![]() |
Haziran sonu esimin okul tatil olana kadar zamanları var ne kadar beslenirlerse. Köye gitmeden bir gun önce sökerim orada kurutur tekrar dikerim ilk sene için çiçek olmasa da olur, köydeki bahçe ömürlük yerleri olacak.
|
3 Eklenti(ler)
Bu sene biraz garip oldu galiba :)
|
1 Eklenti(ler)
Aynı gün dikildiler, aynı anda su içtiler. Ve sonuç;)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Toroslarda yetişen dağ sumbülü.
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 666309 yeni yeni açacak inşallah
|
1 Eklenti(ler)
|
5 Eklenti(ler)
Sümbüllerimiz de açtı, bahçede hafif esinti var ve mis kokuları oradan oraya uçuşuyor:cool:
Eklenti 667031 Eklenti 667032 Bu sümbülü 4,5 yaşındaki oğlum dikti, ben hiç karışmadım;) Eklenti 667033 Eklenti 667034 Eklenti 667035 |
Küçüğün ellerine sağlık. Ne güzel şimdiden doğa ile uğraşması, sağlıklar diliyorum.
|
3 Eklenti(ler)
Benimde sümbüllerim açtı . Karışık almıştım içinde bir beyaz çıkar sandım malesef .:( Bunlara da şükür,;)
|
1 Eklenti(ler)
benim sümbüllerimde açtı ama sap çiçeğin ağırlığını taşıyamadı, böyle devrildiler sağa sola
|
1 Eklenti(ler)
Biz de geldik.
|
1 Eklenti(ler)
|
4 Eklenti(ler)
Mart ayı başında yeğenimin çektiği sümbüllerin çiçekli fotoğrafları...
Fotoğrafları artık idare edelim.Zira elimizdeki çekimler bundan ibaret... |
2 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz Kasım ayında dayımın bahçesine diktiğim sümbüllerin çiçek sapları tohum bağlamaya başlamış.Bu sabah Burhaniye'de ilk işim sümbüllerin çiçek saplarını kesmek oldu...
|
Sümbül
2 Eklenti(ler)
24 Kasımda ektiğim sümbüller. Bu şekilde gelişimi normal mi?
Yapraklanıp tomurcuklanması ortalama hangi aylarda olur? |
Daha yeni kök yapmaya başlamıştır.!!
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba.
Geçen sene ufak bir saksıda aldığım sümbül soğanım uzunca ve çok güzel açmıştı. Ben saksıdan hiç çıkarmadan arada sulayarak bu tarihe kadar geldim. 2 hafta önce kıpırdanma başladı ve sümbül açtı:confused: Bütün sene ofis ortamnında güneş görmeden beklemişti. kokusu da az çiçekleride az? Nerde hata yaptım ben? |
Alıntı:
|
3 Eklenti(ler)
Merhabalar, ben bu fotoğraftaki sümbülü geçen sene Nisan'da anneannemlerin bahçesinden sökerek almıştım. Onların oralarda çok yetişir; az çiçekli bahçe sümbülü derler hatta.. Kokusu bildiğim tüm sümbüllere oranla daha baskın, yaprakları daha ince, çiçekeri de daha küçük ve zarif olur.. Ben bu sümbülü geçen sene alıp saksıya diktiğimde yaprakları gayet sağlıklıydı, vakti gelince soldu. Bu sene kasım ayında yeni bir saksıya diktim ve pencere önünde tuttum ancak gelişirken yapraklarının uçlarında sarı lekeler oluştu ve giderek yayılmaya başladı; üstelik yeni çıkan yapraklarında da var bu lekeler. Sizce sebebi nedir? Saksıdan bir hastalık bulaşmış olabilir mi? Bir mantar ya da virüs, yoksa bir vitamin eksikliği mi var sizce?..
|
Alıntı:
|
:confused:
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Benim en büyük gözbebeklerimden...
|
4 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar yılbaşında kız arkadaşım bana sümbül almış yetiştirmem için bende hiç çiceklerden anlamama hayatımda ilk defa çicek yetiştirecektim internetten araştırdım ve diktim soğanı 1 ay oldu galiba bu durumda odada duruyor kalorife yanmayan bir oda'da büyüyor şuan soğuk bir oda yani. Balkona çıkarmıyorum güneş görmüyor odaya inceden güneş girerse belki onu görüyordur diktim dikeli 1 kere suladım içme suyu ile onun harici hala su vermedim. Sizlerden öğrenmek istediğim şey şu sümbül çiceği bakımı nasıl oluyor oda'da mı büyütmeli balkondamı güneş görmesi gerekiyor mu kış bakımı nasıl yaz bakımı nasıl haftada kaç gün sulanması gerekiyor toprak bakımı varmı bunları öğrenmek istiyorum.
|
Sümbüller soğuk da daha iyi yetişir. Sıcak yerde çiçeği hızlı büyür ve zayıf olur sapından devrilir ve çabuk geçer. Soğuk yerde büyütün, çok su vermeyin. Yaprak uçlarının yanması "Rizoctonia " denilen bir hastalık etmenidir. ilaç ??? Şu an gereksiz soğanı saksıya dikerken ilaçlanmalıydı topraktan gelen bir hastalıkdır. Bence Mart da dışarı atın kolay gelsin
|
1 Eklenti(ler)
Tohumdan sümbül üretme çalışmalarım. ;)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Çiceklerim neden soldu
|
Alıntı:
GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi |
Sadece kışın mı açıyor sümbül
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 10:02. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025