agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   sümbül (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/3264.htm)

Güngör Salman 17-03-2009 11:43

Günaydın çiçeksever hemen dikeyim o zaman teşekkürler.

ismet şenad 17-03-2009 17:10

Çiçeksever arkadaşın dediği gibi bahçede toplu olarak bir yere ekebilirsiniz. Soğanları korunmuş olur.

Güngör Salman 17-03-2009 19:59

Sayın Şenad bahçeye diktim bu gün teşekkürler.

sındırgılı 17-03-2009 20:46

Bende bu sene hayatımda ilk defa sümbül alıp diktim.Sn hocam100'den 10 adet soğan alıp, saksıya aralık bıraktığımı zannedip yerleştirdim.Soğanlar yaprak açmaya başlıyınca aşağıdaki gibi birbirinin içine girdi..Acemilik işte...Bu saatten sonra ayırmak olmaz,seneye tecrübe kazandık diye kendimizi avutuyoruz..Ayrıca daha açamayan soğanlar var..Fakat bu halde bile kokuları muhteşem...

k0900 19-03-2009 16:28

2 Eklenti(ler)
Şimdilik çiçeklenmiş olanları siteden izliyoruz.

Öznur 20-03-2009 10:33

2 Eklenti(ler)
Bu da benim ilk açan sümbülüm. Güzel başını taşıyamadığından galiba boynunu bükmüştü, ben de bağladım.

FIRUZAN 21-03-2009 09:24

sümbül

Merhaba,
Sümbül soğanlarım da resimde görünmeyecek kadar küçük kurtcuklar gördüm.
Bunun sebebi plastik bardaklar da yetiştirmis olmam olabilir mi?Yani toprakta ışık görmüş oldu bundan olabilir mi?Şimdi hepsini sökmeli miyim ?Konu hakkın da bilgilerinizi rica ederim.
yoksa soğanlar çöpe mi?

kgursan 21-03-2009 23:41

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN (Mesaj 383856)
Merhaba,
Sümbül soğanlarım da resimde görünmeyecek kadar küçük kurtcuklar gördüm.
Bunun sebebi plastik bardaklar da yetiştirmis olmam olabilir mi?Yani toprakta ışık görmüş oldu bundan olabilir mi?Şimdi hepsini sökmeli miyim ?Konu hakkın da bilgilerinizi rica ederim.
yoksa soğanlar çöpe mi?

Hemen umutsuzluğa kapılmayın. tam görünmüyor ama yapraklar sağlıklı gibi. Her toprakta canlılar olabilir. Plastik bardakla kurtçuklar arasında ilgi olmaz. Kurtçuklar nerede? ve yoğunluğu ne kadar ? Kıl kurtlarıi tel kurtları vb. olabilir. Eh birazcık soğandan onlar da beslenir hepsi bu. Belki biraz tütün suyu yapıp diplerine dökerseniz ölebilirler.

Başbahcivan 22-03-2009 16:11

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kgursan (Mesaj 384373)
Hemen umutsuzluğa kapılmayın. tam görünmüyor ama yapraklar sağlıklı gibi. Her toprakta canlılar olabilir. Plastik bardakla kurtçuklar arasında ilgi olmaz. Kurtçuklar nerede? ve yoğunluğu ne kadar ? Kıl kurtlarıi tel kurtları vb. olabilir. Eh birazcık soğandan onlar da beslenir hepsi bu. Belki biraz tütün suyu yapıp diplerine dökerseniz ölebilirler.

Sayın kgursan bu sümbül soğanları sanki biraz derin gömülmüş gibi geldi bana, birde arkadaşımız düşük dozajda folidol, folimat,durusban-4 gibi haşere ilacı ile ilaçlasa sorun çözülür diye düşünüyorum.

kgursan 22-03-2009 18:06

Sn başbahçivan., halısınız ama bu ilaçları ev içinde kullanmak nasıl olur? Soğanlar da çok derin sayılmaz gibi görünüyor fotolarda. Sonuçta ev içinde ilaç kullanmak cazip değil.

FIRUZAN 22-03-2009 21:39

Sayın kgursan ve Başbahçıvan merhaba,
Sümbül soğanlarımı ektiğimde 3 de ikisi gömülüydü ona dikkat ettim.Zaten çok güzel açtılar Sulamasına da soğanların kenarlarından üzerine gelmeyecek şekilde yapıyorum. Soğanlardaki kurtçuklar kök kısmında ve dediğiniz gibi çok küçük beyaz renkteler.Önce tütün suyunu deneyebilirim de nasıl yapılıyor bilmiyorum.O zaman ben bunları yerlerinden çıkarmıyorum bu durum da değil mi? Kurtçuklar devam ederse de Başbahçıvanın yöntemini denerim balkona alırım soğanları.Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

kgursan 23-03-2009 18:49

Sanıyorum ev yapımı ilaçlar bölümünde bazı bilgiler vardır. tütün suyu zor değil, ölçüleri tam bilmiyorum ama 2-3 sigaranın tütününü akşamdan 1 litre kadar suda bekletin, ertesi gün önce 1 veya 2 saksıya verin deneyin fitotoksik olması ihtimali var. 3-5 gün sonra İyi gelirse tüm sümbüllere verin.

Goncagül 26-03-2009 21:14

2 Eklenti(ler)
Bahçemdeki sümbüllerim açıyor. Biri pembe, biri beyaz. Kokuları da çok güzel.

malatyalı mahir 27-03-2009 16:30

hocam100 sizde sümbül varsa bana biraz gönderirimisiniz nenemin mezerına ekicemde

Başbahcivan 27-03-2009 17:48

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN (Mesaj 384726)
Sayın kgursan ve Başbahçıvan merhaba,
Sümbül soğanlarımı ektiğimde 3 de ikisi gömülüydü ona dikkat ettim.Zaten çok güzel açtılar Sulamasına da soğanların kenarlarından üzerine gelmeyecek şekilde yapıyorum. Soğanlardaki kurtçuklar kök kısmında ve dediğiniz gibi çok küçük beyaz renkteler.Önce tütün suyunu deneyebilirim de nasıl yapılıyor bilmiyorum.O zaman ben bunları yerlerinden çıkarmıyorum bu durum da değil mi? Kurtçuklar devam ederse de Başbahçıvanın yöntemini denerim balkona alırım soğanları.Bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Değerli arkadaşım tütün suyu çözüm olurmu bilmiyorum ama dışarı çıkartıp balkonda dediğim gibi ilaçlarsanız çözüm olur diye biliyorum hatta parmaklarınızın arasına bitkiyi alıp saksıdan kök kısmını çıkartın hafiften ilaç fıslatın yine aynı saksısına koyun üzerinide sulayın,kgursan arkadaşımın dediği gibi bu tür ilaçları ev içinde kullanmak sakıncalı işiniz bitince ilaçlama yaptığınız fıs fısı çocukların erişemeyeceği yere koymanız, ellerinizi bol sabun su ile yıkamanız gerekir,önce sağlığımız. Kolaygelsin

hocam100 27-03-2009 23:06

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi malatyalı mahir (Mesaj 388106)
hocam100 sizde sümbül varsa bana biraz gönderirimisiniz nenemin mezerına ekicemde

Malesef sümbül dikim mevsimi geçti.

Zeferan 30-03-2009 16:25

1 Eklenti(ler)
Sümbüllerim

Zeferan 30-03-2009 16:35

2 Eklenti(ler)
Mis gibi kokuyorlar :)

ismet şenad 31-03-2009 00:08

2 Eklenti(ler)
Sümbül örümcek körumasında:

çiçeksever 01-04-2009 14:59

Nisan 1

1 Eklenti(ler)
Bahçemdeki sümbüllerin 1 tanesi bugün açtı.Diğerleri sırada.

Crocus Şen 01-04-2009 23:05

Bir arkadaşım hediye etti,çok şirin fakat daha önceden hiç suda yetiştirmediğim için soruyorum.Suda büyüttüğünüz sümbüllerin çiçekleri solduktan sonra ne yapıyorsunuz?..Uzamış kökleriyle beraber sudan çıkarmak mı gerekir?

Güngör Salman 01-04-2009 23:17

1 Eklenti(ler)
Bunlarda bu gün hediye gelen sümbüllerim:))

çiçeksever 03-04-2009 16:03

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Crocus Şen (Mesaj 391365)
Bir arkadaşım hediye etti,çok şirin fakat daha önceden hiç suda yetiştirmediğim için soruyorum.Suda büyüttüğünüz sümbüllerin çiçekleri solduktan sonra ne yapıyorsunuz?..Uzamış kökleriyle beraber sudan çıkarmak mı gerekir?

Ben internette bir yazıda soğanın gelecek sene için ihtiyacı olan şeyler için toprağa ekilmesi gerektiğini okumuştum.Ben geçen sene saksıya dikmiştim. Aşağıdaki resim lale diktiğim zaman yanlışlıkla lalelerle karışmış.Çok tatlı rengi var.

Lalezar78 07-04-2009 10:41

1 Eklenti(ler)
Bu hafta köye gittiğimde bir sürprizle karşılaştım, sümbül yanındaki yavru soğanlarla birlikte açmış. Keşke hepsini bahçeye dikseydim.:(

Goncagül 07-04-2009 13:33

2 Eklenti(ler)
Bu da benim beyaz sümbülüm. Çok güzel açmış. Bu yıl ben de evdekileri bahçeye dikeceğim. Bahçe de daha güzel açıyorlar ve çok güzel kokuyorlar.

susam 07-04-2009 13:55

Bu yıl ilk kez sümbül yetiştirmeyi denememe rağmen beni üzmediler. Üstelik bir soğanda 2 şer tane açanlar oldu. Artık son demlerine yaklaşıyorlar. Kokuları balkonumu dolduruyor. Eylül ayı gelsin daha fazla soğan dikeceğim. Geçmeye yakın olanları kesip frezyalarla birlikte vazoya ıslatıyorum. Evimin içi misler gibi kokuyor.

Crocus Şen 11-04-2009 13:31

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 392614)
Ben internette bir yazıda soğanın gelecek sene için ihtiyacı olan şeyler için toprağa ekilmesi gerektiğini okumuştum.Ben geçen sene saksıya dikmiştim. Aşağıdaki resim lale diktiğim zaman yanlışlıkla lalelerle karışmış.Çok tatlı rengi var.

Gerçekten çok şirinmiş..:))

Crocus Şen 11-04-2009 13:34

2 Eklenti(ler)
Bu arada birşey daha sormak istiyorum ..Sümbülüm soldu ve 3-4 adet tohum oluşturmaya başladı,ilk kez karşılaştığım bir durum..:pDaha önceden sizlerinde başına böye tatlı bir olay geldimi?Ayrıca sümbülüm suda duruyor,tohumlarının tamamen olgunlaşması ne kadar süre alır acaba??

Güngör Salman 14-04-2009 16:02

Sevgili Crocus olmaz böyle birşey buraya geldimki aynı şeyi sorayım:))

nevsune 17-04-2009 09:47

1 Eklenti(ler)
Fotoğraftaki sümbülü bir tanıdığım saksıdan çıkartıp verdi. Soldaki ana soğanda çiçek görmedim galiba açmamış. Yanındaki yavru soğansa ana soğana bağlı durumda ve belli ki ondan beslenmiş. Açmış ama gövdesi de, çiçeği de son derece cılız. Sağdaki yavru soğansa topraktan sökerken ayrılmış olabilir. Soğanı öbür yavruya göre daha iyi gelişmişse de gövde on göre de iyice cılız.

Şimdi ben bunu ne yapsam? Tekrar toprağa alıp yapraklar sararana dek biraz gübreyle beslesem mi, yoksa böylece bırakıp soğanın kurumasını mı beklemeliyim?
Eklenti 73123

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025