğanları tekrar besin depolayabilsin. Yapraklar sararınca (Temmuz ortası gibi) soğanları serin bir yerde muhafaza edin. Sonraki sezon için tekrar dikeceğiniz zaman (Ekim sonu-Kasım ortası) soğanları ayırın.

standbyme 25-02-2014 21:02

Teşekkürler cevap için

Ozlem A 25-02-2014 23:01

1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz Kasım ayında ektiğim sümbüllerimin bazılarında bir soğandan üç çiçek çıkıyor, daha önce hiç görmemiştim. Soğanların çoğalacak vakti olmadı henüz cinsinden mi acaba?

turkanatalay 26-02-2014 10:59

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1253723)
Geçtiğimiz Kasım ayında ektiğim sümbüllerimin bazılarında bir soğandan üç çiçek çıkıyor, daha önce hiç görmemiştim. Soğanların çoğalacak vakti olmadı henüz cinsinden mi acaba?

Benimkiler önce bir çiçek sapı verdiler. Açtılar, soldular ve kurumaya yüz tutan çiçek saplarını dipten kestim. Sulamaya devam ettim, yaprakları hala yeşildi çünkü. Bir de baktım ki kestiğim sapların dibinden gene patlamış ve yeni çiçek sapları çıkarıyorlar. Birinde dediğiniz gibi 3 sap sanırım. İlk sap ile birlikte 4 oluyor yani. Ben de şaşırdım. Sürpriz oldu açıkçası. Bekliyorum şimdilik, ilk çiçek kadar büyük olmazlar diye düşünüyorum. Gelecek yıl söküp soğanı kontrol edeceğim. Yavrulamışsa yavrusunu ayırmayı düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar ne derler bu konuda? Ayırayım mı yavru soğanları?

turkanatalay 26-02-2014 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ozlem A (Mesaj 1253723)

Sevgili Özlem, öncelikle çiçeklerinizin çok güzel olduğunu söyleyeyim. Cyclamen, hercai menekşe, sümbül aynı saksıdalar sanırım? Sulamada falan sorun olmuyor mu? Hepsinin su ihtiyacı aynı mı?

Ozlem A 27-02-2014 17:57

Teşekkür ederim Türkan Hanım. Tümü kış çiçeği olduğundan pek su sevmiyorlar sanırım. Aynı saksıda bir de tomurcukta olup henüz açmayan anemonlar var onları da Aralık ayında rizomdan ektim. Ben çiçeklere fazla su vermiyorum haftada bir ya da iki kez az miktarda suluyorum. Ara ara da seyreltilmiş enzimli su ya da sadece su püskürtüyorum. Sanırım bu şekilde iyi geliyor.

Bunun gibi 4 uzun, 3 tane de yuvarlak aranjman saksı yaptım. Sadece bir kırmızı sıklamen kaybettim, galiba fazla enzim çarptı onu hemen hatamı farkedip azalttım enzimi.

Ozlem A 27-02-2014 20:01

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay (Mesaj 1253890)
Yavrulamışsa yavrusunu ayırmayı düşünüyorum. Tecrübeli arkadaşlar ne derler bu konuda? Ayırayım mı yavru soğanları?

Ben birkaç kez ayırdım, sorun yaşamadım. Ama zarlarının ayrılmış olduğuna dikkat etmek lazım. Sonrasında da kağıtlara sarıp ekim zamanına kadar kuru bir yerde saklamıştım.

Ozlem A 10-03-2014 20:34

1 Eklenti(ler)
Morlar da açtılar sonunda:)

yağmur 11-03-2014 08:50

Sayın Özlem A,

Mor sümbüllere bayılırım. Bir de sizin aranjmanlarınıza hayranım. Sarmaşık çok yakışmış.

yusuf bahçıvan 12-03-2014 10:27

2 Eklenti(ler)
;) çok güzeller yaa
Eklenti 475493
Eklenti 475495

-Esin- 18-03-2014 18:36

1 Eklenti(ler)
Hem görüntüsü var hem mis gibi kokusu, daha ne olsun :)
Eklenti 476766

torkulu 20-03-2014 12:49

1 Eklenti(ler)
jan boss sümbülleri

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025