agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Soğanlı ve Yumrulu Bitkiler (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/)
-   -   sümbül (https://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/3264.htm)

Oğuzhan 09-04-2007 09:41

Bende dün 3 Adet sümbul aldım.İkisi tomurcuk.Biri açmış.Bunlar küçük kere saksıdalar.Ondamı kalsınlar.yoksa saksıya almalı mıyım?

Ophrys 10-04-2007 15:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Elfogi (Mesaj 93324)
Bende dün 3 Adet sümbul aldım.İkisi tomurcuk.Biri açmış.Bunlar küçük kere saksıdalar.Ondamı kalsınlar.yoksa saksıya almalı mıyım?

Bence bu sezonun çiçekleri doğsun, büyüsün ve ölsün. Gelecek sezon kurumuş olan soğanları yeni yerine ekersin. Kasım- aralık gibi.

Oğuzhan 10-04-2007 17:09

Teşekkür Ederim.Şu anda kimi açmış kimi yeni tomurcuk çıkartıyor.Balkonu mis gibi kokutuyorlar.Harika ...Kokulu çiçeklere aşığım.

Ophrys 10-04-2007 17:26

Biliyorum. Sellukanın kokusuna aşık olacaksın.

çiçeksever 11-04-2007 11:36

sümbül

1 Eklenti(ler)
bahçedeki sümbüllerim açıyor.resim fazla net değil ama...

çiçeksever 12-04-2007 11:42

sümbüllerim açık pembe renkli,hepsinin de yavru soğanları var.şimdi mi yoksa çiçeği solduktan sonra mı ayırayım

mstfylcn 21-04-2007 10:14

sümbülün çiçeği kuruduktan sonra ne yapmak gerekiyor..
benim sümbülüm saksıda..
ne kadar süreyle sulamak gerekiyor?
çiçek dışındaki yapraklara bişey yapmaya gerek var mı?

aysemelike 21-04-2007 10:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mstfylcn (Mesaj 97277)
sümbülün çiçeği kuruduktan sonra ne yapmak gerekiyor..
benim sümbülüm saksıda..
ne kadar süreyle sulamak gerekiyor?
çiçek dışındaki yapraklara bişey yapmaya gerek var mı?

Çiçeği sapından kesin ve yapraklar solana kadar sulayın.
Saksı da yetişen sümbüllerin soğanı genelde çok zayıflar bu nedenle imkan varsa yapraklar yeşilken bahçeye, 10cm derine ekin yoksa yapraklar sararınca suyunu kesin, kuru topraklı şekilde ekime kadar loş, serin yerde saklayın ve ekimde yeniden sulamaya başlayın, bu dönemde 4-6 hf karanlıkta tutarsanız erkenden çiçek sahibi olursunuz....

mstfylcn 22-04-2007 15:01

1 Eklenti(ler)
teşekkür ederim verdiğin bilgi için..

aysemelike 23-04-2007 08:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mstfylcn (Mesaj 97573)
teşekkür ederim verdiğin bilgi için..

Yapraklar güzel görünüyor, solana kadar sula ama aşırı değil!!!

fullmoon 29-04-2007 02:27

Sümbülümü kurtarabilirmiyim?

İyi günler,
Yaklaşık bir hafta önce bir sümbül aldım, onu bulunduğu küçük saksıya benzer küçük kaptan çıkarmam 5-6 gün kadar geç oldu. Şu anda yeni saksısında ama sanıırm solmak üzere ki artık kokusunu yitirdi. Acaba onu kendine getirebileceğim bi öneriniz varmı?

Telekkürler...

Ophrys 29-04-2007 15:14

Keşke kabını bitkiniz sezonu kapatana kadar değiştirmeseydiniz. Aldığınızda çiçekli idi ise çiçek ömrü çok uzun değil zaten. Bu konuda Ayşemelike uzman, asıl onun önerisi önemli fotoğraf eklerseniz daha iyi bir cevap alabilirsiniz.

Penelophe 17-12-2007 00:09

1 Eklenti(ler)
Sümbüllerim bu yıl erken çıkmaya başladılar, sümbülleri bu aşamaya gelen başka arkadaş var mı? Bu normal mi? Birisinin çiçeği bile görünüyor..

Eklenti 26600

Hakan KINACI 17-12-2007 08:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 185509)
sümbülleri bu aşamaya gelen başka arkadaş var mı? Eklenti 26600

Benim sümbüllerimde aynı bu şekilde, yakında benimkilerde açacak sanırım.

Oğuzhan 17-12-2007 09:18

Benimkilerde aynı erken dikildiği için olabilir.Tomurcuklar çıkmaya başladı.ekim ayında dikmiştim.

Penelophe 17-12-2007 09:58

Hımm normal demek ki bende kasım ortası gibi dikmiştim.;)

çiçeksever 18-12-2007 11:28

suda sümbül

1 Eklenti(ler)
Vazodaki sümbülüm açmaya başladı.

aysemelike 18-12-2007 14:50

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi fullmoon (Mesaj 99558)
İyi günler,
Yaklaşık bir hafta önce bir sümbül aldım, onu bulunduğu küçük saksıya benzer küçük kaptan çıkarmam 5-6 gün kadar geç oldu. Şu anda yeni saksısında ama sanıırm solmak üzere ki artık kokusunu yitirdi. Acaba onu kendine getirebileceğim bi öneriniz varmı?

Telekkürler...

Bu sizin kabahatiniz değil, zaten çiçekli aldığınız için bu sürede çiçeği geçecekti....:(...
Şimdi yapmanız gereken ona saksıda yeşil yaprakları ile güzelce bakmanız, daha sonra yapraklar sararıp dökülünce atın kuytu, loş bir kenara, seneye eylülde torağına biraz gübre koyup sulamaya başlayın, yeni sümbülleriniz çıkacaktır.......

aysemelike 18-12-2007 14:52

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi çiçeksever (Mesaj 185921)
Vazodaki sümbülüm açmaya başladı.

Sevgili Çiçeksever,
Kökler harika ama sanırım ışığa biraz erken almışsınız ki, daha yapraklar büyümeden erkenden çiçek açıyor. Bu çiçeğinin ufak tefek olmasına neden olacak....
Ama hiç endişe etmeyin, bu yıl başardınız ya seneye daha güzelini büyüteceksiniz....;)

aysemelike 18-12-2007 14:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 185509)
Sümbüllerim bu yıl erken çıkmaya başladılar, sümbülleri bu aşamaya gelen başka arkadaş var mı? Bu normal mi? Birisinin çiçeği bile görünüyor..

Eklenti 26600

Sevgili penelophe,

Bu yıl havalar yine güzel gittiği için bu tomurcuklanma erken ama merak etme, çiçekler aniden büyümeyecek. Bence soğuk biryere al ve birkaç hafta sonra ışıklı bir salon köşesine koy, nefis olacaklar......
Bahçesinde bu düzey filiz görenlerde endişelenmesin, onlar görünür ama toprak yeterince ısınmadan büyümezler, üzerlerine kar bile yağsa öyle beklerler.....

Penelophe 19-12-2007 00:27

Melike hanım, çok teşekkürler. Balkonda duruyorlar zaten, balkonda yeterince soğuk. Ama şimdi aklıma takıldı, balkonda bol ışık alıyorlar, erken çiçeklenmemesi için kapalı bir alana mı almalıyım?

aysemelike 20-12-2007 11:23

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Penelophe (Mesaj 186190)
Melike hanım, çok teşekkürler. Balkonda duruyorlar zaten, balkonda yeterince soğuk. Ama şimdi aklıma takıldı, balkonda bol ışık alıyorlar, erken çiçeklenmemesi için kapalı bir alana mı almalıyım?

kapalı bir alana almayın ama belki balkonun kuytusuna almanız çiçekleri geciktirebilir..
**** bir değişiklik yapın salona ışıklı ama serin bir pencere önüne alın evin içinde açsınlar......Eviniz şenlensin....

hneşe 01-01-2008 22:40

Merhaba ben de sitedeki bilgiler ışığında Ekim ayında 3 tane sümbül ekmiştim. Şu an yeşermeye başladılar onların yeşermesi bile beni çok heyecanlandırdı kimbilir açtıklarınnda nasıl mutlu olacağım.

çiçeksever 03-01-2008 12:32

sümbüllerim

1 Eklenti(ler)
vazodaki sümbülüm çok az çiçekte kaldı.Çiçeği tamamen geçince ne yapmam gerekiyor.Vazoda mı kalsın yoksa toprağa mı dikeyim.

çiçeksever 03-01-2008 12:34

2 Eklenti(ler)
bunlarda diğer ikisi.Yaprak kısmı büyümüyor.Bunlara ne uygulamam lazım

aysemelike 04-01-2008 10:23

Sevgili çiçeksever,

Çiçek açmış olan sümbülün çiçek dalını dibinden kes ve istersen bahçeye yapralı bir şekilde ek, yoksa soğan gücünü kaybederek kurur.
Diğer ikisi gördüğüm kadarı ile iyi gelişiyorlar, serin ışıklı yerde beklemeye devam, biraz daha geç açacaklar, ama merak edilecek bir şeyleri yok gibi..
Önemli not: sanırım karanlıkta az tutumuşsun, seneye karanlıktaki filiz büyüklüğü 3-4cm olana kadar beklersen daha gelişkin yapraklı, gösterişli çiçekeler elde edebilirsin...

hneşe 21-01-2008 11:20

sümbüllerim

1 Eklenti(ler)
Siteden öğrendiğim bilgiler ışığında Ekim ayında diktiğim sümbüllerimi karanlık ortamda beklettim ancak yeşermeden karanlıktan çıkardım.Şu an resimlerde görüldüğü gibiler acaba çiçek açarlar mı?

Sebahattin Sargın 21-01-2008 14:43

Bu sene çiğdem ve nergis ekmiştim, bahar için frezyalarım vardı iki tane. 1 tanede lale aldım. Bir de dedim sümbül alayım. 1 tanecik sümbül soğanı aldım çarşıdan sanırım soğanı iyi seçemedim ve iyi bakmadım. Dün soğanı topraktan çıkarıp baktım kurtlanmıştı :(. Sanırım seneye daha dikkatli olmam lazım.

aysemelike 21-01-2008 20:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hneşe (Mesaj 196264)
Siteden öğrendiğim bilgiler ışığında Ekim ayında diktiğim sümbüllerimi karanlık ortamda beklettim ancak yeşermeden karanlıktan çıkardım.Şu an resimlerde görüldüğü gibiler acaba çiçek açarlar mı?

Açacak gibi görünüyorlar, serin yerde tutun, biraz toprağı nemlendirin....

hneşe 22-01-2008 09:34

İlgin için teşekkürler ayşemelike.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 08:40.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025