![]() |
merhaba
gördüğüm kadarıyla çoğu sümbül seven arkadaşlar çiçeklerine ev ortamında bakıyor. ancak sümbüller dışarıyı ve iyi güneşi sever eğer sümbüllerinizin bir sonraki seneyede sağlıklı açmasını isterseniz mutlaka dışarıya ve güneşli bi yere koyun ki enerjisini soğana aktarabilsin böylece çiçek bir sonraki seneye güçlü olarak hazırlanacaktır. benim sümbülüm dışarıda bi saksının içinde ve bu sene üçüncü senesi aynı soğan ve yavruladıda. tavsiye ederim. |
1 Eklenti(ler)
Buda benim sümbülüm, umarım gelecek yıla ve daha sonraya yaşar soğanları çok büyük hormonlu gibi.
Bizim burda büyük mağazalar olmadığı için salıpazarımıza gelir bitki satıcıları, bu hafta gelmeye başlamışlar(bundan sonra her hafta ordayım:p) ve ben dayanamyıp koyupembemin yanına birde beyazından aldım;):p morundada aklım kaldı:p |
bahçedeki sümbül
2 Eklenti(ler)
2 sene önce 6 tane soğan ektim.Geçen sene yavruları ayırdım.Yaklaşık 30-35 tane oldu.
|
Merhaba, benim bahçeme diktiğim sümbüllerim yeşermeye başlamıştı, ancak yanlışlıkla üzerine basılmış. Basıldığı içinde iç kısmındaki tomurcuk kısmı zarar görmüş. Bu sümbüllerimi kurtarabilirmiyim, kurtarmak için ne yapmam gerekir. Bana yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekker ederim.
|
Benimkiler hala yeşermediler:(
|
Sevgili dal çoktan yeşermiş olmaları gerekirdi sanki:confused: Soğanlarınıza baktınız mı sağlam duruyorlar mı?
|
Nida, yapacağınız tek şey beklemek, eğer bu yıl çiçek açmazlarsa seneye açacaklardır.;)
|
Teşekkür ederim Penelophe. Bende yapacak başka bir şey bulamadım.Umarım sağanı zarar görmemiştir.
|
1 Eklenti(ler)
Merhaba,
Benim de sümbüllerim var...Mutfakta saksıda tuttuğum için şubatta açtılar.Bu resimdekiler şimdi soldu,bir iki tane de mor sümbülüm var ama onlar diğerleri gibi bol çiçekli olmadılar ne yazık ki..:( |
Gayet güzel açmışlar.Soğanın gücüne ve cinsine bağlı kimisi küçük açıyor.Kimisi büyük açıyor.Sık ya da çok çiçekli olabiliyor.
|
Migrosta pakette satılan lale ve sümbül soğanları vardı. Almayı düşündüm ama bundan sonra ekilirse yetişmeyeceğini ve soğanların gelecek yıla dek bozulacağını düşündüm. Alıp eksem açarlar mı acaba?
|
sumbullerimiz acmiyor
Merhaba;
Evimizin bahcesinde yaklasik 5-6 yildir sumbullerimiz var fakat bir defa actilar bir daha acmadilar. Yapraklari yesil buyuyor fakat hic cicek acmiyor. ne yapmamiz gerekiyor , bilgi verirseiz cok sevinirim. Tesekkurler. |
Sanırım bu sümbülü uzaktan sevmekle yetineceğim.Bakımı zor gibi geldii :)
|
Benimde öğrencilerim getirdi 2 tane şu an ikisininde çiçekleri soluyor.Tekrar çiçek verirler mi?Saksılarını değiştirmek gerekir mi acaba?
|
2 Eklenti(ler)
Benim de beyaz sümbüllerim açtı,soğanlar küçük olunca çiçekler de çok gür olmuyor.Yere doğru çok eğildikleri için bu şekilde desteklemek zorunda kaldım ve dikkat etmeme rağmen bir tanesi dipten kırıldı(2.resim).Sümbülleri yere doğru eğilmeye başlayan arkadaşlar için önerim çok vakit geçirmeden desteklemeleri veya doğal hallerine bırakmaları,gecikildiği zaman böyle kazalar olabiliyor.
|
4 Eklenti(ler)
Ben praktiker'den file poşet içerisinde on tane lale soğanı almıştım filiz verdiler ama o kadar büyümediler burda okuduklarıma göre soğan almamak gerekiyor sanırım.Sümbüllerim güzel açtılar fakat geçen yıldan kalma sümbüllerim çok cansızdılar. Bunlar geçen yıl çekilen görüntüler bu yıl çekmedim geçti çiçekleri. Burada okuduklarımı uyguladım çiçek saplarıyla yapraklarını kestim.Daha önce çiçekleri geçince sulamadan öylece yaprakların kurumasını bekleyip soganları bez torbada karanlık ortamda bekletiyordum.
|
Benimkilerde açtı birazda çiçeklensin istiyorum. Resim eklerim en kısa zamanda...
|
sümbül
2 Eklenti(ler)
Bizim sümbüllerimde bir hafta oldu geleli ilk geldiklerinde çok güzellerdi şimdi son hallarine bakın öğrencilerimde çok sevdiler severkende hep kırıldı yaprakları çiçekleride kurudu birde destek istiyorlar galiba
|
sümbülleriniz çok güzel bende bu sene çiçek yetiştirmeye merak saldım inşallah benimkilerde böyle çiçek açar
|
Bunlarda benden...
|
Sümbüllerin görünümü kadar kokuları da çok güzel oluyor. Bu nedenle koklayabileceğim mesafede olmalarını istiyorum. Geçen sene bahçeden söktüğüm sümbülleri, kışın, bahçe masası üzerindeki büyük çukur tabağıma dikmeyi denedim. Köklerinin çürümemesi için altına iri çakıllar koydum, üzerine soğanları yerleştirdim, soğanları örtecek kadar da toprak koydum. Toprağın kenarlarını da çakıl taşlarıyla süsledim.
Sonuç harikaydı. Çiçekler çok güzel açtı ve çok uzun süre üzerinde kaldı. Ayrıca masaya oturup kahvemi içerken, muhteşem kokularını aldım. Birkaç taneyi de eve aldım, bütün salon mis gibi koktu. Sümbül kokusunu sevenlere önerilir. |
Mitolojik bir hikayeye göre nerğis o kadar yakşıklı o kadar yakşıklıymış ki gören ona ve kokusuna kapılırmış,fakat nerğis kimseye bakmazmış,birgün sümbül çıka gelmiş herkes
gibi oda nerğis e aşık olmuş tutulmuş fakat kibirli nerğis sümbüle de bakmamış ,nerğis birğün dağ tepe gezerken nehir kenarına gelir ve suda kendini görür(suretini) ve kendini başkası zanneder aşık olur suya atlar ve kaybolup gider sümbül erğis in arkasında gözü yaşlı ve boynu bükük kalır.Sümbül ün boynunun bükük olmasının nerden geldiği bu hikaye ile böyle anlatılır. |
Ogzhn, buraya bir bak istersen.;)
|
Baktım ne olmuş benim bildiğim böyle ,bana taa ortaokul 1 . sınıfta çok değerli bir türkçe öğretmenim anlatmıştı!Kızdırma beni!
|
cansız soğanlar
1 Eklenti(ler)
asyalalenin sitesindeki sümbüllere bakınca bizimkiler de sümbülmü dedim kendi kendime.Şu resimlere bakın.5 ile 10 tane çiçek var.Diğerlerinin belki 50 tane.
http://www.asyalale.com/tr/UrunAlt.aspx?KatID=14 |
1 Eklenti(ler)
Bunlarda kışa girerken BİM den aldığım sümbüller.Paketinde Delft Blue yazıyordu.Biri turuncu renkli.Asyalalede böyle renk yok.Değişiklik oldu.
|
Özlemcim ne güzel açmış öyle sümbülün, yaprağı bile olmadan çok şeker benimkiler cansızdılar bu sene neden böyle oldular bilmiyorum.Geçen yıl çok gürdüler bu yıl sitede okuduklarımı uyguladım inşallah seneye düzelirler.
|
sümbül soğanlarını yazın çıkarmalıyım?Topraktamı bırakmalıyım?
|
Sürekli sulanmayacak biryerdeyse toprakta kalsın, ama eğer sulanacak biryerdeyse, çıkarıp kuma gömün.;) Sonbaharda tekrar çıkarıp ekersiniz.
|
teşekkürler
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025