![]() |
Geçen yıl ayırmaya başladım..çok oldukları için bu yıl da devam edeceğim ayırmaya sayın botanikerdi..
|
ben bu sene ayırdım hepsini sonbaharda.karın altından kafalarını çıkardılar.nasıl çiçek açacaklar merak ediyorum resimlerini yüklerim açtıklarında :)
|
Geçen sene belediyenin toplamadığı laleleri büyük bir alana dikmiştim. Çoğu tek yaprak açtı. Sanırım çiçek açacak kadar gelişememişler. Olmazsa kısmet seneye artık diyorum.
|
eğer belediyenin parkından aldıysan onlar tek yıllık açıyor sonrada açmıyor arkadaşım yani ben öyle biliyorum en azından çünkü trabzonda da geçen yıl belediye lale devri yaptı parklar bahçeler her yer lale idi tabi bazı insanlar koparıp alıyordu ve buna gıcık oluyorum o kadar güzeldilerki bakmaya kıyoyordu insan bunun üzerine belediye başkanı koparıp almayın lütfen çünki laleler hibrit tek yıl çiçek açacak diye bir açıklama yaptı ne kadar doğru bilemem buradaki uzmanlar cevaplasın lütfennn...
|
Sn useful, Belediye yanlış bilgilendirmiş. Laleler hibrittir, tamam ama tohumunu ekmiyorsunuz ki bozulsun!!! Ertesi sene açmayışının sebebi soğanı küçülmüştür!! Yeterince gelişemeyen soğan çiçek açmaz, ayrıca soğan uygun şekilde depolanmaz ise çiçek açmaz. Parklara dikilen laleler çiçek sonrası (nisan da) hemen sökülürler ki yeni yazlık çiçekleri dikebilsinler. Yaprakları yeşil iken sökülen laleler toprak altında soğanı besleyecek olan yaprakları koptuğu için beslenemez ve gelişemez. Temmuza kadar yeşil yapraklar soğanı beslemesi lazım.
beslenemeyen soğan küçük kalıri ve ertesi yıl tek yaprak çıkarıp yaşamaya çalışır. Tek yaprak veren laleler çiçek açmaz. Ancak soğanını irileştirir. |
olabilir belkide koparılmasın diyede söylenmiş olabilir peki ben şimdi bu yıl 100 yakın lale diktim çiçek açıp yaprakları kuruduktan sonra ben bunları sökecekmiyim
|
Alıntı:
iriler çiçek açacak, tekrar soğan yapacak kuruyacak sökülecek tekrar dikilecek vs. |
yapraklar kurudumu sökeceğiz yavru soğanları ayırıp hemenmi dikeceğiz yoksa birde ana soğanları tam olarak hangi ayda dikeceğiz çok teşekkürler şimdiden
|
Alıntı:
|
Yazın kavurucu sıcaklarında serin bir yer bulmak herkes için kolay olmayabiliyor. (Misal ben) Bu gibi durumlarda nasıl bir yol izlemeliyiz acaba ?
|
Alıntı:
|
sayın kgursan lalerimin üstüne dün akşam kar yağdı ve derece -4 gösterdi trabzon da gövelerinde de su vardı donmuş acaba zarar olmuşmudur
|
Alıntı:
|
Merhabalar,
Deneyimli arkadaşlarımıza benim de bir sorum olacaktı. Malum lale soğanları çiçeklenmeden sonra ertesi seneye hazırlık için yaprakları solana kadar toprakta bırakmak gerekiyor. Sorum ise, çiçeklenmeden sonra soğanları yerlerinden dikkatlice söküp hemen bir başka yere veya saksıya nakletsek bu ertesi seneye hazılık dönemi bu sekilde devam eder mi? Tesekkürler |
Aynı şeyi ben denemiştim ilk denediğim zamanlarda fakat olmamıştı. Daha sonradan öğrendimki laleler köklerinin oynatılmasından hiç hoşlanmıyorlarmış.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ayrıca yeşil yaprak mayıs sonuna kadar kalacak, 15 gün değil |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
taze inek gübresi zaten bahçayade kullanmıyoruz çünkü hastalık üretiyor özelliklede kök hastalıkları yapıyor sebzelerde bizde gübreyi 2 yıl bekletip yanmış olarak bahçeye döküyoruz cevabınız için teşekkürler...
|
İstanbul'dan Laleler
5 Eklenti(ler)
İstanbul gezimizden Makinama takılan lale resimleri
|
İstanbul'dan Laleler 2
5 Eklenti(ler)
Lalelere devam edelim...
|
İstanbul da Laleler erken mi açtı acaba? Benim bildiğim Nisan da açması lazım. hele bu sene???
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
|
Arkadaslar,bizim bahcedeki laleler henuz 4-5 cm.Kis burda cok gec gittigi icin yeni uyandilar...Fotograflamak isterdim,fakat daha iyice acmadan,degmez diye dusundum..Bir hele acsinalar,fotograflari costuracagim Insallah
Cok guzel,zarif renkleri varmis laleleriniz Jezebel Hele sonuncu olan pembemsi renk cok hosuma gitti |
evet sayın sarıgöz benim lalerimde henüz 4 5 cm ler.demekki normal hele bir de burası ankara:)
|
1 Eklenti(ler)
Benimkiler..cok ufaklar..Fotografladim
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:05. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025